Ga naar inhoud

Alice

Lid niveau 2
 • Items

  780
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Alice

 1. Ik hoop ook dat het een prachtige hond wordt. Gelukkig begrijpen we elkaar. Succes en sterkte met zijn darmpies!
 2. Er is een heel schokkend filmpje beschikbaar op internet. Over een Ierse setter met epilepsie. Dit kan natuurlijk ook bij andere rassen voorkomen en dit is wel een extreem geval. Maar ik wil je er toch even op wijzen. Tik het maar eens in op youtube. Dit is meteen het doom scenario wat ik in mijn hoofd heb en ik hoop gewoon heel erg dat jullie dit niet overkomt. Ik kan hier gewoonweg niet mijn mond over houden. Ik wens jullie natuurlijk het beste en je staat uiteraard helemaal vrij in je eigen keuze. Je kan natuurlijk denken dat het zielig is voor de pup en je wilt die pup het beste leven geven wat in jou mogelijkheden ligt, maar op die manier steun je dus de broodfokkers. Als niemand meer pups zou kopen van broodfokkers kunnen ze hun spullen inpakken en zullen ze vanzelf moeten stoppen met het fokken van honden in onhoudbare situaties. Of ze zullen er voor moeten zorgen dat de honden gefokt worden in betere omstandigheden. Ik wil je absoluut niet aanvallen, maar gewoon mijn mening geven. Maar volgens mij snap je dat wel. Groetjes!
 3. Broodfokker, oh oh oh. Ik zou als ik jou was goed nadenken wat te doen. Ernstige problemen met je hond kunnen nog jaren uitblijven. Het is ook nogal een gevoelig ras. Je bent natuurlijk al aan het beestje gehecht. Maar nu heb je nog de optie om de fokker aansprakelijk te stellen. Straks kan dat niet meer. Ik hoop dat zich geen verdere problemen voordoen.
 4. Goeie tip. In het begin van de pup zijn leven werk je vooral met beloningen, dus alles belonen wat hij goed doet. Hij moet immers nog leren wat gewenst gedrag is. En ongewenst gedrag afleiden. In dit geval inderdaad door je aanwezigheid te tonen, maar niet teveel want je wilt hem ook weer niet belonen voor het ongewenste piepen. Je pup mist zijn vertrouwde, warme nest en daarom piept hij.... Ik hoop dat je er wat aan hebt.
 5. Hahaha wat een slungelpoten! Grappig, geniet er maar van. Ze zijn binnen een mum van tijd groot.
 6. Hey Ray. Mooi experiment. Ik ben met hetzelfde bezig. Hoe wel ik eerlijk moet zeggen dat ik hem dit weekend wel aan heb gehad. Voor het weekend was het hier binnen 16.5 graden. Ik heb hem nu net weer omlaag gedraaid. De was droogt inderdaad niet meer binnen maar ik probeer het zoveel mogelijk buiten te hangen. Dat is dit weekend met al die regen natuurlijk niet gelukt. Dus bij mij heeft ook de droger dit weekend gedraaid. Extra dekens op bed en een extra trui aan in huis. Met een dekentje voor de tv. Zo is het best goed uit te houden. Voor mij is het geen experiment om geld te besparen maar puur om te kijken hoe lang ik dit volhoud. Ook met de vochtigheid idd. Succes! Mijn visite krijgt trouwens geen extras jammer joh
 7. Ja en de Noord Hollandse Blauwe is wel een dure kip. Ik kocht ze voor 45 euro voor drie dames. Maar zijn wel super goede en gezonde kippen. Ik heb alleen geen haan. Dus ik hoop dat er nog iemand bij de SC groep komt met een haan, hahaha
 8. En de Noord Hollandse Blauwe legt ook door in de winter. En het is een hele grote kip, dus lekker ook voor in de soep;)
 9. Noord Hollandse Blauwe Hoender
 10. Als je ervoor zorgt dat je minder zout voedsel in je voorraad hebt staan heb je ook minder water nodig. Nu heb ik nog de keus, en voor mij is dan de keus snel gemaakt. Minder zout, minder water.
 11. Hmmm, volgens mij is dat moeilijk. http://www.flandersfood.com/artikel/2010/11/04/versnelde-houdbaarheidstesten-voor-sensorische-shelf-life
 12. Houdbaarheid tja.... Gewoon kopen wegzetten en kijken hoe lang de eetbaarheidsdatum is ik ga ook maar eens testen hoe het smaakt. Dit soort maaltijden zijn vaak erg zout. En dat is niets in een SHTF situatie.
 13. Ik zie door de bomen het bos niet meer met die review frenzy
 14. Ja ik wil het nu ook graag weten @666Viper666
 15. Had ik maar een metaaldetector! En ik heb wel een goede tip. Ga eens kijken in het bos bij de laatste SC, er ligt nog een pijl van mij in het bos!
