Ga naar inhoud

Alchemist

Lid
 • Aantal items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Rotterdam
 • Nieuwsbrief
  Ja

Alchemist's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

14

Community reputatie

 1. Zit er geen grafisch vormgever onder ons? Die kan een simpel leafletje opstellen met het logo van preppers.nl en met een simpele vraag eronder, bijv. : Bent u goed voorbereid? Hieronder dan bijv. een afbeelding van lege winkelrekken supermarkt. Kan elke Prepper dit leafletje thuis uitprinten en verspreiden.
 2. Is de prepshop nu ook gelinkt aan deze site, zelfde eigenaren? Misschien kunnen we de handen in in 1 slaan, stickers/flyers ideaal promotiemateriaal voor hun.
 3. Interessant PDF bestand Riesie, thanks! Moeten er alleen geen handschoenen bij de pbm's, nitrile handschoen cat. 3 , 30 cm zal wel voldoen toch?
 4. Excuus als je in herhaling moest vallen over hoe dit filter bij jullie in het SAP systeem staat Riesie..was mij even niet bekend... Zoals je kan zien woon ik zelf vrij dicht bij de botlek, als daar wat gebeurd kan je niet goed genoeg beschermd zijn. Ik ga iig voor je laatste tip : zsm richting een veilige zone Betreft radioactieve straling, vrijwel onmogelijk denk ik om je hier goed tegen te beschermen, lastig onderwerp. De deeltjes, beschermen daar niet bepaalde overalls van o.a. Dupont en Microgard tegen? Dacht van wel. Ik sta zelf nog wat sceptisch tegenover preppen voor dit soort mogelijke rampen, hoewel het geen ver van je bed show is. In Israël heeft iedereen verplicht diverse maskers thuis liggen, nodige trainingen gekregen. Jammer dat onze overheid de burgers daar geen informatie & tools over geeft.
 5. Zoals ik al aangaf Riesie, vooralsnog een goede bescherming toch, beter voorbereid als ieder ander. Ik weet niet of de ABEK2 HG/P3 R de standaard is in de petrochemie...lijkt mij dat dit per bedrijf word bekeken wegens kostenplaatje. Wel verwarrend dan dat het in de volksmond ABEK genoemd word, als je dat bij een leverancier tegen die benaming besteld en er is een risico op je werk met kwik heb je toch een probleem...
 6. ABEK filters beschermen ten 1e niet overal tegen..ik zou ook niet vasthaken op die 8 uur Riesie het is afhankelijk hoe intensief de filters gebruikt worden Of je nu 8 uur loopt of een uurtje hardloopt.. Best lastig om je ademhaling dan te timen, gok dat je dan toch wat dampen binnen krijgt. Daarnaast hebben de filters een beperkte houdbaarheid. Desondanks denk ik vooralsnog een goede bescherming die je jezelf kan bieden, ABEK pakt vrijveel chemicaliën beet. Als je hierin nog verder wilt gaan kan je gaan voor ABEK2 HG/P3 R Ook hier komen we weer tot de hamvraag hoe ver wil je gaan?
 7. Gelukkig is ons leger ook goed voorbereid.............
 8. Om antwoord te geven op je 2 vragen : Ik heb een sterk vermoeden dat het financiële stelsel in elkaar zal storten met de daaropvolgende gevolgen, vergelijkbaar met jouw rampscenario. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, als ik kijk naar mijn opa en oma's, die tijden van schaarste hebben meegemaakt ( WO 2) hebben zij altijd, zover als mogelijk voorraden gehouden. Ook in de betere tijden hebben zij voorraadkasten, zelfs hele ruimtes vol gehouden. Nu onze maatschappij ontzettend verwend is en er van uitgaat dat alles op hun wenken word bediend, zie ik een gevaar. We zijn vergeten wat het is om arm te zijn/tekorten te hebben. Met deze gedachte bouw ik een voorraadkast(en) vol, met als aanvulling een BOB en wat andere tools ( bijv. waterfilter) Ik snap niet sommige mensen bereid zijn 1000en euro's aan verzekeringen uit te geven, maar preppen geldverspilling vinden. Daarnaast zal het eten komende jaren alleen maar duurder worden, dus je kan het ook nog eens zien als een belegging. Ik ben wel van mening dat je het preppen in het redelijke moet doen. Je moet je er niet ongemakkelijk bij voelen, geniet van je leven maar be prepared. Met een kleine voorraad loop je al ver voor op de gemiddelde Nederlander.
 9. Misschien een idee om de standaard chocolade repen af te wisselen met proteïne repen (35-40 gram eiwitten ) ? Een tip: wel het nodige water er bij drinken
 10. De staten New Jersey en Connecticut hebben de noodtoestand uitgeroepen. Op sommige plaatsen wordt 30 centimeter sneeuw verwacht. Dat zou een record zijn voor deze tijd van het jaar. De storm veroorzaakte problemen voor het vliegverkeer en op verscheidene vliegvelden ontstonden urenlange vertragingen. Ook treindiensten werden ontregeld door de sneeuw en wegen moesten worden afgesloten door omgevallen bomen en kapotte elektriciteitslijnen. ************************************* Net op het nieuws; hamsterende mensen in volle winkels ( qua mensen . Groot inslaan van voedsel, sneeuwscheppen etc. Moet je nagaan wat er gebeurd als zo'n sneeuwstorm voor langere tijd zou aanblijven...
 11. Las het net ook op teletekst, mensen in pyjama de straten op in paniek. Gewoon nog even doorboren..alles voor het geld toch ???
 12. Haha dat dan weer wel greener , half uurtje snelweg rijden bij mij vandaan, zucht. Mocht er zo iets ernstigs gebeuren in de Botlek dat je dit soort pbm's tot je moet nemen geef ik zuidwestelijk NL weinig kans.. Maar...bedankt voor je opmerking, ik zie dit toch als een uitdaging en zal mijn voorzorgsmaatregelen nemen.
 13. Dit soort tyvek ( disposable) overalls voldoen aan diversen normeringen en worden getest op verschillende chemicaliën in laboratoria. Elk type chemicalie zal een andere doorbraaktijd hebben op de overall, deze overzichten zijn simpelweg op de website van de fabrikant, of bij verdelers van dit soort producten op te vragen. Met een beetje geluk hou je het met zo'n overall dus iets langer vol Ik zie filters ABEK1 filters langskomen, als je nog verder gaat kom je op ABEKP3HG uit, je bent dan ook beschermd tegen zwaardere stoffen en kwikdampen. Het is maar hoe ver je wilt gaan..Voorlopg staan dit soort investeringen bij mij laag op het lijstje als beginnende prepper..
 14. Als ik een beetje het nieuws om me heen volg, zie ik genoeg redenen om de voedselvoorraad fanatieker aan te vullen. En daar ben ik dan momenteel ook mee bezig. De komende jaren zien het er economisch niet best uit, trek je conclusies. En dat is alleen nog maar de economie, er hoeft maar 1 x een ramp te komen en de schade is niet te overzien. In de overheid heb ik dan weinig vertrouwen, NL is al langere tijd flink aan het bezuinigen op het leger. Vergis je niet , ik ben een enorme optimist maar ook een realist.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...