Ga naar inhoud

dreezy

Lid
 • Items

  74
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

dreezy's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

19

Reputatie

 1. Dank je voor de reactie. Je hebt het er over dat het prima mogelijk is om te wecken en je het risico niet zou nemen i.v.m. tijd versus noodzaak/risico. Het gaat namelijk er om dat ik het heb gekregen en 20 euro leergeld voor mij vrij veel is omdat ik geen inkomen/werk heb. Dus daarom probeer ik dit voor ons op te slaan.
 2. Dank je OBL-Rien, Ik wil de potjes vacuum maken, maar wil het langer opslaan. Dus als eerste wil ik de potjes tot een 140 graden verhitten dan de koele saus er in (de pot verhit de lucht boven de saus) Potje dichtschroeven waarna hij vacuum plopt. Dit werkt, maar hoe zit het met botulisme en dergelijke zooi? Of is dat afhankelijk van het productieproces waar ik niets aan kan doen?
 3. Hallo allemaal, Een vraagje. Ik kreeg een grote emmer ravigotsaus, maar als deze open is kun je hem maar een x aantal weken bewaren. Zoveel eten we nu net niet van deze saus. Nu weck ik al jaren, maar zoiets heb ik nog niet gedaan. Mijn vraag is, kan ik deze koele saus overbrengen in kleinere hete potjes (b.v. van hak), deksel er op zodat het vacuum trekt en hoe lang blijft het dan goed? Ik heb geen informatie gevonden over dit probleem, maar ik heb nogal veel saus en wil het niet weg gooien. Heeft iemand van jullie daar een antwoord op? Kan ik dit doen of niet?
 4. dit is inderdaad interessant om te lezen. Zelf ben ik bezig met een zonnepaneel in elkaar te zetten. Wel wat werk maar ook leuk om te doen. Ik heb twee accu's gevonden, een solar charge controler (PWM) besteld en als alles compleet is, het zonnepaneel gereed, zal alles in elkaar worden gezet. Reden: Dit hele gebeuren heb ik betaald van verjaardagsgeld en wil nu in mijn huis een 12V netwerk aan gaan leggen, hier ledlampjes op aan te sluiten, zodat ik als de stroom uitvalt er in ieder geval licht is in huis. Waarschijnlijk komt er ook nog een pure sinus omvormer bij om de CV dan te laten draaien.
 5. dreezy

  Nieuwe BOT

  Bem benoeuwd. Heb je ook foto's?
 6. @ghostwhiper, hoe is het afgelopen? Ik kom uit het packet radio tijdperk en heb ook veel aan de 'bak' gezeten. Er moet nog ergens op zolder een oud bakkie staan, maar de antenne is naar mijn idee weg. Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen
 7. Kom vanavond pas weer thuis. zal eens goed nadenken over een bot, bob en voorraad
 8. @Geert, Zover wil ik eigenlijk nog niet gaan. Ik kan wel wat aanpassen aan mijn vouwwagen, maar niet al te veel, het is en het blijft natuurlijk wel een vakantie voertuig hè Ik heb altijd wel een gastank paraat staan voor het koken. Ook een klein éénpits gasstelletje. Voor de brandstof zal het een ander probleem worden. Dat moet ik nog es eerst even goed bekijken. Ik wil geen brandstof opslaan in de vouwwagen, maar bij mijn huis lijkt me ook geen goede optie. Heb in de auto wel 10L extra zitten voor als het onverhoopt nodig mocht zijn, maar daar kom je ook niet echt ver mee
 9. Ja dat is een goede tip. Dan zal ik toch eens goes moeten kijkennwat ik allemaal nog mis. Vrij veel als ik het zo inschat tenminste aan voeding water e.d. heb je trouwens ook standaard kleding gereed liggen in geval van shtf?
 10. Ik zal er eens doorheen wandelen. Ik hoop dat ik nog tijd genoeg heb hiervoor gezien het ww3 draadje. Maar als ik niets doe weet ik zeker dat ik te weinig doe
 11. Ik ga het allemaal eens rustig uitzoeken. Wat zou er allemaal in een bot moeten/kunnen zitten? Hoef geen pistool en andere guns of zo. Amerikaanse voorbeeld gaat me te ver
 12. Hoe doe je dat trouwens met elektriach zonder zonnecellen?
 13. @Stuudje, ik zit er idd over te denken om er een soort van bot van te maken. Alleen wordt dit nog wel ff eennklus. Maar om allerhande etenswaren enzo er inbte bewaren... hij staat het hele jaar buiten op een parkkeerplaats in een hoekje zonder wielen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...