Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hoe schoon is schone energie dan wel?


Aanbevolen berichten

We kennen het allemaal wel al die windmolens en zonnepanelen om zgn. groene stroom op te wekken, zodat we met minder energiecentrales (welke dan ook) kunnen EN gelijk de wereld redden. Ik sprak laatst iemand van een groot energiebedrijf en hij maakte me nog verder wakker.

 

We produceren in NL zelf energie en extra energie verkopen we en we kopen te weinig energie ook weer in vooral via Duitsland. Het energienetwerk in NL is verre van efficiënt te noemen, dit omdat energie niet wordt opgeslagen. We hebben dus een flinke overcapaciteit over het net waar niets mee wordt gedaan en wat verloren gaat. Als we energie opslaan op welke manier dan ook, dan kunnen we met veel minder doen, wel tot 50-60%. Er zijn al vele technieken voor ontwikkeld, maar volgens die man zorgt de energiemaffia ervoor deze technieken pas later grootschalig op de markt komen. Ze willen ons dus eerst veel van die windmolens verkopen en zonnepanelen, voordat men met de laatste technieken verder gaat. Over 10-15 jaar kunnen ze dan weer geld verdienen.

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Energieopslagtechniek

 

Het is dan ook niet toevallig dat een samenwerking tussen Shell en de grote energiebedrijven deze molens neerzet, installeert en onderhoudt. Dus als gas en olie er straks niet meer is, kunnen ze gewoon doorgaan met hun maffiapraktijken. Vooral windenergie is minder rendabel dan men denkt en veel mensen vinden dat de molens het landschap verkrachten.

 

http://www.nieuws.nl/economie/20130617/Windenergie-op-land-onrendabel

http://www.nu.nl/binnenland/3621040/windmolens-in-nederland-niet-brandveilig.html

 

Bovendien hebben we in NL veel stromende rivieren, eb en vloed, Bio- en andere mogelijkheden om op veel grotere schaal energie op te wekken. Zelfs met afval en restproducten kan energie worden opgewekt. Nee, hier bouwen we gewoon een paar nieuwe zgn. schone kolencentrales.

 

En wie gaat er voor deze investeringen betalen ....?:mad:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...