Ga naar inhoud
GENEGEERD

Start-up zoekt investeerders voor opzetten adhoc mobiel netwerk


Communicator

Aanbevolen berichten

De ontwikkelaars achter Serval werken aan een zogeheten Mesh Extender voor het opzetten van een adhoc mobiel netwerk. Een dergelijk netwerk wordt in de lucht gehouden doordat mobiele apparaten het signaal doorgeven en van nut kan zijn als netwerken van telco's plat liggen.

 

Serval heeft al een Android-app waarmee mobiele apparaten onderling met elkaar kunnen communiceren via wifi, waardoor zij onafhankelijk zijn van mobiele netwerken. Signalen worden doorgegeven van apparaat tot apparaat, waardoor er bij voldoende dichtheid een zogeheten 'mesh-netwerk' ontstaat. Met de Mesh Extender willen de ontwikkelaars achter het project, Serval geheten, voor een groter bereik zorgen. Android-smartphones hebben via de ingebouwde optie om als wifi-router te werken slechts een klein bereik, maar de Mesh Extenders moeten dit dus vergroten.

 

BronLees meer op Noodnetwerk.nl...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...