Ga naar inhoud

Sterredag

Lid niveau 2
  • Items

    1833
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    39

Alles dat geplaatst werd door Sterredag

  1. In mijn ervaring is er via dit forum weinig respons op dergelijke verzoeken. Mijn advies .. probeer het via Preppers Nederland Facebook (neem contact op met het beheer) de mensen daar zijn ook wat minder van de Opsec (zoek maar op )
  2. Volgens mij bedoelen ze daarmee bij dagelijks gebruik. Het is vooral de actieve kool die beperkt is in zijn capaciteit. En dan gaat het om gebruik dus.
  3. Misschien wilt u uw wijsheid ook hier delen?
  4. Prima natuurlijk, je moet zelf de maatregelen nemen die jij wil nemen. Jouw lichaam. Ik had ook niet ontkent dat er iets in zit En advies voor goede filters is ook niet verkeerd.
  5. In nederland wordt geen fluoride meer in het water gestopt. Dus om nou te zeggen "zit vol met" vind ik wat overdreven. Ja er zitten sporen van in. Kleine hoeveelheden. Daar is ook niks mis mee. Er zijn bomen met fluoride die door stammen express gebruikt worden om de tanden schoon te maken.
  6. <mod>nogmaals..... en als je daar wat van vind, kun je me een pm sturen. Het ging niet om het offtopic posten op zich, maar wel alles wat er op volgde. Ik heb wel wat beters te doen dan dergelijke berichten tot op de bodem uit te zoeken. Als hier nogmaals op door gegaan wordt, sluit ik het topic.
  7. <mod> Aangezien ik wel wat beters te doen heb dan schooljuf spelen, is gewoon nu alles wat al offtopic begon (het verwijderen van de geschiedenis) verwijderd.
  8. Mod: aangezien ik al niet snap wat een link naar bunkers doet onder een vraag over transport en de hele discussie die daarop volgde met de nodige onrespectvolle opmerkingen, heb ik alles vanaf de bunkerlink verwijderd (er is een rapporteer knop bedoeld voor het overtreden van de regels, niet om opmerkingen te rapporteren waar je het niet eens bent of de humor niet van snapt, heb je het idee dat informatie niet klopt, zeg het dan, en maak vooral gebruik van de dislike knop. Daar is hij voor)
  9. Beste... ?? Wie is we? Je zegt voor HBO een serie te maken. Helaas noem je nergens je eigen naam. Veel preppers zijn op hun anonimiteit gesteld, echter om deze over de streep te krijgen, is het wel handig om zelf niet anoniem zo'n oproep te doen. Heb je verder ook dit al gelezen? https://forum.preppers.nl/topic/14617-oproep-plaatsen-lees-dit-eerst/ Ik neem aan dat er meer te vertellen is over het hoe, wat en waarom. Verder wil ik je ook nog adviseren om eventueel een oproep te doen op de Facebookgroep Preppers Nederland (in overleg met het beheer) Ik wens je veel succes!
  10. Jij denkt aan een kernoorlog etc etc... als dat aan de hand is, dan kun je zelfs geen gewassen groeien buiten etc. Ik denk dat ik zo'n situatie niet eens zou willen overleven. Eigenlijk denk ik dat er na een kernOORLOG niet eens echt overlevenden zijn of die gaan snel dood aan kanker ofzo. Of zo weinig dat je gewoon naar de supermarkt gaat om daar nog wat te halen. Nee ik denk aan een komeetinslag of natuurramp. Hoe dan ook, nee het hoeft nooit met drinkwater, wel met onbesmet water, dat is een andere stelling. Het water hoeft niet drinkbaar te zijn is wat anders dan het water mag besmet zijn met chemische zooi. Water preppen is sowieso eigenlijk geen echte lange termijn oplossing, maar we kunnen het ook hebben over "voor 1 a 2 jaar" Jammer dat je op de rest niet ingaat.