 16. Dat was mijn idee ook! En ook voor de zekerheid een extra zeil mee voor als het op de camping ook gaat lekken, dan kunnen we in ieder geval een zeil eroverheen leggen.
 17. Het wordt geen nieuwe dakplaat. Een nieuwe plaat moet door de bouwmarkt besteld worden en is pas vrijdag bij hun. Dat is te laat... We hebben onze situatie voorgelegd aan de bouwmarkt medewerker en hij raadde ons aan om of een pasta te smeren of een zelfklevende dichtende rand eraan te bevestigen. Dat laatste gaan we nu dus proberen. We hebben gekozen voor zelfklevende band omdat dit niet zo een troep geeft als je het er weer af wilt halen. Het is een noodoplossing en als het werkt dan zijn we vanavond al klaar. Morgen grote testdag omdat het morgen weer flink gaat regenen. Dit had allemaal eigenlijk in het vorige topic gemoeten, haha! Op deze manier doen we wel veel (eigenwijze) ervaring op en ik vind het een uitdaging. Ik heb er de volste vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. Bedankt voor jullie medeleven!
 18. Mensen, mensen wat een drama. Ook na het kitten en met een zeil over de kar heen is er water in de kar terecht gekomen. Het dak is aan één kant dan ook erg slecht en dat is ook de kant waar het lekt. Toen wij net het dak inspecteerde en erin knepen, voelde het sponsachtig aan. Conclusie: we gaan er een nieuwe dakplaat op maken en daar hebben we nog 3 dagen de tijd voor. Pffff. We gaan hem straks eerst naar mijn ouders brengen zodat hij goed droog kan staan en een dakplaat ophalen. De gezaagde randen van die dakplaat (die wordt van betonplex) moeten goed gebeitst worden. Daar gaat pittig wat tijd inzitten. We werken hard om alles op tijd af te krijgen.
 19. Dat zijn goede tips voor onze volgende BOT. Ik verwacht niet dat dit oude karretje nog 20 jaar meegaat, dus we willen er ook niet teveel werk van maken. Mocht het dak verrot raken dan leggen we er gewoon een nieuwe dakplaat op. Hopelijk tegen de tijd dat het zo ver is hebben we genoeg geld gespaard om een wat jongere tandemasser aan te schaffen. Zodat we op een veiligere manier ook meer spullen mee kunnen. Ik vind het leuk dat jullie meedenken, maar de naden zijn al gekit. En we gaan de binnenkant beitsen met beits die we nog in de schuur hebben staan. En we maken er een paar gaten in voor ventilatieroosters.
 20. Jazeker, we hebben beugels aan de kar vastgemaakt. Aan de voorkant, tussen de auto en de kar in. En daar kan een pijp van ongeveer 2 meter aan bevestigd worden, daaraan komt weer de antenne. Wonderland heeft ook gisteren de Lincoln in de auto gemaakt, die past nu mooi in het vakje onder de radio. Daarvoor moest er wel een stukje uit de volvo geknipt worden.
 21. Ja de s40 gaat de kar trekken. Het is een 1.8l en hij mag maximaal 1250kg trekken. De kar is ongeremd en deze mag maximaal 750kg wegen. Maar dat is allemaal pre-SHTF natuurlijk. @Geert, ja verd@mme inderdaad! We wilden hem al wel kitten alleen hoopte dat het voorlopig nog even niet nodig was. Dus wel. Maar hij gaat vandaag weer de schuur van mijn vader in, dan kan ie mooi opdrogen. We nemen het zekere voor het onzekere en kitten hem zowel van binnen als van buiten. Daarna maar weer in de regen zetten en hopen dat het goed gaat. We zijn inderdaad blij dat het nu gebeurd en niet straks op de camping!
 22. Ja zeker weten! Meteen een flinke rit. Hopelijk komen we geen andere mankementen tegen de komende week. Er zal nog niet veel te zien zijn, aankomend weekend. Alleen veel spullen
 23. @Tom en @dR3. Natuurlijk mag je je er mee bemoeien. We stellen alle tips en info erg op prijs. Blijf ons dus vooral informeren en motiveren! We zitten er inderdaad aan te denken om ook een disselbak te maken. Voor gereedschap, accu, extra brandstof etc. Alleen dat gaat nog wel even duren. We gaan nu eerst de BOT drogen, kitten en dan gaan we hem van binnen eerst beitsen. Tip van @Bandoeng. We waren er zelf nog niet over uit maar hij gaat dus eerst gebeitst worden voordat we er iets in of aan bouwen. Ik heb er zin in! Jammer van het slechte weer.
 24. Hierbij is het topic alvast geopend. Vandaag gaan wij de maten opnemen en een planning maken van het interieur van onze Bug Out Trailer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...