Ga naar inhoud

Lowtech_Brabo

Lid
 • Items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Lowtech_Brabo's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

14

Reputatie

 1. Is er op de site van http://www.overstroomik.nl ook rekening mee gehouden dat bij een dijkbreuk agv storm/springtij het water veel hoger zal worden opgestuwd dan alleen de positie tov NAP? Zo niet, dan tel er maar een paar meter bij.
 2. Dezelfde tent bij coro-handels.ch voor Chf 155. Greenstore is m.i. extreem duur.
 3. We hebben ons hele huis volhangen met 6W Pharox LED lampen (dimbaar), lichtopbrengst 60 Watt. Deze zijn ooit Postcode loterij prijzen geweest, maar veel mensen wilden ze niet. Daarom zijn ze nu op Marktplaats te koop voor plm. 7 Euro/stuk. Sommige geven een wat rode gloed, andere een wat groene gloed. Als je dezelfde in een kamer gebruikt, vind ik het niet storend. In ieder geval een flinke besparing op de energierekening.
 4. Veiligheid gaat voor alles en mag m.i. dan ook wat kosten. Als een vluchtladder of -touw of zelf abseilen geen optie is of problematisch, ga dan voor een 'automatisch' abseilapparaat met centrifugaalrem zoals deze: http://www.voorzekeren.nl/winkel/brand/vluchtset-detail. Kost een rib uit je lijf, maar geeft toch wel een gevoel van preparedness. Nu nog oefenen. Veel succes.
 5. In het boek 'Black out' van Marc Elsberg wordt geschreven dat wanneer er een stroomuitval is, de 'vaste lijn' van de telefoon nog wel zou werken, in tegenstelling tot digitale en mobiele telefoons. Nou heb ik, zoals zoveel mensen tegenwoordig, een digitaal kastje van de KPN vanwaaruit de TV, telefoon en internet wordt aangestuurd. Zonder electriciteit werken deze kastjes dus ook niet meer. Ik heb daarop een 'oude' telefoon in het telefoonstopcontact geduwd om te kijken of het mogelijk is om zo te bellen. Wat blijkt: dit is niet mogelijk. De KPN gebeld. Deze vertelden mij dat de aansluiting is ingesteld op gebruik van het digitale kastje, en er daarom niet meer analoog gebeld kan worden via het telefoonstopcontact. Als ik dat wel zou willen, dan kan het tweede telefoonstopcontact ingesteld worden op de 'traditionele manier' zodat je wel met een oude telefoon zou kunnen bellen. Kosten 15 Euro per maand extra. Zoals mijn nickname al verraadt ben ik een leek met electronica. Weet iemand of het bovenstaande verhaal klopt en hoe ik het op zou kunnen lossen zonder de extra kosten?
 6. Ik ben op zoek naar een benzinetank voor mijn immersion heater van de KL. Wie weet waar ik er een kan vinden?
 7. Tip: Nu online bieden op een enorme partij legergoederen ("UNPRECEDENTED SALE OF MILITARY MEMORABILIA AND COLLECTABLES ") bij: https://www.troostwijkauctions.com/nl/ Zie voor de kavellijsten: https://www.troostwijkauctions.com/nl/militaria--auction-(1)/01-18688/ (Geldermalsen) en https://www.troostwijkauctions.com/nl/militaria--auction-(2)/01-18719/ (Dodewaard) Echt van alles wat. Bieden tot 23/07/2014. Sla je slag! Groet, Lowtech Brabo
×
×
 • Nieuwe aanmaken...