Ga naar inhoud

Chinaka

Lid
  • Items

    947
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Chinaka won de laatste dag op 29 mei 2013

Chinaka had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Chinaka's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

472

Reputatie

  1. Chinaka

    Azijn !

    Het was echt niet mijn bedoeling om iemand in fout te stellen. Maar shit , waar komt die wijsheid vandaan? Ik voel me nu een beetje schuldig en zou dat nooit face a face gedaan hebben . Dan zou ik geprobeerd hebben om het te verklaren . @lewieke : sorry !
  2. Chinaka

    Azijn !

    Einde topic voor mij. Wou er een educatief onderwerp van maken waar er een uitwisseling zou zijn van ervaring gebaseerd op wetenschappelijke realiteit en ervaring. Oude wijfe recepten met vliegen is niet echt aan mij besteed. Doei
  3. Chinaka

    Azijn !

    Oke genoeg is genoeg. Steek je vlieg daar waar ze niet bromt. Azijn wordt verkregen door azijnzuurbacteriën. NIET door jou fruitvliegen. Wat jij doet is alles wat vliegt de kans geven om te kotsen en schijten in wat je nadien lekkere azijn noemt. Even een voorbeeld: Jou open fles wordt niet alleen bezocht door die lieve kleine fruitvliegjes maar ook door "Strontvliegen" Wss een wesp of een bij . Jou oma wijze van azijn maken ( twijfel of die niet beter wisten) zou Pasteur zich laten omdraaien in z'n graf. Ben jij zo een van die mensen die een mol levend begraaft? Hoe naïef kan je blijven?
  4. Waar ging ik fout? Zeg het is jaren geleden dat ik dat uittestte./ uitprobeerde en onder primitieve omstandigheden. Denk je echt dat elke grain wordt vermeden, weggespoeld ? Probeer het het maar van hout tot houtskool en dan naar loog zonder moderne middelen.
  5. Chinaka

    Azijn !

    Soms moet je je meerdere erkennen. In juist of fout. Maar vliegen in mijn eten no way! Een gesloten fles wijn die verzuurd is geen bruikbare azijn in pre. Als dat daadwerkelijk zou zijn zou elke fles wijn van jaren oud gebruikt worden om het meest dure azijn ter wereld te maken. Sorry dat werkt zo niet. Ik dacht educatief iets op te steken . My bad for now.
  6. Chinaka

    Azijn !

    @Kans: Weet niet veel van wijn maar wat ik wel weet is dat wanneer wijn verzuurd het nog geen azijn is. Het kan dan wel een azijn geur ( zuur ) hebben maar dat staat ver van azijn en zeker van goede azijn. De reden is eenvoudig, gesloten omgeving. Is azijn maken moeilijk nee ,zoals wijn gewoon wat fruit laten rijpen en gisten zekers. En voor al die brouwsels een beetje kennis betreffende de chemie. Pasteur ondekte de azijnzuurbacteriën ergens in 1800 dacht ik. Jouw prep azijn zou het goedkope spul moeten zijn waar je mee reiningen kan
  7. Zeep maken met gootsteenontstopper is niet moeilijk , maar zoals @Raycoupe reeds aangeeft van niks en vanuit hout as hmmm Tzou me lukken maar dan moet ge geen barbiepop huidje hebben want dat wordt schuurzeep. Reken maar dierlijk vet en natuurlijk lye als basis. Zonder de mogelijkheid om alles degelijk te ziften. Misschien geurolie van iemand pikken maar tja dan heb je een chemie die je beter gebruikt om staal te reinigen dan je eigen lichaam.
  8. Chinaka

    Azijn !

    Ai ! Oke we moeten hier on the same page komen. Het zijn niet de fruitvliegjes die wijn of wat dan ook omzetten in azijn dat zijn goede bacteriën in de lucht. Bewijs ! Dek je bokaal of fles af met kaasdoek, geen fruitvlieg kan daar in maar je verkrijgt wel azijn. Maar soit deze wetenschap creëert alleen maar een beter eind product. Dat wil niet zeggen dat jou manier fout is. Maar het idee dat ik vliegjes eet ( Krijg rillingen ) hahaha Nu ik geef toe dat ik nog nooit een basis van 4 jaar heb gebruikt en dat moet gewoon spectaculair zijn. Vandaar ook mijn oorspronkelijke vraag. Hoe zit dat in bepaalde omgevingen? Zou dat invloed hebben op je eind product? Groetjes Chin
  9. Chinaka

    Azijn !

    Ik heb dat een paar keer moeten lezen. Jij laat die fles of bokaal wat dan ook een paar dagen open staan.Dus denk ik open en bloot met vrije luchttoevoer. Hmm fruitvliegjes zie ik overal. Dan dek je het af? Maar die fruitvliegjes en meer heeft vrije toegang gekregen voor een paar dagen. Dan gaat de boel door een filter, dus ook de basis van azijn de moeder. Kan, het werkt zo. Maar door de moeder te gebruiken / hergebruiken maak je nog betere azijn. De moeder is die massa die bovenaan komt drijven. Al wat zink is dood. Nu beantwoord dat mijn vraag nog niet maar cool dat je dat ook doet. Groetjes Chin
  10. @Raycoupe: Geiten die eten al die zucchini en geven als eindproduct, zucchini milk. Dat was dus weer te ver nagedacht, sorry
  11. Chinaka

    Azijn !

    Vraag me al geruime tijd af of er mensen zijn die zelf hun azijn brouwen. Appel cider of wijn of gewoon gemengd fruit azijn. Nu mijn vraag is. Stel je woont in een stad en je wil een moeder kweken heeft luchtverontreiniging daar geen invloed op? Of je woont in een omgeving met veel spar bv, heeft dat invloed op het eindresultaat? Gewoon wat vraagjes voor deze die het weten en mss een boost om mensen aan te zetten tot hun eigen azijn te brouwen. Groetjes Chin
  12. Is zo. En anders wordt het geiten he Zucchini milk fresh from Ray's Farm. haha
  13. @Raycoupe: courgettes dat noemt zucchini juist? Kan je dat niet opleggen? Dehydreren als je een machine hebt, in de oven misschien . Als het weer goed blijft kan het ook buiten. Groetjes Chin
  14. Wss zit daar een groot verschil voor waarneming zoals bij zeep bv heb je de de wetenschap nodig dat je niet over ph 12 gaat. Groetjes Chin
×
×
  • Nieuwe aanmaken...