Ga naar inhoud

FKAGB

Lid niveau 2
 • Items

  1431
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Berichten die geplaatst zijn door FKAGB

 1. @joking, waarom hebben jullie op de site helemaal geen informatie over wat er nu precies in Nutrilent zit. Zeker als je preppers over de streep wilt halen zul je toch echt wat meer informatie moeten geven over de inhoud van het product. Zoals ik het nu zie zit er niks meer in dan in de shakes die ik toch al dagelijks eet dus wat is dan de meerwaarde van dit product?

 2. Weet je wat nou zo ontzettend grappig is?

  Iedere keer als iemand een topic opende zonder de zoekfunctie te gebruiken, werd die persoon meteen opgevreten door een roedel hongerige wolven. Om dat in de toekomst te voorkomen, en in een poging een constructieve bijdrage te leveren, had ik dat topic gemaakt om nieuwe leden wegwijs te maken op het forum. En dat was echt tyfus veel werk!!

  Dus nou zie ik dat er iemand een topic opent zonder dat ie de zoekfunctie heeft gebruikt, en om te voorkomen dat ie verscheurd wordt wijs ik hem vriendelijk op het wegwijs-topic. Vervolgens krijg ik te horen dat ik raar ben, hem belaag, ik niet mankinds only hope ben en weet ik veel wat nog meer. Just my luck *huil*

   

  Misschien moet er iemand een topic openen, "eerste hulp voor forum-gerelateerde trauma's"

   

  BTgE5rXkc.png

  Rustig maar @Loreen. Adem in, adem uit. Alles zal goedkomen. Joking is gewoon aan het proberen zijn voedsel aan de man te brengen, jij kan er ook niks aan doen dat je zijn snode plannen doorkruist.

 3. Even wat anders, op je BOL of thuis wil je natuurlijk niet opvallen met een hoge antenne of een draad antenne hoog in de lucht.

  Op het filmpje zie een mooie oplossing voor een minder opvallende antenne in de eerste minuut.

   

  Een goede antenne is inderdaad een must wil je de signalen goed kunnen oppikken. Een balun met een eind draad erachter is dan een hele goede oplossing.

 4. Ik heb eens geluisterd naar de Tecsun S2000 op youtube .

   

  Hij klinkt inderdaad wat beter dan de meeste wereldradio's maar het geluid is nog niet super .

   

  Kan ook zijn dat ik gewoon te verwend ben

  Als ik naar m'n B&O A2 luister en daarna na zo'n wereldradio'tje dan vallen die gewoon erg tegen .

  Jammer want er is tegenwoordig echt goed geluid uit een kleine speaker te halen .

   

  Het zou natuurlijk ook kunnen dat de kwaliteit van de filmpjes gewoon slecht is. Ik weet niet welke je hebt bekeken natuurlijk. Blijft lastig om het geluid goed op een filmpje vast te leggen en dat via youtube te verspreiden. Dat zelfde geldt voor je B&O speaker. De filmpjes die ik daarvan zie doen het geluid denk ik ook geen recht.

   

  Maar, je moet een wereldontvanger niet verwarren met een dedicates speaker. De Tecsun heeft een heel goed geluid maar redt het niet bij het setje B&W speakers aangestuurd door Rotel eindversterkers in een bi-amp opstelling. Maar dat is ook het doel niet. Als je een super geluid wil uit je Tecsun sluit je gewoon de line-out (want die heeft ie dan weer wel) aan op je voorversterker en kun je het geluid via de huiskamerspeakers beluisteren.

 5. Na een zoektocht op youtube ben ik erachter gekomen dat al die wereldradio's gewoon uitermate slecht klinken .

   

  Jammer , ik dacht voor 250€ wel een goed klinkende radio te kunnen kopen maar dat valt toch tegen .

   

  De Tecsun S-2000 heeft een bijzonder goed geluid hoor. Zo goed dat ik hem hier ook gewoon dagelijks in gebruik heb. Natuurlijk als je op de kortegolf in SSB luistert is het geluid in de verste verte niet te vergelijken met een FM omroep station maar dat heeft niks met de ontvanger te maken.

 6. Zojuist bij de plaatselijke AH binnengeweest waar een ING geldautomaat staat geplaatst.

  Ik wilde bedrag x pinnen, maar kreeg de melding dat ik maar maximaal y kon opnemen.

  Dus ik maximaal y opgenomen en kreeg dit in biljetten van 20, waar normaal biljetten van 50 worden gegeven.

