Ga naar inhoud

Riem

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Riem's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

11

Community reputatie

 1. Op YouTube staat een serie video's over koken tijdens de Great Depression. Er wordt gekookt met het absolute minimum aan ingrediënten en terwijl ze aan het koken is vertelt Clara hoe haar leven toen was. https://www.youtube.com/show/greatdepressioncooking
 2. Dat is een goede tip. Bedankt!
 3. Wat mij vaak zo stoort, dat is dat bij veel ontwerpen vies water zo akelig dicht in de buurt van schoon water komt. Ook bij een fles in de zon leggen om door UV virussen en bacteriën te doden, denk ik gelijk aan: wat gebeurt er met het vieze water in de dop? En dat zet je dan aan je mond of je schenkt eruit. Bij bv Steripen denk ik dat ook: met een lichtje in het water roeren, maar je hele beker is eigenlijk vies. En die zet je dus aan je mond. En bij dripfilters denk ik dan weer: stel dat het slangetje lekt of niet goed aansluit, dan druppelt er vies water in het schone. etc. Eigenlijk zou vies water totaal gescheiden moeten zijn van schoon water.
 4. Dit begrijp ik niet helemaal. Scotch heeft speciale tapes ontwikkeld voor dit doel. http://solutions.3mnederland.nl/wps/portal/3M/nl_NL/EU_ElectricalMarkets/Home/ProductInfo/ProdCatalogue/?PC_7_RJH9U52300OH6023C9LDDR0SA1000000_nid=92DWM1VH4ZbeV0KD3R12F0gl
 5. Ja, omspoelen is inderdaad ook slim!
 6. Ik heb eens in een thermosfles gekookt, maar dat was geen succes. Het werd gewoon te snel koud. Ik ben toen gaan zoeken op het internet en vond toen dat een échte Thermos® Work Series Flask - 1.2L het beste zou zijn. Het zou de boel 24 uur lang warm (of koud, net wat er in zit) houden, wat ik nogal een prestatie vind. Kortom, deze fles staat nog op mijn verlanglijstje. Tenzij iemand een nóg betere weet?
 7. Ik heb rvs pannen, met rvs handvaten die nooit warm worden. Vanmorgen heb ik gedroogde paddestoelen, gedroogde groenten, een verse aardappel in stukjes en bouillonblokjes aan de kook gebracht met deksel erop, daarna de pan van het vuur gehaald en heel snel in een soepele fleecedeken gewikkeld. Nog een losse deken erbovenop. Ben toen een boodschap gaan doen. Kwam terug na 1,5 uur ofzo en pakte de pan uit. Tot mijn stomme verbazing was het een snoeihete pan die ik niet kon vastpakken bij de handvaten. En heerlijke soep waar ik niets meer aan hoefde te doen. Ik ga dat voortaan altijd zo doen, SHTF of geen SHTF.
 8. Stel dat je wel een overlap hebt, maar het sluit niet naadloos daaronder aan, dan kun je plakken met niet geleidende tape wat je wilt, maar het zal niet helpen want je brengt die delen niet bij elkaar. Metaal raakt geen metaal. Er zit altijd wat tussen, namelijk die lijm. Met wél geleidende tape is dat verholpen en heb je het echt 'gedicht'. Die tape is gewoon te koop, bijvoorbeeld van het merk Scotch™.
 9. Over die tape om de boel naadloos af te sluiten.. ik dacht dat alu-tape niet hielp, omdat de lijmlaag niet geleidend is.
 10. Ik heb deze pantoffels van Ikea gekocht: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70236405/?query=MARGARETA+Pantoffels .Wanneer mijn voeten koud zijn, ben ik nauwelijks warm te krijgen, ook al heb ik dekens om, of zit ik tegen een kruik aan. Maar met warme voeten kan ik juist weer heel veel kou verdragen, wanneer anderen lopen te bibberen. Nu heb ik die pantoffels aan en vind ze schandalig heerlijk. Net of je je voeten begraaft in een zacht, warm en zalig dekbed. Voor de winter wil ik Russische Valenki laarzen aanschaffen. Die zijn gemaakt van vilt (en hebben een rubber overschoentje die je eroverheen kunt aantrekken als je naar buiten wilt) en ze schijnen zo warm te zijn dat het zweet je uitbreekt als je met blote voeten in die laarzen buiten in de Russische vrieskou rondhuppelt. Ik ben benieuwd! Valenki: http://www.knitgrrl.com/?p=743
 11. Wat ik - wat stress betreft - helemaal bizar vind, dat is hoe het idee over Post Traumatisch Stress Stoornis tot stand is gekomen. Men noemt het een stoornis, dat is nogal wat. Niet het slachtoffer is mijns inziens gestoord, maar wat hem of haar overkomen is. George Carlin had hier eens een schitterend stuk over.
 12. Misschien is het al eens voorbij gekomen, maar een koopje in de USA kan je vinden via http://www.thefind.com. Je kunt het artikel invoeren, daarna op 'lowest price' sorteren. Mij heeft dat bij verschillende aankopen enorm veel geld gescheeld. Helaas kan het gebeuren dat de betreffende winkel niet naar Nederland verzendt. Er zijn een aantal Amerikaanse bedrijven waar je het naartoe kunt laten sturen, zodat zij het weer naar jou kunnen sturen, zoals http://www.myus.com of http://www.comgateway.com. Maar er is ook een Nederlands bedrijf in de USA die dat voor je doet. Ze kunnen ook assisteren, bestellen of meerdere paketten voor je verzamelen en dat dan bijvoorbeeld als 1 pakket naar je toesturen. Soms kan dat veel voordeliger zijn dan alles apart. http://www.fromus2eu.nl/
 13. Ze wil uitgaan van dagelijks 2 uur lang 100 watt gebruiken (waarschijnlijk is het de helft minder, maar dat is het idee). Alles wat ze daarvan overhoudt, daar kunnen een paar lampjes van branden. Koelkasten en al die zaken hoeven niet.
 14. Ik heb totaal geen verstand van stroom en denk ook prima langere tijd zonder te kunnen, maar ben wel benieuwd naar iets. Ik zou namelijk graag voor een vriendin, die echt niet zonder kan, een klein off-grid systeempje willen kopen. Maar hoe kies je zoiets uit? Ik denk aan een zonnepaneel van 100 watt, of 2 keer 50 watt, een omvormer en een accu. Accu moet ook via het lichtnet op te laden zijn (maar hoe gaat dat?) Wat heb ik nog meer nodig en waar moet je naar kijken om je keuze te bepalen? Of is een kant en klaar systeempje het beste?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...