Pippa Geplaatst: 4 februari 2013 Delen Geplaatst: 4 februari 2013 Wij koken bijna dagelijks met de hooikist. Heel erg handig. 's Morgens (evt voor je naar het werk gaat/erop uit gaat) je eten voorbereiden, even koken, de kist in. Als je thuiskomt weer even koken om op te warmen en klaar. Kost maar een paar minuutjes stroom/gas. Onze hooikist is een houten kist met dik wol erin. Een ongesponnen vacht van een schaapje van kennissen van ons. Daarover een stevige wollen stof, met een soort kuiltje erin dat de pan erin past. De deksel is ook geisoleerd met wol en daaroverheen stof. Het is een flinke kist, er kunnen 2 pannen tegelijk in op elkaar. Mijn man heeft hem zelf gemaakt, leuk kleurtje gegeven en staat ook leuk in de keuken (en altijd handig als extra kruk als er mee eters zijn). Pasta doen wij er ook nooit in overigens. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vempain Geplaatst: 1 maart 2013 Delen Geplaatst: 1 maart 2013 Een hooikist is inderdaad ideaal, water met rijst of pasta aan de kook brengen en vervolgens 15 tot 20 minuten wegzetten (normale kooktijd) en met een hogedrukpan kun je zelfs je stoofvlees of hachee al in 20 minuten klaar hebben in plaats van ruim 2 uur Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jens Geplaatst: 5 maart 2013 Delen Geplaatst: 5 maart 2013 Ik kook mijn pasta ook op een dergelijke manier. Je moet hem alleen niet te lang in het water laten zitten, want dan wordt het een kleffe boel. Mijn vuistregel: laten koken voor de helft van de oorspronkelijke kooktijd, dan het gas uit en (met deksel uiteraard) laten staan voor de resterende kooktijd maal 2. Heb je dus 5 minuten pasta: 2,5 minuut koken en dan 2 maal 2,5 minuut laten staan. Heb je 10 minuten pasta: 5 minuten koken en 2 maal 5 minuten laten staan, enz... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Wafels Geplaatst: 30 mei 2013 Delen Geplaatst: 30 mei 2013 @Kopjethee , hierbij nog een aanvulling op uw hooikist (koken) een paar plaatjes die ik op het internet tegen kwam (uit een oud boek ) over tijden van ''garen /koken '' in een hooikist . gr wafels http://kniepertie.blogspot.nl/2012/09/koken-in-hooikist-of-koelbox.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.