   

  Ofwel, de geldautomaat zal nu wel leeg zijn. Slechte zaak, zo net voor het weekend.

   

  Zijn de mensen hun geld aan het opnemen, in navolging van Griekenland ? Of berust dit gewoon op toeval ?

   

  Ik vrees dat het gewoon toeval is.....

 7. Ik heb een Revo Heritage G2. Dat is echt een wereldradio. Alle functies die je wilt. Wifi, DAB streaming media. Als die stuk gaat koop ik meteen een nieuwe. Het is alleen geen wereldontvanger.

   

  2a92be1c02842d50021835097f51d88e.jpg

   

  Als wereldontvanger heb ik een Tecsun S-2000

   

  tecsun-s2000.jpg

   

  Heerlijke nostalgisch uiterlijk en all mode voor wat betreft ontvangst. Redelijk portable maar niet echt iets om in de tas te doen.

 8. Ach, wordt het geen bioterrorisme dan wel biooepsisme. Kijk maar naar dat foutje met die antrax in Amerika laatst. Er gaat iedere keer zoveel net goed, dat het wachten is tot het een keer net niet goed, en daardoor wel goed fout gaat.

   

  Het zal nu ook vaak genoeg fout gaan zonder dat wij er ooit weet van hebben. Op het moment dat we er wel weet van krijgen hebben we echt een serieus probleem.

 9. Niet om nou de pessimistische doemdenkster uit te hangen, maar ik denk zelf ook dat het niet de vraag is OF, maar de vraag WANNEER er een grote, niet in te dammen pandemie komt. Zeker met de huidige mondialisering is het gewoon een kwestie van tijd tot er een bad motherfucker de wereld rond reist.

   

  Maar goed, dat is de natuur, toch?

  Dat zou je wel mogen hopen inderdaad. De wereld zou een stuk beter af zijn met een miljard of 5 minder mensen erop. Wat ik wel een aparte vind is dat Gates niet alleen spreekt over een natuurlijke verspreiding maar ook over bioterrorisme. Een stuk lastiger om je daar tegen te wapenen. En hoe weet Gates dat zo zeker. Is dit soms een plan wat gesmeed is in de Bohemian Grove?

 10. Zeg @FKAGB jij had tijdens SC, toch ook een blikje gedroogd rund was het toch, gekocht bij de gele olifant? Dat smaakte zeer goed, ben alleen vergeten om het mee te nemen tijdens mijn laatste ronde door de winkel van de week.

   

  Dat klopt idd. Kwam bij de Jumbo vandaan en is te vinden in het vak bij de gedroogde worst en dergelijke. Erg lekker spul en volgens de ingrediëntenlijst behoorlijk basic ook.

   

  Overigens kun je het ook hier bestellen, dan krijg je nog een aardige staffelkorting. Bij de jumbo €2,50 voor 50 gram, en bij de importeur staan staffels tot een kilo voor €28,62. Dat scheelt bijna de helft ten opzichte van de prijs bij de Jumbo.

   

  Biltongdoosje-50gram.jpg

   

  http://www.bosveldbiltong.nl/

 11. Nee, bedoelde meer dat de maker van de film je laat zien wat hij wilt dat je ziet. Het zijn bij elkaar gezocht fragmenten die een verhaal vertellen.

   

  Dat is toch zo met om het even wat voor media. Tenzij je het met eigen ogen kunt zien moet je sceptisch zijn. En zelfs als je het zelf kunt zien moet je je afvragen of je wel echt ziet wat je denkt te zien.

  • Leuk 2
 12. Repen zien er goed uit. Sowieso zijn repen altijd goed en als je ze zelf maakt weet je precies wat erin zit. Hoe is de bite van de repen? Zijn ze krokant of juist een beetje zacht?

   

  Ik ben zelf een groot fan van Nakd repen. Deze zijn puur natuur en worden koud bereid. En Nakd is zo vriendelijk geweest precies te publiceren wat er in hun repen zit met de percentages dus zelf namaken is een fluitje van een cent.

   

  https://earlymorningoats.wordpress.com/2013/08/21/copycat-nakd-cocoa-loco-energy-balls/

   

  Helemaal onderaan staan de verhoudingen van de verschillende repen.