  11. Enerzijds interessants, anderzijds apart artikel. Ongeopend... dus ze hebben het dan persé over flessen die je niet zelf vult?? Of gaat het dan om flessen afvullen tot de rand en dan sluiten? Is niet duidelijk, jammer. En wat met pakken (bar-le-duc) die zijn in ieder geval al afgesloten van zonlicht. Persoonlijk denk ik dat je pakken bar-le-duc kan bewaren zolang de verpakking niet gaat lekken zeg maar. Kortom zolang de verpakking meegaat, zonder problemen met als blikvoer, met af en toe een kleine uitzondering dus.
  12. Kookwater = drinkwater, dat is hetzelfde water. Wassen kan in een plas, vijver, rivier, bij regen etc. Dat hoeft echt NOOIT met drinkwater Evenals kledingwassen, dat hoeft geen drinkwater te zijn, hoeft ook NOOIT met drinkwater. Hoe realistisch het is om voor meerdere maanden jaren op te slaan staat hier dan even los van. Je kunt natuurlijk ook werken met een opslagsysteem dat na gebruik weer aangevuld kan worden door regenwater, zoals IBC container. Vraag me toch hoe mensen die winters doorkwamen toen ze nog niet konden wecken 🤔 Kortom... ik denk dat het ligt aan de rest van je prep, kennis, capaciteit, kwaliteit etc. Ik vind 10L p/d in een shitsituatie echt enorm hoog.
  13. 10L per dag?? Ik snap dit soort aantallen niet. Ik kom daar echt niet aan, zeker niet als ik SHTF... dan gebruik ik vocht uit blikvoer om te drinken ipv weg te gooien bijvoorbeeld. Of het water waarin ik kook giet ik dan af, maar niet weg.
  14. Oke, ik had de vraag iets anders moeten formuleren, want uiteindelijk kan ook in blikvoer zoiets ontstaan. Toch wordt blikvoer beschouwd als iets wat je decennia kan bewaren.... jij zegt "veel verschillende organisme". Maar hoe vaak komt dit uiteindelijk voor en herken je dat dan niet op dezelfde wijze bijvoorbeeld. Wat uit de kraan kun je ook eerst koken voordat je het gaat opslaan.
  15. Als je water luchtdicht verpakt.. en in het donker... kun je me uitleggen hoe er dan iets in kan groeien? (niet voor iedereen is chloor een oplossing )
  16. https://weesvoorbereid.nl/voorbereiden-op-oorlog/? Het klinkt interessant, natuurlijk onmogelijk om hier al een oordeel over te hebben. Maar heb me iig ingeschreven voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Ben wel benieuwd wat voor een bedrag ze hieraan gekoppeld hebben. Ze hebben (natuurlijk) wel een gratis te downloaden ebook)
  17. Heb je een slimme meter? Gebruik de ENGIE App. Deze app is gratis en daarin kun je tot zelfs per uur je gas en elektriciteitsverbruik inzien. Als je je tarieven invoert kun je dus ook zien hoeveel de kosten zijn die je maakt per uur/dag/week/maand. Je kunt dan dus prima zien hoeveel je bespaart hebt en of je nog ff je verwarming aan kunt zetten bijvoorbeeld. Zo kan ik nu dus zien dat ik nu prima even de verwarming aan kan zetten, want heb nog 40 euro ruimte binnen mijn termijnbedrag.
  18. Geopend? Dat verschilt enorm. Alleen van honing kan ik zeggen onbeperkt... mocht het versuikeren dan kun je het aubain marie opwarmen (niet boven de 40 graden!) en dan wordt het weer vloeibaar. Jam moet je opletten nooit een vies mes weer terug in de jam steken, dus met een schone lepel eruit halen en niet meer terug de pot in doen, deksel dicht dan blijft het langer goed. (vertelde mijn moeder onlangs) Als ik kijk hoe lang potten hier aangebroken hebben gestaan, zou ik zeggen een paar maanden met een beetje geluk red je wel. En zolang je nog geen wollige plekjes zit en het prima ruikt dan is het gewoon eetbaar. (ps Welkom op het forum)
