samurai Geplaatst: 8 maart 2013 Delen Geplaatst: 8 maart 2013 Het is SHTF, gisteren gebeurd..geen vlees jeetje. En je moet het met je preps doen, je kan niet naar de supermarkt meer.. Nouja de vega-slager zal ook wel dood zijn.. Hmmm..even rondsnuffelen in mijn voorraad..hey daar meel..en sojasaus..water net gezuiverd met mijn katadyn filter..schoon genoeg.. Jeetje wat heb ik trek in saucijzebroodjes..eens kijken of het lukt wat te maken wat erop lijkt.. Uitgangspunt was een soort gelijkend gehaktmengsel te maken dat je als vulling kan maken en dan zonder bladerdeeg maar gewoon deeg een saucijzebroodje te maken. Recept voor vegetarische saucijzebroodjes, zelf bedacht maar niet slecht, je kan je eigen kruiden toevoegen naarmate je smaak: Men neme 150 gram witte bonen. Men neme 150 gram linzen. 1 bouillonblokje erbij, wat je hebt, groente kip of vlees.. 3 beschuitjes 1 theelepel zout, beetje peper, en 1 eetlepel olie. Saucijzekruiden: Wat je wilt, maar de mijne: 1 eetlepel gehaktkruiden, of eigen mengsel uit tuin. 1 theelepel nootmuskaat. 2 eetlepels sojasaus. Gooi in pan samen, water erbij tot het water er net boven staat. Koken voor 3 kwartier..tot het beetje zacht is, maar niet te gaar, zie foto mijn prutje: Prak alles goed fijn. Maak van 3 beschuitjes paneermeel, meng dit erdoorheen met de zout,peper,olie. Goed mengen, en klaar is je basismengsel, voedzaam en stevige consistentie, meng dan de saucijzekruiden erdoorheen. Dan krijg je: Je vega-gehakt is klaar. Maak een gewoon deeg, laat dit 45 minuten rijzen en maak 16 stukjes, zie foto: Verdeel het gehakt in eveneens 16 stukjes, zie foto: Maak langwerpige rolletjes van het gehakt, en rol het stukje deeg uit, en rol het gehakt in het deeg: En dan bakken in je oven op 210 graden of lager en wat langer tot het korstje goudbruin is. Voor de bruine korst kan je 1 ei of eipoeder, mengen met beetje water en erop strijken. Eet smakelijk! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
samurai Geplaatst: 8 maart 2013 Auteur Delen Geplaatst: 8 maart 2013 Kon de fotos niet bijplaatsen, maar hierbij resultaat: en eet smakelijk: Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lovetea Geplaatst: 8 maart 2013 Delen Geplaatst: 8 maart 2013 Dat ziet er goed uit! Dat ga ik ook proberen,lijkt me leuk voor de zondag met de kids om lekker te gaan bakken(wordt toch rotweer:p) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
samurai Geplaatst: 8 maart 2013 Auteur Delen Geplaatst: 8 maart 2013 Je kan het deeg eventueel na het inrollen nog langer laten rijzen zodat het nog luchtiger wordt, laat het dan nog eens 30 minuten rijzen.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lovetea Geplaatst: 8 maart 2013 Delen Geplaatst: 8 maart 2013 Ga ik doen,ben echt onzettend benieuwd. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Amazing Dree Geplaatst: 8 maart 2013 Delen Geplaatst: 8 maart 2013 Goed bedacht zeg, ga ook eens meer experimenteren Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.