Ga naar inhoud

Daenerys

Lid niveau 2
  • Items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Daenerys

  1. Heb je toevallig deze? http://www.brouwmarkt.nl/droogapparaat-stockli-met-thermostaat-incl-kunststof-ziften-p-836.html

    En kan je daar ook kruiden en vlees in doen? Laatste stomme vraag, waar zet je de droger als hij bezig s?

     

    Ik heb ook een stockli en die staat bij mij als ik hem gebruik gewoon in de keuken. Mijn stockli heeft rvs roosters en is iets duurder dan die met kunststof. Ik wilde ook vlees enzo gaan drogen en daarbij leek rvs mij makkelijk schoon temaken. Ik heb er ook siliconen inlegvellen bij gehaald voor de wat " nattere" dingen.

     

    Ben super blij met mijn droger! Echt een aanrader!

  2. Volgens een programma welk ik vorige week gezien heb is aluminium niet goed voor de mens. Het komt in gebonden vorm schijnbaar niet in de natuur voor (allen anls bauxiet) en wordt eenvoudig door het lichaam opgenomen, Het doorbreekt schijnbaar eenvoudig de bloed-hersenen barrière.

    Aluminium zou - op kortere termijn dan andere veroorzakers- verantwoordelijk zijn voor de ziekte van Ahlzheimer en borstkanker.

     

    Om ongeveer zo'n zelfde reden hebben we al enkele jaren geen deodorant of gezichtsmeersels waarin Al is verwerkt

     

    Vroeger waren loden waterleidingen ook algemeen aanvaard, dus @daenrys of het allemaal wel zal meevallen zal over een paar jaar wel blijken of de wetgeving is aangepast

     

    dus jij wilt geen stukje cake op de bijeenkomst? :p

     

    nee zonder gekheid ik denk dat dagelijks gebruik misschien niet zo gezond zal zijn. Maar aan de andere lees je ook weer dat het onzin is en totaal niet schadelijk.

     

    vooralsnog ga ik er gewoon lekker af en toe brood en cake in bakken haha...

  3. Ik heb geen ervaring met de wonderpan wel met aluminium op de kook plaat . Aluminium pannen zijn op een na de pannen met de best geleiding .vermijdt alleen zuur . Rabarber is het mooiste voorbeeld . Al zie ik u geen rabarber klaar maken in uw wonderland . Maar citroën cake zou ik ook niet aan raden . Ben benieuwd naar het resultaat .

     

    Geert

     

    Ja dat zure wist ik. Zou ook wel andere dingen erin willen klaarmaken, meer hartige hap zeg maar. Maar eerst maar brood en cake proberen :p

  4. Okee, dat boekje zal wel hetzelfde als die downloads zijn, maar er stonden wel leuke dingen in en nuttige tips.

     

    Ja volgens mij komt deze pan daar ook oorspronkelijk vandaan. Heb hem van marktplaats maar hij is wel nieuw!

  5. Wa? Da's duur!

    Maar goed, aangezien de fantastische slimme electriciteitsmeter niet toelaat boven een bepaald Ampère verbruik te gaan is onze oven onbruikbaar (tenzij we de koelkast en vriezer uitzetten) en is dit een zeer goede tip.

    Nu kan de electriciteitsleverancier zeker mijn rug op met hun 8 Ampere om ons te beschermen tegen hoge facturen.

    Die zijn dan wel van mijn gezaag verlost dankzij de 'slimme kookpot' ;)

     

    Beste tip deze week!

     

    Ze staan ook wel op marktplaats hoor! Daar heb ik hem ook vandaan!

  6. @Daenerys , wat ik ervan begrepen heb, is het een pan IN een pan. Heb jij dat ook?

    En de gebruiksaanwijzing en zo, zal je ook wel hebben, maar hier is er nog 1:

     

    http://wonderbakpan.biedmeer.nl/downloads

     

    Nee het is geen pan in een pan. De echte ouderwetse zijn wel zo gemaakt. Dit is een nieuwerwetse haha...er zit een bodemplaatbij die als vlamverdeler fungeert. Er zit een boekje bij en een hoop recepten.

  7. @Daenerys hier op het forum te vinden broodbakken op waxine lichtjes .. (zoekfuntie rechtsboven ;o)

     

    Tijden varieren nogal.. maar mijn 2 cent mening..

