Mariskaexcentriek Geplaatst: 29 november 2014 Delen Geplaatst: 29 november 2014 Is het voordeel van deze wormenbuis dat er compost wordt gemaakt dat dan van onderen af je tuin in 'stroomt' ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nomad_404 Geplaatst: 29 november 2014 Delen Geplaatst: 29 november 2014 Iemand moest het doen... 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 29 november 2014 Delen Geplaatst: 29 november 2014 Dan ook het receptje voor de meelwormencake maar even neerpleuren. Bananencake met meelwormen Benodigdheden: 250 g bloem 1 tl baking soda snufje zout 115 g boter (op kamertemperatuur) 110 g bruine basterdsuiker 2 losgeklopte eieren 500 g geprakte overrijpe bananen ½ potje (25 g) gevriesdroogde meelwormen (Tenebrio’s of Buffalowormen) Bereiden: Verwarm de oven voor op 170 C / Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in. Meng de bloem, baking soda en zout in een grote kom. Meng vervolgens de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar met een mixer. Voeg de eieren toe en mix deze goed tot één geheel. Roer er vervolgens de geprakte bananen door totdat alles goed vermengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en meng alles nog even goed kort door elkaar. Tenslotte roer je er de meelwormen doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal de cake er daarna uit en laat hem op een rooster verder afkoelen. Let op: 150g verse meelwormen is gelijk aan 50g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.