  19. @Enki bedankt voor de tips. Er is wel een reden dat ik sowieso al niet boven gemiddeld verbruik, qua gas zit ik dus ruim onder de rutte-norm alleen met energie dus erboven, terwijl ik wel gemiddeld verbruik tov vergelijkbare huishoudens gek genoeg. Bedankt voor de vaatwassertip! Wel interessant om te weten waar dat dan aan ligt eigenlijk. Bij mij staat die staat altijd snachts aan op eco stand en draait alleen als die vol is 2 a 3 x per week max Lig er ff aan hoe die uitkomt, meestal 2. Mijn beddengoed wordt absoluut niet elke week gewassen en handdoeken gebruik ik ook meer dan 1 x (je bent tenslotte schoon als je uit de douche stapt) Ik gebruik waspoeder... gordijnen heb ik ook (de investering in dikke was te duur om te kunnen doen nu) Wat apart is is dus dat ik op het gas niet heel erg hoeft te bezuinigen, maar meer op elektriciteit omdat ik dan in het dure tarief terecht kom met mijn huidige verbruik en het is dus keilastig om te besparen op stroom tov besparen op gas. Vandaar mijn vraag hier dus. Mijn hulp had trouwens een goede droger besparingstip, zeker omdat ik bijvoorbeeld graag de droger gebruik omdat je kleding dan minder gekreukt is scheelt dat strijken. Maar als je de droger max 20 minuten aanzet na goed centrifugeren van de wasmachine en dan netjes ophang aan een wasrek, dan kreukt het ook niet zo, maar bespaar je de rest van de tijd aan droger. Je hoeft nog steeds niet te strijken (ook stroom natuurlijk)
  20. Dat zou ook een optie kunnen zijn. Hoewel ik dus eigenlijk niet hoef te besparen op gas, moet ik dus besparen op stroom, maar zou niet echt weten hoe, ja ik zou de vaatwasser niet kunnen gebruiken en de droger niet hoeveel het dan binnen wel heel vochtig wordt en er niet echt ruimte is om was op te hangen. Maar ook daar redt ik het niet om mee om 400 kWh te gaan besparen. Tenminste niet als ik kijk naar het jaarverbruik van de apparten en vanuit het perspectief dat ik deze apparten zeker niet dagelijks gebruik. MIsschien gemiddeld op 2 x per week zit. Mijn vrieskist die is dus 250 kWh, maar ja die ken ik niet zomaar wegdoen. Hij is wel echt energiezuinig (nog maar 2 jaar oud en A++ label en no frost dus ook geen ijsvorming) Daarnaast gaat die weinig open en staat hij meestal in de spaarstand Vanwege de piek ook in stroom verbruik in de koude maanden dacht ik zit daar dan toch wat in qua cv... zo van hoe vaker hij aan slaat hoe meer stroom. OF hoe vaker de watertap vraag hoe meer stroom dat soort dingen. Ik moet hier een optelsom gaan maken van kleine dingen anders kom ik niet onder die 2400 kwh
  21. 240? Dat is hetzelfde als wat staat voor mijn vrieskast Per Jaar.... En ik moet ergens opgeteld bij elkaar blijkbaar een paar honderd kWh gaan besparen. En het moge duidelijk zijn dat ik in de periode dat het extreem koud was buiten, toch substantieel meer stroom verbruikte.. .waar zit het hem dan in vraag ik mij af.
  22. Heel helder thx!! Kortom draaien is draaien laag of hoog, maar hoger zal hij vast langer moeten draaien... Dat is mooi want dan kan ik daar toch nog een besparing op maken. De vraag is hoeveel kwh dat dan kan schelen.
  23. Werkt de CV ketel alleen op gas (er zit wel een stekker in het stopcontact) of werkt dat ook met stroom? Kortom... bespaar je ook stroom als je je kachel een paar graden lager zet? Het valt me wel op dat mijn stroom verbruik in de winter een stuk hoger ligt dan in de zomer en aangezien ik allemaal ledlampen heb, probeer ik te achterhalen waar dat hem in zit en dan heb ik het echt over zo'n 50 kwh... en als ik kijk naar die koude periode maart vorig jaar dan zelfs meer dan 120 kwh in vergelijking met juni (ik reken vakantie even niet mee ivm afwezigheid) We hadden dit jaar een zachte winter, maar zie dus wel echt een stijging als het kouder is buiten in dezelfde periode. Ben dus benieuwd waar hem dat in zit en ja dan is de CV toch het eerste om naar te kijken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...