     

    Als ik normaal de wonderpan gebruik gewoon op het kleinste gasvlammetje van het fornus.. Kijk maar s naar de vlam.. hij moet geen druppel meer zijn maar stromen.. (als je ziet snap je het..)

    Duurt ongeveer een uurtje.. ;o) Als je hem op die manier gebruikt .. is t eigelijk een oven op het fornuis!!

     

    Heb je een rechaud? (warmhoudplaatje op een theelichtje.. dan passen daar een stuk of 4 waxine lichtjes in +1 in midden. ;o) Die vlammetjes produceren ongeveer hetzelfde als het fornuis. Ietsje pietjse langer.. (gewoon controleren na poosje hoe gaar het is met een sateprikker of scherp droog mes. als die droog blijft is het gaar . ;o) (mocht je dit hele gedoe buiten doen.. ligt het een beetje aan de buitentemperatuur.. iets kouder buiten duurt iets langer dus ..!!

     

    of je zet je waxinelichtjes op het gasfornuis (mocht je geen gas hebben .. uh de essent houdt ermee op .. hahaha

     

    Vrolijk pasen en bak ze.. ;o)

     

    xxbirgittexx

    Ik ga even terug zoeken! Dank je!

  8. Ik denk dat het wel meevalt hoor. Je moet er alleen geen zure dingen in maken want dat tast het metaal aan. Volgens mij zijn de meningen erover verdeeld als je op internet kijkt. Maar als het echt zo schadelijk zou zijn dan zou je ze toch niet meer in de verkoop verwachten?

  9. 20130329_141334.jpg.c5b4f36ab8fdcb8a8d0b2ca55729f80a.jpg

     

    Vandaag de wonderpan binnen gekregen. Brood, cake of taart bakken zonder oven! Je kan het langzaam laten garen op bijvoorbeeld een petroleumbrander. Klinkt ideaal als je niet over een oven beschikt! Vroegah in grootmoeders tijd werd deze veel gebruikt, geloof tot jaren 60. Moet het natuurlijk nog uitproberen maar deze gaat zeker mee als we gaan kamperen en misschien ook wel bij de volgende meeting!

     

    De pan is van alluminium dus lekker licht! Als ik het heb uitgeprobeerd dan laat ik het resultaat uiteraard hier zien!

     

    Het principe van de wonderpan is heel eenvoudig. De bodemplaat wordt verwarmd. De warmte stijgt op door het gat in het midden en verlaat de pan weer via de ventilatiegaten. Daardoor wordt de warmte heel gelijkmatig verdeeld, zodat het baksel overal goed gaar wordt. Een normale oven moet eerst voorverwarmd worden en daarna op een vrij hoge temperatuur worden gehouden. Bij de wonderpan is de bakvorm de oven zelf. De temperatuur in de pan is ook veel lager. Dat kost veel minder energie en het baksel zal niet zo snel verbranden.

     

    Iemand al ervaring met deze pan?

  10. Mijn eerste lading gedroogd vlees is gelukt! Heb het ongeveer 6 uur bij 60 graden laten drogen. Zoon en @Bandoeng hebben het geproefd en goedgekeurd haha...ga volgende keer wat meer experimenteren met de marinade. Had nu 500 gram sucadelappen in een marinade van sojasaus, ketjap manis, sambal, azijn, suiker, zout, gemberpoeder en knoflookpoeder.

     

    Voor het drogen

    20130124_135833.jpg.2f067dd6121dc5d41193f3066f5c08cd.jpg

     

    Na het drogen

    20130124_200638.jpg.5dca3ebe5e1fc272451493172e180bb9.jpg

    @Simurgh moest even googlen wat biltong was haha...maar ziet er ook erg smakelijk uit! Ik ga mij de eerst volgende keer wagen aan dendeng, indonesisch gedroogd vlees!

     

    Daenerys

    • Leuk 2
  11. Nee je moet het heel langzaan laten drogen. Een graad of 55 a 60, waarschijnlijk is dit de laagste stand op je oven. Ik denk dat je een 4 tot 6 uur nodig hebt.

     

    Succes en laat even weten hoe het is geworden :D

     

    ok wat lagere temperatuur. ik laat zeker even weten of het gelukt is!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...