 13. Een van de grote bezwaren van het beplakken van autoruiten met folie is dat hulpdiensten de ramen nog maar moeilijk kunnen inslaan als het nodig is. Als dit voor autoruiten opgaat zal het zeker en vast ook werken voor ramen thuis. Punt is inderdaad wel dat je het op de ruit moet plakken voordat deze in de sponning gaat anders sla je de boel er nog zo uit. Een lexaan voorzetraam kan ook een hele goede oplossing zijn maar neem dan wel een UV gestabiliseerde soort anders zit je binnen no time tegen een gele ruit aan te kijken.

 14. Wat ik me dan toch een beetje afvraag. Als iemand zo weinig moeite doet om de gewenste informatie te krijgen, heeft het dan zin om aan een BOB te beginnen. Ik bedoel, stel ik geef de tip dat er een bij in moet. Dan raakt de poep de ventilator, opent TS dan een topic om te vragen wat ie met de bijl moet doen? Is het niet veel belangrijker eerst wat aan de basismentaliteit te doen? Een overlever heeft dikke kans het te redden zonder BOB, puur op wilskracht. Iemand die alle informatie aangereikt wil krijgen kan nog zo'n complete BOB hebben, als je niet de juiste instelling hebt kom je nergens.

   

  In dat geval is het misschien handig om de film "Wild" te kijken @bushcraftdude

 15. Thanx voor je reactie, ik loop natuurlijk ook maar een beetje te zeuren maar ik verbaas me er gewoon over hoe weinig aandacht MERS krijgt hier op het forum. Vraag me af hoe dat komt, is het te ver weg, of zoals ik al eerder vroeg, zou men gewoon pandemie-moe zijn?

  Zelf blijf ik gewoon graag op de hoogte van dit soort dingen, zit nu echt niet hysterisch op de bank met een mondkapje op, verre van, maar weet wel graag hoe het er voor staat.

   

  Wat de mogelijke besmetting in Slowakije betreft denk ik niet dat de kans groot is dat dit de aanzet naar een groter probleem gaat worden. Van wat ik nu gelezen heb werkt die man bij KIA, en is dat echt een behoorlijk gesloten gemeenschap waar allemaal Koreanen afgezonderd op een campus leven. Mocht hij inderdaad MERS hebben, is het relatief makkelijk quarantaine-maatregelingen te nemen. Al is de kans op besmetting in het ziekenhuis zelf natuurlijk wel mogelijk, zoals in Zuid-Korea goed te zien is.

   

  Wel vind ik het een erg duidelijk voorbeeld van hoe het KAN gaan. Ondanks alle alertheid op het moment is het dus gewoon mogelijk dat MERS Europa binnen komt. Wat dat betreft is "ver-van-mijn-bed-show" een erg relatief begrip tegenwoordig.

  Ík volg het zeker wel. In de media hoor ik er maar heel weinig over. Nu het in Europa is wordt dat misschien wel anders. Het blijft me wel verbazen dat men maar zo de wereld over blijft reizen als dit soort dingen rondwaren.

 16. Het is ook niet raadzaam om al je spaargeld 'om te zetten' in goud of zilver, maar wel een gedeelte (gelet op alle huidige actuele ontwikkelingen).

   

  Inderdaad spreiden van risico's. En je kunt bepaalde zaken ook alvast vooruit kopen. Zo weet ik dat ik me zo lang als ik leef moet scheren. Ik heb dan ook 600 scheermesje voor mijn krabbertje op voorraad. Evenals scheerzeep voor de komende 8 jaar. Tandenborstel kun je ook alvast goed kopen etc.

 17. Door de komende Bail-In komt er meer en meer risico voor de spaarders bij een nieuwe bankencrisis.

   

  Goed artikel door ex-vermogensbeheerder Jan van Gemeren: http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/jan_van_gemeren/24157136/__Meer_risico_spaarders_bij_nieuwe_bankencrisis__.html

   

  Van Gemeren zegt o.a.: 'De banken en overheden doen hun ‘best’ om zoveel mogelijk van uw financiële transacties giraal te laten verlopen. Zogenaamd omdat dit makkelijker is voor u maar in werkelijkheid willen ze graag zoveel mogelijk controle over al uw geld hebben. In diverse landen is al een trend waarneembaar om cash opnames en internationale overboekingen aan banden te leggen.

   

  (Mijn) conclusie is ook bij dit artikel: Koop edelmetalen want die hebben echte waarde. (Papier)geld is een illusie.

  Het is waar dat edelmetalen echte waarde hebben maar zolang je nog niet bij de supermarkt kunt betalen met je zilveren munten is het in de huidige samenleving redelijk waardeloos in het dagelijks gebruik.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...