Ga naar inhoud

ShurNL

Lid
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

ShurNL's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

27

Community reputatie

 1. Ik kwam eens bij een artikel waarin een man uit Kroatie uitlegt wat er gebeurde toen de oorlog daar begon. Hij vertelt ook over ruilmiddelen die extreem belangrijk waren (toiletpapier, gas/vuur, veiligheidsspelden, de goedkoopste whiskey). Hij gebruikte bijvoorbeeld een gasfles niet om te koken, maar om aanstekers van anderen te vullen in ruil voor een blik eten oid. Dat leverde veel meer op. Ik zal het eens opzoeken en erbij zetten hier, mocht het nooit eerder hier geplaatst zijn is een nieuw topic ook handig misschien? Verhalen van ervaringsdeskundigen zijn altijd handig.
 2. http://preppers.nl/forum/threads/9910-ShurNL-meld-zich!
 3. Nou gewoon alles wat je nodig hebt als je er vandoor moet. Ok, hoeveel weegt een volgepropte 100 liter rugzak waarin alles zit om het eventueel tot buiten Europa te redden. Geen luxe. Ik blijf thuis of ga ver weg (en pas dan is hij nodig) Tot 25kg maak ik me geen zorgen, dat moet te doen zijn, maar 50kg wordt een beetje teveel van het goede. -------------------------------------------------------- Oh ok, ik ken alle afkortingen nog niet. Maar idd zo'n INCH bag, want ik wil eerst thuis proberen te overleven totdat het niet langer gaat ivm bendes ofzo. En dan wil ik ver buiten de bewoonde wereld zitten, of desnoods door naar Rusland (drastisch, lol, maar daar heb ik connecties)
 4. Heeft iemand ervaring met RVS (AISI 440) messen tov gewoon staal? Want 440 roest zeker niet en ik zag er een paar staan op internet. Ik vind het een mooi materiaal, maar is het wel fatsoenlijk te slijpen? Of slijt het ook amper op hout enzo?
 5. Hallo, ik heb even een korte vraag. Misschien niet geheel accuraat te beantwoorden maar jullie weten veel meer dan ik Ik vroeg mij af hoe zwaar een gemiddelde BOB weegt (2 personen?) En hoeveel dan bijvoorbeeld een rugzak weegt, gevuld met de reguliere spullen, die ik wel allemaal zo licht mogelijk zal uitzoeken. Ik ben namelijk net begonnen met preppen en kan me dus nog niet echt voorstellen hoe zwaar de spullen wegen die ik straks allemaal heb. Maar ik wil wel alvast een rugzak hebben want rondrennen met plastic supermarkt tasjes of een reiskoffer lijkt me een slecht idee 25L 50L 70L 100L Een schatting zou fijn zijn, want ik heb geen flauw idee, maar om nou met 40kg op mijn rug te lopen...dan kom ik niet ver, denk ik? Een BOB voor 2 personen dus. Ik neem dan nog een kleinere mee voor de partner met bijv alleen voedsel.
 6. Ik kan makkelijk een jerrycan vol regelen voor weinig, maar volgens mij ruikt die wel stevig. Heb je daar bij t branden geen last van? En enkele lampen is wel genoeg toch? Ik las dat iemand er 15 had? Ik wil ze alleen gebruiken in nood maar eigenlijk wil je dan weer geen licht / rook / geur verspreiden, dus daarom dacht ik aan kleintjes? Of kan ik dan beter een regelbare nemen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...