Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wie kent het probleem ook" Waar Wat in Welke Rugzak"


Gast

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@frans81 het is vooral een kwestie van doen. O.a. post 15, 28, 34 en de evaluatie. Verderop staat ook nog een paklijst.

 

Persoonlijk heb ik ook graag een rugzak met veel liters; tijdens de hike heb ik ook nog een aantal spullen van een van mijn dochters en vrouw erbij genomen omdat de klim te zwaar werd voor ze. Extra ruimte is dan geen overbodige luxe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
De 120 Ltr Saracen(Arwy) is het eerste Item dat ik destijds aangeschaft heb.Dat lopen komt wel goed .In geval van nood word ik een heel ander iemand met heel andere grenzen.Instinct, Intuitie en doorzettingsvermogen (Oa) hebben zich goed ontwikkeld bij mij.In geval van nood maakt een kat rare sprongen.Ik ben ook tot heel wat in staat.(Dat is denk ik ook een karaktertrekje van meerdere preppers).Ook ik heb dat ergens geleerd(Ben er mee geconfronteerd) en moest het doorstaan.
Bij grote opwinding voel je weinig pijn, maar kun je wel een blijvende ernstige rugbeschadiging oplopen door te zwaar tillen! Er geldt niet voor niets een wettelijke maximale tilbelasting in werksituaties. Ook kunnen je knieën klachten geven als je langdurig te zwaar sjouwt.

 

Als je alleen een rugzak wilt gebruiken als bob, vind ik 15 kilo daarom een maximum totaalgewicht, inclusief drinkwater en voedsel. Als je meer gewicht wilt meenemen, moet je een fiets of handkarretje of iets dergelijks gebruiken.

 

Train met verschillende uitrustingen, ook 's winters, want de praktijk is heel anders dan je achter je computer kunt verzinnen. Neem daarbij uitgebreide veiligheidsmaatregelen, door bijvoorbeeld te kamperen in de achtertuin van een kennis, die 25 km ver weg woont.

 

Survival-training zonder uitgebreide kennis en voorbereiding en zonder een deskundig samengestelde uitrusting kan grote risico's opleveren, en des te meer als je dat in je eentje zou doen. Oefen dus samen met anderen, die betrouwbaar zijn.

 

Stop een "ultra-lichtgewicht kampeeruitrusting" in een grote lichtgewicht rugzak van bijvoorbeeld 75 liter als bob. En vul dat aan met een lichtgewicht survival-kit en lichtgewicht ski-kleding of poolkleding ("arctic clothing") en met twee lichtgewicht tarp-poncho's. Je hoeft dan niet perse een slaapzak en tent mee te nemen.

 

In een dichtbevolkte omgeving zoals Nederland heb je het meest aan een kleine multitool met zaagje erin. In een omgeving zonder enige bebouwing, kun je die multitool evt. vervangen door een klein survival-mes.

 

Gebruik bij survival liefst producten van hoge kwaliteit, die niet makkelijk kapot vallen, want je leven hangt er vanaf bij training en toepassing. Dus bijvoorbeeld liever niet een multitool van een tientje, waarvan het mes snel bot wordt of kan breken bij vorst.

 

Een kooktoestel kun je in een bob vervangen door het plan van een houtvuurtje. Maar open vuur is in Nederland onder normale omstandigheden op veel plekken verboden en kan een gevaarlijke bosbrand geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...