Ga naar inhoud

Lowtech_Brabo

Lid
 • Aantal items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Lowtech_Brabo's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

14

Community reputatie

 1. Als terroristen uit zijn op ontwrichting van de samenleving en economie en het zaaien van angst, dood en verderf, begrijp ik niet dat ze zich keer op keer alleen richten op het doodschieten van mensen waarna ze zichzelf misschien ook nog doodschieten of opblazen. Waarom richten ze zich niet op aanslagen tegen bijvoorbeeld de electriciteits- en (drink-)watervoorzieningen? Wij zijn toch niet de enigen die zich hebben verdiept in de catastrofale gevolgen die dit op een land en bevolking kan hebben? Iemand me daar een zinnig antwoord op kan geven?
 2. Letterlijk meer iets van: Beter om een hond in vreedzame tijd te zijn, dan een mens in moeilijke tijd
 3. 宁为太平犬,莫做乱世人
 4. Is er op de site van http://www.overstroomik.nl ook rekening mee gehouden dat bij een dijkbreuk agv storm/springtij het water veel hoger zal worden opgestuwd dan alleen de positie tov NAP? Zo niet, dan tel er maar een paar meter bij.
 5. Wanneer je direct naar de winkel gaat kun je kopen wat en hoeveel je wilt, i.e. ben je niet afhankelijk van het aanbod op MP, en bespaar je weer op porto. Ik heb trouwens ontzettend veel fake Nederlands zilvergeld voorbij zien komen in China. Kennelijk is het daar wel de moeite waard om na te maken.
 6. Ik heb goede ervaringen met goudwisselkantoor. Die zitten ook door heel Nederland. Je gelooft niet wat daar allemaal binnen komt voor aan- of verkoop. Het maakt hen helemaal niets uit, zolang je geld maar goed is. Je leeftijd maakt dus ook niets uit. Terwijl je wacht op je aankoop (de kluis zit op een slot met time-relay), kun je lekker kletsen met de verkoper. Zo krijg je ook een beetje een relatie en goede tips en leuke verhalen. Zoals ik al zei kom ik uit op ongeveer 25 Euro boven spotprijs voor een zak Nederlands zilvergeld (of 'junkzilver' zoals @AWOL het noemt) van 1389 gram bruto. Dit is precies 1 kilo zilver netto. Vandaag dus ongeveer 450-455 Euro.
 7. Betaal contant, niemand heeft er iets mee te maken wat je waar koopt. Dus geen internetaankopen, geld overmaken, Paypal, ideal o.i.d. Ga naar een betrouwbaar bedrijf waar je je aankopen meteen mee kan nemen zonder je te hoeven legitimeren (kan geloof ik tot 9000 Euro, maar ja, zoveel hebben we niet te besteden, toch?). Wel een aankoopbewijs vragen waarop precies staat wat je wanneer hebt gekocht voor hoeveel geld. Ikzelf ga naar goudwisselkantoor. Voor zilver koop ik Nederlands zilvergeld (bruto 1389 gram is precies netto 1 kilo zilver). Dit is de goedkoopste manier om zilver aan te schaffen. Na flink onderhandelen kom ik uit op ongeveer 25 Euro boven de spotprijs. Voor goud ga ik voor kleine baartjes van 5 en 10 gram. Weliswaar staat op de websites dat je veel meer per gram betaald wanneer je kleinere baartjes koopt, maar ook hierover kun je goed onderhandelen. Ik betaal per gram hetzelfde voor een 5 of 10 gram baartje als voor een 50 gram baartje. Bel vantevoren even het bedrijf op om te informeren naar de prijzen ( met een prepaid telefoonkaart die je alleen hiervoor gebruikt, we blijven achterdochtig). Hopelijk kom je hier verder mee.
 8. Dezelfde tent bij coro-handels.ch voor Chf 155. Greenstore is m.i. extreem duur.
 9. We hebben ons hele huis volhangen met 6W Pharox LED lampen (dimbaar), lichtopbrengst 60 Watt. Deze zijn ooit Postcode loterij prijzen geweest, maar veel mensen wilden ze niet. Daarom zijn ze nu op Marktplaats te koop voor plm. 7 Euro/stuk. Sommige geven een wat rode gloed, andere een wat groene gloed. Als je dezelfde in een kamer gebruikt, vind ik het niet storend. In ieder geval een flinke besparing op de energierekening.
 10. Veiligheid gaat voor alles en mag m.i. dan ook wat kosten. Als een vluchtladder of -touw of zelf abseilen geen optie is of problematisch, ga dan voor een 'automatisch' abseilapparaat met centrifugaalrem zoals deze: http://www.voorzekeren.nl/winkel/brand/vluchtset-detail. Kost een rib uit je lijf, maar geeft toch wel een gevoel van preparedness. Nu nog oefenen. Veel succes.
 11. Zou het dan niet juist verstandig zijn om zoveel mogelijk 'geld' te lenen bij de banken en dit te gebruiken om preps of land of onroerend goed o.i.d. te kopen voordat de boel instort? Wat gebeurt er met de schulden/leningen in geval van het instorten van fiat geld?
 12. In het boek 'Black out' van Marc Elsberg wordt geschreven dat wanneer er een stroomuitval is, de 'vaste lijn' van de telefoon nog wel zou werken, in tegenstelling tot digitale en mobiele telefoons. Nou heb ik, zoals zoveel mensen tegenwoordig, een digitaal kastje van de KPN vanwaaruit de TV, telefoon en internet wordt aangestuurd. Zonder electriciteit werken deze kastjes dus ook niet meer. Ik heb daarop een 'oude' telefoon in het telefoonstopcontact geduwd om te kijken of het mogelijk is om zo te bellen. Wat blijkt: dit is niet mogelijk. De KPN gebeld. Deze vertelden mij dat de aansluiting is ingesteld op gebruik van het digitale kastje, en er daarom niet meer analoog gebeld kan worden via het telefoonstopcontact. Als ik dat wel zou willen, dan kan het tweede telefoonstopcontact ingesteld worden op de 'traditionele manier' zodat je wel met een oude telefoon zou kunnen bellen. Kosten 15 Euro per maand extra. Zoals mijn nickname al verraadt ben ik een leek met electronica. Weet iemand of het bovenstaande verhaal klopt en hoe ik het op zou kunnen lossen zonder de extra kosten?
 13. Ik ben op zoek naar een benzinetank voor mijn immersion heater van de KL. Wie weet waar ik er een kan vinden?
 14. Tip: Nu online bieden op een enorme partij legergoederen ("UNPRECEDENTED SALE OF MILITARY MEMORABILIA AND COLLECTABLES ") bij: https://www.troostwijkauctions.com/nl/ Zie voor de kavellijsten: https://www.troostwijkauctions.com/nl/militaria--auction-(1)/01-18688/ (Geldermalsen) en https://www.troostwijkauctions.com/nl/militaria--auction-(2)/01-18719/ (Dodewaard) Echt van alles wat. Bieden tot 23/07/2014. Sla je slag! Groet, Lowtech Brabo
×
×
 • Nieuwe aanmaken...