Ga naar inhoud

hhpp

Lid
 • Items

  622
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Berichten die geplaatst zijn door hhpp

 1. Sta ervan te kijken dat "ze" toen al Rusland wilden innemen vanwege de grondstoffen.

   

  Dat was toendertijd denk ik de "juiste tijd" omdat de Russen op zijn kwetsbaarst waren op dat moment, met Jeltsin aan het roer; zwalkend (zowel Jeltsin als Rusland) en wel.

  Mooie docu. Bedankt voor het delen.

 2. @Charlie: bedankt voor het delen. En deze boodschap moet dagelijks herhaald worden voor ons allemaal tot we er met zijn allen zo diep van doordrongen zijn dat de schaal waarop er nu wat aan gedaan word, wereldwijd voldoende draagkracht bied voor een duurzame verandering. Elders schrijft @Keyser Suze dat 12% kritische massa nodig is om veranderingen door te voeren. Laten we er ons steentje aan bijdragen.

 3. Ik vind het idee achter een basisinkomen hartstikke sympathiek, maar het gaat volgens mij niet werken omdat de autochtone bevolking al jaren een krimpende trend laat zien. Onze autochtone bevolking is langzaam aan het uitsterven. Er worden simpelweg te weinig kinderen geboren om onze volk nog vitaal te noemen. En dus gaat de aangehaalde vergrijzing zeker roet in het eten gooien. En dit geldt voor (vrijwel) alle West Europese landen. Slechts het hoge geboortecijfer onder het allochtone bevolkingsdeel houd de aantallen in stand. Dus om het idee van het basisinkomen te realiseren, moeten we hopen en bidden (tot wie?) dat we de problemen met het allochtone bevolkingsdeel oplossen.

 4. Ik zat eerder al te denken aan een Falkkniven a1 of f1, hier heb ik echter ook aan getweifelt omdat ik geen ervaring heb met het zogenaamde convex slijpmethode. Nou zijn mijn "slijpskills" wel toegenomen en kan ik met mijn slijpstenen mijn messen wel tot scheerscherp maken maar het zou toch iets zijn wat je moet leren. Scandi grind zijn makkelijk te slijpen en worden goed scherp, daar heb ik mijn allerliefste Mora Bushcraft voor. Helaas kan het mes niet de hele wereld aan en wordt dus alleen gebruikt voor redelijk kleine stukken hout te spleiten en dergelijke.

  Kijk eens naar deze review.

 5. @SantinoD

  Het beste mes voor jou is toch echt een kwestie van persoonlijke voorkeuren, smaak e.d. En je handen. Wat voor de 1 geweldig in de hand ligt levert de ander hot spots op. Youtube staat vol met video's over het "beste survivalmes". En welk forum je deze vraag ook deelt, je krijgt meteen merken en modellen te horen die geweldig zijn. Wat het wat makkelijker maakt is dat je voor jezelf een budget hebt vast gesteld. Binnen die 200,- valt er genoeg te kiezen. Ga ook even voor jezelf na over welke vaardigheden je beschikt op gebied van slijpen, snede herstellen e.d. je discipline wat betreft onderhoud, invetten e.d. Afhankelijk daarvan zou je bijvoorbeeld kunnen bedenken welke staalsoort daar wel of juist niet bij past. De ene soort roest nl sneller, de andere soort slijpt veel makkelijker. Ben je dan iemand die het onderhoud uitstelt na gebruik zoals schoonmaken en invetten en een hekel heeft aan slijpen dan weet je dat je niet een staalsoort moet nemen die vaker geslepen moet worden en gevoeliger is voor roest e.d.

   

  Goeie merken voor survivalmessen zijn o.a. Tops, Esee, Becker/Ka-bar, Schrade, Bark River, Cold Steel, Real Steel, Busse/Scrapyard e.d. Maar kijk ook naar Benchmade en Spyderco die uitstekende vaste messen maken geschikt voor survival met bushcraft eigenschappen. Ga gewoon eens een paar keer op de koffie bij mensen met messen en voel hoe ze in de hand liggen en vraag naar ervaringen. Er zijn echt honderden messen die gewoon goed zijn en kunnen wat jij benoemt en nog meer ook.

  • Leuk 1
 6. Er zijn meerdere messen met een dergelijke pivot. En Enlan heeft heel veel modellen met deze pivot uitgevoerd. Idd als je 1 mesje hebt wordt het wat snders. De andere kant is dat de Enlan mesjes oha erg goed gemaakt ijn voor het geld en dat je zelden je pivot hoeft bij te stellen. Voor grondig schoonmaken (mes uit elkaar) heb je dan wel een probleem hoewel WD40 je een heel eind brengt.

 7. We kunnen het internet plat gooien. Washington, Bejing, Moskou en Brussels opblazen.

   

  Of, reëler, snel de bevolking wakker maken en hopen dat als de volgende klap komt de schaapjes hun verantwoordelijkheid nemen en de overheid terug laten krabbelen.

   

  Het opblazen van de steden heeft als ongewenst bijeffect nog meer broeikasgassen in de atmosfeer. Dus dat maar niet.

  Maar bijvoorbeeld in navolging van geenpeil.nl een referendum afdwingen met de vraag of de overheid wel of geen nieuwe kolencentrales een vergunning mag verlenen zou wel iets zijn.

 8. Ik heb hem afgelopen nacht nog afgekeken. Werd er toch wel mistroostig van. Ondanks het positieve einde, 90% ellende. We hebben het met zijn allen echt goed verkloot en ik geloof op dit moment niet dat we het tij kunnen keren.

 9. Mijn excuses hiervoor, ik heb dit gezien en toen klakkeloos overgenomen.

  verder heb ik er geen kennis van Kwantummechanica.

  had alleen veel gehoord over de datum 23 september 2015, en kon er weinig over vinden op het forum en ik vond het wel een topic waard.

   

  Je wordt bedankt. Heb door jouw bericht vandaag de bloemetjes eens goed buitengezet op de pof. Ziet het er nu naar uit dat ik alsnog kan betalen.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...