Of dit onder tuinieren valt??? Of onder eten en drinken??? Als het verkeerd staat, dan mag het natuurlijk verplaatst worden!
Kijk eens hier!:
http://citysalad.nl/
En een idee voor paardenbloemenstroop, wat misschien vies klinkt, maar in Amerika bekend is als poor mans honey, en echt lekker is! (vooral op pannenkoeken met spek en kaas!)
recept:
pluk op een mooie zonnige lentedag ongeveer 400 paardenbloemen (alleen de bloem, en hij moet goed open zijn), gooi deze in 1 liter water en breng aan de kook (eventueel voor de smaak halve citroen/limoen meekoken, mag, maar moet zeker niet!).
Laat een minuut of 10 doorkoken en zet het vuur af. Laat ongeveer 1 uur trekken en giet het door een zeef. (ik knijp de bloemen goed uit!)
Zet het kook vocht weer op het vuur, en voeg al roerende ongeveer 750 gram suiker toe. Laat dit goed doorkoken.
Ondertussen was je hersluitbare potjes, of weckpotten goed af (of kook ze uit) en zet ze in een voorverwarmde oven (100°C).
(hete vloeistof in koude potten kan voor brekende/ontploffende zorgen)
Giet de vloeistof kokend heet in de potjes, en sluit direct af. (eventueel op hun laten afkoelen)
Hoelang houdbaar??? Geen idee, hier staan nog potten van 2 jaar oud, en die smaken nog prima!
Smaakt echt naar honing! (ruikt vies tijdens het koken niet schrikken)
laatste tip: als je wilt weten of je de juiste dikte hebt voor je siroop, zet een bordje in de koelkast. Tijdens het inkoken kun je daar een druppel op laten vallen, die koelt direct af. Zo kun je meteen de dikte van je siroop testen!
Have fun!!