Ga naar inhoud
GENEGEERD

Makelaars


laforge

Aanbevolen berichten

Hallo, zonder er een commerciele gelegenheid van te maken, zou ik graag willen weten wie mij kan helpen aan een flink stuk grond in belgie, frankrijk of duitsland. Zo dicht mogelijk bij NL zou ideaal zijn.

Kunnen er makelaars of andere tips gegeven worden? Prijs liefst onder de 60.000 euro.

 

Dank!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Engelsen verkopen hun eigendom in Frankrijk wegens de crisis, soms met 50% korting: Leggett

 

Andere interessante sites:

Green Acres

Vivastreet

 

De vraagprijs is meestal 20 tot 30% hoger dan het gewenste/verwachte bedrag. Een lager bod uitbrengen is dus aangewezen en wordt vaak aanvaard.

De Franse makelaars krijgen inderdaad een commissie maar doen ook een heel pak (administratief en ander) werk, helpen jou met al je vragen en zijn

goede bemiddelaars tussen koper en verkoper.

Al je geen Frans spreekt is hun hulp heel welkom (ook wat betreft notaris, taxen, vergunningen, hulp nadat je bent geëmigreerd, enz.).

 

Een andere manier om te zoeken: kies de regio of gemeente waar je wilt wonen, zoek met google op de naam van de regio + immo, dan krijg je de lokale immokantoren...

Of: ga op reis naar de streek waar je wilt wonen en bezoek daar de natuurwinkels (zoekertjes op het prikbord), immokantoren en lees de advertenties in de plaatselijke kranten.

Zo krijg je ook voeling met de streek en de mensen en kun je beter inschatten of je daar wel wilt wonen.

Locatie is alles!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@laforge

 

Als je 60.000 euro wilt uitgeven is Belgie ook niet haalbaar, niet veel goedkoper dan NL

Duitsland is niet duur, Noord duitsland is goedkoop, maar ligt niet zo hoog.

Als je het belangrijk vind om hoger te wonen dan NAP is het gebied bij de Moezel interessant, met name de dorpjes boven de Moezel. ongeveer 300 meter boven NAP

 

Ook de Ardennen zitten ongeveer op deze hoogte, echter daar koop je niets voor 60.000, wel net over de franse grens de Franse ardennen

 

Maar beide lokaties zijn toch vanaf utrecht zo'n 300 km rijden, dus niet net over de grens.

De grens bij twente is al helemaal afgestroopt voor weinig geld met een lap grond.

 

Wel weer net over de grens vanaf Schoonebeek of hoger, wel erg saai, tenzij je op de hoogte van Groningen gaar zitten.

Maar zoals gezegd heb je daar geen hoogte.

 

Wil je voor je budget een boerderij met een lap grond kijk dan eens op de lokatie thuringerwald, zit je gelijk op 800 tot 1000 meter.

Maar wel weer een 500 tot 600 km rijden.

Overigens is het voormalige Oost Duitsland niet duur, maar wel steeds verder van NL

 

Als je van hoogte houd is de dit een goede en goedkope lokatie

schneekopf thüringer wald

 

Worden we buren:cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeer gewaardeerde reacties!

 

Nog een vraagje, iets meer de juridische kant:

Voor zover ik weet is het hier in NL ondenkbaar om ergens een camper of blikken container-huis neer te zetten op een stuk grond EN daar tegelijk legaal ingeschreven staan. Hoe zit dat in de buurlanden? Waar zijn ze daar het coulantste BE/FR/DE? Of allemaal kansloos?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken alleen de situatie in Frankrijk een beetje...Er zijn verschillende soorten grond naargelang het bestemmingsplan: landbouwgrond, bosgrond, bouwgrond, ontspanningsgrond,... Op landbouw- en bosgrond mag je niet (permanent) wonen (of je inschrijven), tenzij je het officieel statuut van boer hebt, dan mag je daar een schuur voor dieren of een opslagplaats bouwen (die je eventueel later ombouwt tot huis). Op bouwgrond (die merkelijk duurder is) mag je uiteraard wonen, maar je dient vooraf aan de burgemeester toestemming te vragen als je daar 'zonevreemde' woonhuizen wilt zetten (zoals yurt, tipi, container, camper, earthship,...). Als er op de bouwgrond geen huis staat en je bent ook niet van plan om daar een huis te zetten (wat aangesloten is aan de nutsvoorzieningen) dan zal het moeilijk zijn je daar in te schrijven. Op 'terrain de loisir' mag je enkel verblijven als vrijetijdsbesteding, soms staat daar een chalet op, maar mag je er niet permanent wonen (en kun je dus ook geen domicilieadres zetten). Een terrein met ruïne is interessant omdat het goedkoper is en bouwvergunning zal toegestaan worden (en domiciliëring ook). Zonder bouwvergunning is het toegelaten om een woning te bouwen of iets te zetten wat kleiner is dan 40 m2 (dacht ik, het kan ook 20 m2 zijn). Je hebt wel opnieuw de goedkeuring van de burgemeester nodig. Een oplossing om officieel ingeschreven te zijn, is een domicilie- of referentieadres te houden in Nederland/België (bvb. bij familie of vrienden) en dan heb je meer woonmogelijkheden. Een andere mogelijkheid is aansluiten bij een leefgemeenschap of wwoofplek of in de tuin van mensen die met zelfvoorziening bezig zijn. Kijk op omslag voor zoekertjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@laforge

 

Waarom zou je in een container willen wonen, voordat deze bewoonbaar is ben je al enkele duizenden euro's kwijt en heb je nog steeds geen nutsvoorzieningen. Zal ook wel in de duizenden euro's lopen

 

Als je goed kunt onderhandelen pak je in een dorpje bij de moezel een flink huis met een lap grond, een oude boerderij waar de boer is gestopt.

De boerderijen zijn niet zoals wij ze kennen, maar meer een flink huis met grond.

Dan heb je alles al wat je nodig hebt.

 

Ken een verhaal van iemand die zo'n lokatie pakte voor 15000 euro van een oude boer. En de burgemeester woont er tegenover die persoonlijk oppast als je weg bent;)

 

De schuren kun je dan verbouwen tot vakantie huisjes en hopla een bron van inkomsten, en allemaal officeel met de burgemeester als grootse fan, want zijn dorpje werd uitgebreid.

Maar ik stop nu , meer mag ik niet verklappen.:cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...