Ga naar inhoud

redman

Lid
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

redman's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Community reputatie

 1. Ik zou het omdraaien. Complex solutions for simple problems. En het lijkt mij als dit niet gehecht wordt dit een lelijk litteken achterlaat. Zoals fragalot al aangeeft zal dit wel een middel zijn om de huid samen te brengen zodat er geen kracht op de aan te brengen hechtingen komt te staan. Want dit lijkt me niet heel fijn als je een wond hebt zoals in de animatie. Je moet toch echt je broek over deze stukjes plastic aandoen. En dan is lopen geen pretje want je broek trekt hier zeker aan. En het stukje gaas wat over normale hechtingen heen zit zal niet helpen en lopen zal de genezing niet bespoedigen. Maar ja geen hier geen medische kennis.
 2. Als het slakken zijn dan zou je ze moeten zien zitten in je tuin. Vochtige plaatsen en schaduw is voor de meeste bladetende insecten wel een plaats om te rusten. Ik kan geen zwarte vlekken zien op de bladeren. Dus er zitten ook geen rupsen aan de onderkant van je bladeren. Het is volgens mij wel een insect met stevige kaken omdat je bladeren niet van de buitenkant worden aangevreten. Ga zoals eerder vermeld werd als het donker is met een zaklamp naar je tuin om te kijken wat er allemaal rondkruipt. En probeer op internet te zoeken naar het type insect wat jouw plant lekker vindt. Als het maar bij 1 plant gebeurd probeer deze dan te isoleren. Absoluut geen deskundige maar zo zou ik het doen.
 3. succes! het zal waarschijnlijk zeker smaken als het op je bord ligt hier staat alles nog achter glas maar de planten hebben er zin in! tomaten en de aardbeien zijn weer heel lekker.
 4. Zijn de meeste van de opgenoemde producten sowieso dodelijk als er geen actie ondernomen wordt? Zoals maag leeg laten pompen. Een ding wat in een SHTF waarschijnlijk niet mogelijk is. Hoewel ik de lijst met acties opgeslagen heb denk ik dat deze niet gelden voor en situatie zonder medische hulp. Het niet laten braken is toch alleen maar om niet nog meer schade te veroorzaken aan de slokdarm? Maar het gif moet er wel uit zonder nog meer organen aan te tasten.
 5. Ik heb daar echt geen woorden voor. En dat is als mens niet eens als prepper. De meeste van die jassen belanden op ebay en ze kunnen er nog meer dan de echte waarde uithalen. Maar ja bij de orkaan katrina liepen er ook mensen met tv's te de winkel uit ipv water en eten.
 6. Daar is waarschijnlijk aardig wat werk in gaan zitten. Bedankt! Ik ga hier zeker wat planten uithalen die ik zelf kan verbouwen. Dit jaar wilde ik eigenlijk wel ipv alle standaard groenten en fruit die in ons klimaat kunnen groeien, de wilde varianten gaan planten. Vooral om te zien hoe ze eruit zien in alle stadia en uiteraard proeven
 7. Voordat ik een nieuwe batch bier kan maken, moet ik alles grondig desinfecteren. Ik gebruik daar sulfiet voor. Dus dat kan je vast ook gebruiken om je tonnen schoon te maken. Het moet alleen wel een paar keer nagespoeld worden maar dat zal met chloor(tabletten) ook wel zijn.
 8. De meeste sloten zijn niet veilig. Of iig minder veilig dan dat je denkt dat ze zijn. Er zijn sowieso heel veel verschillende soorten sleutels dus een sleutel aanpassen werkt niet voor elk slot en ik denk dat je dan te weinig ruimte overblijft om met je pick aan de gang te kunnen gaan. En voor elk soort slot zijn er wel lockpicks te bestellen dus ook voor de sloten met bolletjes, ronde sloten of sloten met pinnen aan beide kanten. Op de betere sloten is meestal een keurmerk vermeld, bv skg met 2 sterren. Maar lockpicken is geen onderdeel van de tests die gedaan worden om het aantal sterren te bepalen. Dus dat geeft ook gelijk aan dat lockpicken geen gevaar is voor inbraak. Voor mij is het vooralsnog een hobby en een slot is een puzzel die ik wil oplossen. Kluizen zijjn de volgende stap als ik de meeste cilinders open kan krijgen
 9. Je kan inderdaad veel materialen gebruiken ipv kopen. En dat is zeker een eigenschap die ik mijzelf meer eigen moet maken. Het metaal in ruitenwissers is perfect om een tension wrench te maken en oude ijzerzaagjes zijn goed om de picks te maken. Je hebt alleen gereedschap nodig om het in de vorm te krijgen. En voor de outline zijn er genoeg templates online te vinden. Maar cilindersloten zijn niet veel anders anders dan hangsloten en heb je er niet perse een aangeschaft setje voor nodig hoor. Het principe blijft hetzelfde. Sterker nog voor de nieuwere, beter beveiligde sloten maken de gasten die ze open krijgen hun eigen gereedschap. En dan heb ik het niet over een paar veiligheidspinnen. Die cijfersloten waren dat toevallig die waar je aan de ketting/plastic kon trekken en voelde wanneer de nummers klopte? dat waren nog eens mooie tijden
