Ga naar inhoud

duinkonijn

Lid
 • Aantal items

  145
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

duinkonijn's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

146

Community reputatie

 1. Ik heb deze data sinds het begin in excel omdat dit de enige mogelijkheid is om de dagelijkse ontwikkeling per gemeente te zien. uiteraard loopt dit altijd wat achter maar dat maakt niet uit. Is geen groot drama als er een dag ontbreekt (alleen de gemeentes die de dag daarop zijn gewijzigd) maar is jammer als de rest wel compleet is, zodoende. Overigens hou ik het van de eigen provincie nauwkeuriger bij t.a.v. de correcties achteraf.
 2. Heeft iemand toevallig de RIVM CSV file van 1 juni voor mij beschikbaar, heb door een foutje de boel verhaspeld.
 3. Inderdaad, als je ziet hoe men in verschillende ziekenhuizen in verschillende landen omgaat met protectie van de medewerkers lijkt het me zeer zinvol hier studie naar te doen. Ik vind het zeer vreemd dat het RIVM eerder had gesteld (op basis van onderzoek) dat personeel niet binnen het ziekenhuis maar juist daarbuiten besmet zou zijn. Heel vreemd als je bedenkt dat juist deze mensen ook buiten de instelling waarschijnlijk goed omgaan met hygiënemaatregelen.
 4. Wat ik me al een tijdje afvraag is, waarom horen we niets meer over gebruik van ffp3 maskers omdat deze daadwerkelijk de meeste deeltjes tegenhouden. Wordt daar niet over gesproken vanwege puur economische redenen of de nog grotere tekorten? Zullen deze in de toekomst ook worden gefabriceerd in eigen land? Zal er ooit worden onderzocht wat of de mate van besmetting van medisch personeel is door gebruik van ffp2 i.p.v. ffp3 maskers? Het lijkt me namelijk van wezenlijk belang bij een uitbraak van een virus met grotere impact op inzetbaarheid van medisch personeel. Als een belangrijk deel van de artsen langere tijd niet inzetbaar is of zelfs sterft zijn de gevolgen voor de mensheid niet te overzien.
 5. Wat ik me zomaar afvraag, met het tot nu toe tegenvallend resultaat van de uitkomst van het Sanquin onderzoek, waarom dan zoveel drukte om jongeren die schijt aan de regels hebben, die zorgen dan toch keurig voor de door het RIVM zo gepropageerde herd immunity zonder zelf al te veel risico te lopen het ziekenhuis in te draaien. Is dat mogelijk ook wat Bruls met zijn opmerkingen vandaag in het achterhoofd heeft?
 6. Nog één dingetje wat me van het hart moet. Ik hoor enerzijds heel veel schermen met wetenschappelijk bewijs maar een bepaalde zinsnede die me opviel op pagina 7 in de brief van VWS van 15 april waar ik dan toch de nodige vraagtekens bij heb is deze: "Hoewel er op meerdere plekken in de wereld apps in gebruik zijn genomen is er op dit moment nog weinig (wetenschappelijk) bewijs voor hun effectiviteit". Als dit dan als een noodzakelijke stap wordt gezien, schaadt dit mijn toch al niet zo bijster groot vertrouwen in RIVM en regering nog meer.
 7. Zojuist bij aanvang van het 2e gedeelte van de briefing loopt men op minder dan 1.5 m langs elkaar heen. Het lijkt mij dat iets voor mond en neus dan toch de uitstroom van adem mogelijk tempert. Een eenvoudig masker (wat inademing van het virus niet voorkomt) voor bijv. mensen werkzaam bij het O.V. is mijns inziens tamelijk onzinnig als niet juist ook de passagiers een masker dragen zodat de uitstromingsadem wordt getemperd. Afgelopen weekend stopte er voor mijn huis een busje waar 4 toezichthouders met mtb uitstapten om op de duinovergangen te gaan controleren. Blijkbaar zijn het gezinsleden of beschermt zo'n uniform want ze stonden op een kluitje te overleggen. Dit soort gedrag krijg ik een burgerlijk ongehoorzaamheidsgevoel van.
 8. Wat ik tot op heden ook nog mis is of het bloed wat in het kader van bijv. diabetescontrole etc. wordt afgenomen wordt getest in het kader van covid-19. Kort voordat maatregelen in Nederland werden afgekondigd werd er nog onbeschermd bloed afgenomen. En was er niets van eventuele maatregelen bekend waarbij ik toen al grote vraagtekens had.
 9. Besmetting van zorgpersoneel vindt blijkbaar het meeste plaats buiten de zorginstelling, zoals gezegd door van Dissel. Het lijkt mij dat juist deze mensen zich goed aan hygiëneregels houden. Dan zou een betere bescherming tegen uitgeademde luchtstroom door het dragen van een masker o.i.d. juist een toegevoegde waarde hebben. Dit aspect wordt naar mijn idee onvoldoende belicht.
 10. Lijkt mij een gevalletje George Orwell's Animal Farm: “All animals are equal, but some are more equal than others.”
 11. Als iemand willens en wetens een bedreiging vormt voor de gemeenschap zal men toch moeten acteren. Gevangenisstraf mogelijk gecombineerd met psychologisch onderzoek mocht het handelen vanuit een bepaald waanbeeld gebeuren. Ik denk hierbij ook aan die idioten die GSM masten in de hens steken.
 12. Overzichtje Paasweekend Zeeland en Goeree-Overflakkee. Stijging Goes mogelijk te maken met testen zorgpersoneel?
 13. Een paar kanttekeningen bij de overledenen en herstelden vanaf IC. De ontwikkeling van procentuele groei in het aantal herstelden t.o.v. overledenen lijkt mijns inziens iets rooskleuriger als dat het werkelijk is. Namelijk: Totaal cumulatief opgenomen op IC: 2291 overleden op IC : 430 hersteld vanaf IC : 203 kom ik tot een totaal van 2291 - 430 - 203 = 1658 Er zijn in totaal echter 1143 IC verpleegden, dan mis ik er dus 515 (volgens lcps.nu 1338 maar daar zijn mogelijk ook reguliere IC opnames bij?) Zijn deze mensen terug naar een verpleegafdeling en hoe gaat het daar verder mee. Verder zie je dat er heel geleidelijk een verjonging van het bestand optreed waardoor er ook meer mensen zullen herstellen. De ouderen en personen met ernstig onderliggend lijden komen waarschijnlijk niet meer in het ziekenhuis en zeker niet meer op IC.
 14. Nadat eerst ook de GGD Zeeland was gestopt met de meldingen aangaande positief getesten was ik blij verheugd dat na een week het RIVM besloot om de data dagelijks in hun overzicht op te nemen. Dus hier dan maar een overzichtje 2e helft week 15 van provincie Zeeland en Goeree-Overflakkee.
 15. Komt nu geleidelijk aan hoger uit. (zie nu pas dat m'n bestandje 2 talig is).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...