 10. En net als heel veel dingen, je snapt het en komt er verder mee of je blijft steken bij het begin. Ik ben zeker geen ervaren lockpicker maar steeds meer sloten krijg ik open. Maar ik betwijfel of dit nou echt een goede toevoeging is aan je skills bij een SHTF situatie. Begrijp me niet verkeerd ik heb zeker een set lockpicks bij me maar sloten zijn zo verschillend van elkaar. Wat belangrijk is dat je alles kan voelen in in je vingers wat er gebeurt in het slot. En aan de hand van die info kan je bv de druk op je tension wrench aanpassen. Om uiteindelijk een slot snel open te krijgen moet je kunnen bepalen wat de volgorde is van de pinnen. Meerdere vrienden die het ook wel wilde proberen en een oefenslot open kregen, maar dat was meer geluk en random de pinnen omhoog drukken dan echt voelen wat er aan de hand is binnen het slot. En dat is een slot zonder veiligheidspin(nen). Zelf heb ik meerdere sets lockpicks liggen maar meestal als ik vastzit pak ik de picks uit mijn eerste set. Die vind ik het fijnst en geven het meeste feedback. En wederom zoals met veel dingen is het aanlokkelijk om een set te kopen met de woorden Pro/Master/Sniper ed. Maar als je er geïnteresseerd in bent en wil kijken of het je ligt zal ik voor een beginner setje gaan. En je eerste oefenslot is ook wel belangrijk. Omdat je nog niet echt kan voelen wat er precies gaande is in het slot is het belangrijk dat het een slot is wat makkelijk te openen is. Dus een slot met 3 pinnen is beter dan 5. Of een doorzichtig oefenslot zonder veiligheidspinnen waar je dus kan zien wat je doet en de feedback kan zien. En begin aan hangsloten en niet gelijk aan cilindersloten dat was mijn fout. En ik las laatst dat de wet aangepast is voor het bij je hebben van inbrekers gereedschap. Ze willen het aan een tijd gaan koppelen geloof ik. Maar ja in mijn rugtas zitten altijd een paar sloten en een set picks en nog nooit gezeik gehad.
 11. Helemaal mee eens! Ik heb alle afleveringen inmiddels gezien. Je kan je op veel dingen voorbereiden, maar deze serie laat echt zien dat je je niet op alles kan voorbereiden. Excuses als dit een vaag antwoord is maar ik wil niemand zijn kijkplezier vergallen
 12. Serieus? Niet ver van waar ik woon is een EHBO post voor vrijwilligers en daar hangen vaak posters op het raam om een EHBO cursus te volgen. Dat zijn weliswaar geen vervolglessen maar ik neem aan dat die er toch ook wel zijn. Dit leer toch alleen maar door te doen en niet via een beeldscherm.
 13. heel wat jaren geleden via mijn middelbare school heb ik meerdere EHBO cursussen gevolgd. En de diploma's gehaald. Voor zover die dingen wat zeggen maar dat terzijde. En zoals neoclyps zegt leer je daar toch echt wel veel. Tuurlijk een basis cursus is niet waar je voor gaat. maar is het niet zo dat je bij heel veel dingen(of eigenlijk bijna alles) bij het begin moet beginnen. In de eerste lessen ben je aan het klooien met rescue annie en leer je dingen die je waarschijnlijk al wist. En om over open botbreuken te praten. Bij mijn laatste examen had mijn slachtoffer een open botbreuk(scheenbeen). Ik heb een drukverband aangelegd. En omdat vrij zenuwachtig was heb ik een "old skool" drukverband aangelegd ipv een kant en klaar drukverband te gebruiken. Maar dat was ook goed en ben geslaagd. Tot op de dag van vandaag heb ik geen idee of dat nou echt de beste keuze was. In een SHTF situatie is dat waarschijnlijk niet de beste oplossing. Maar in mijn ogen kan je wegkomen met minimale kennis van veel dingen om iets neer te zetten, maar voor het oplappen van een gewond persoon is er wel wat kennis nodig en zeker het juiste materiaal. Een EHBO cursus houdt eigenlijk in dat je een patiënt kan voorbereiden en in leven kan houden zodat een specialist zijn ding kan doen. En die luxe is er misschien niet meer in een SHTF situatie. Veel verwondingen zullen in die situatie dodelijk zijn. Wegens infecties of niet de groep bij kunnen houden ed. Tuurlijk is het handig om te weten hoe je een wond kan sluiten en weet hoe je kan hechten. Maar het is belangrijker te weten hoe je die wond echt schoon kan krijgen ipv een mooi litteken creëren. Superlijm zorgt voor een volledige afsluiting van de wond. Maar sluit ook alle bacteriën in de wond af dus je kan wachten op een infectie. En als je niet uitkijkt bloedvergiftiging. Voor de "simpelere" verwondingen hoef je geen specialist te zijn en kan je het leren hoe je ermee om moet gaan. Maar voor de ergere gevallen denk ik niet dat wij er erop voorbereid zijn en onze kennis toereikend is. Of dat we überhaupt het juiste steriele materiaal bij ons dragen. Zelf heb ik er eigenlijk nooit meer iets aan gedaan om de kennis bij te houden. En later heb lopen klooien om een goed vingerverband aan te leggen. En voor dit onderwerp zijn denk ik meerdere (jaarlijkse) workshops nodig om je skills te oefenen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...