Ga naar inhoud
GENEGEERD

Samurai's SHTF experiment: Saucijzebroodjes met voorraad...


samurai

Aanbevolen berichten

Het is SHTF, gisteren gebeurd..geen vlees jeetje. En je moet het met je preps doen, je kan niet naar de supermarkt meer..

Nouja de vega-slager zal ook wel dood zijn..

 

Hmmm..even rondsnuffelen in mijn voorraad..hey daar meel..en sojasaus..water net gezuiverd met mijn katadyn filter..schoon genoeg..

 

Jeetje wat heb ik trek in saucijzebroodjes..eens kijken of het lukt wat te maken wat erop lijkt..

 

Uitgangspunt was een soort gelijkend gehaktmengsel te maken dat je als vulling kan maken en dan zonder bladerdeeg maar

gewoon deeg een saucijzebroodje te maken.

 

Recept voor vegetarische saucijzebroodjes, zelf bedacht maar niet slecht, je kan je eigen kruiden toevoegen naarmate je smaak:

 

Men neme 150 gram witte bonen.

Men neme 150 gram linzen.

1 bouillonblokje erbij, wat je hebt, groente kip of vlees..

3 beschuitjes

1 theelepel zout, beetje peper, en 1 eetlepel olie.

 

 

Saucijzekruiden:

Wat je wilt, maar de mijne:

1 eetlepel gehaktkruiden, of eigen mengsel uit tuin.

1 theelepel nootmuskaat.

2 eetlepels sojasaus.

 

Gooi in pan samen, water erbij tot het water er net boven staat.

 

Koken voor 3 kwartier..tot het beetje zacht is, maar niet te gaar, zie foto mijn prutje:

 

bonen-1.jpg.854a49235ee20956b245d197d7d2b14b.jpg

 

Prak alles goed fijn.

Maak van 3 beschuitjes paneermeel, meng dit erdoorheen met de zout,peper,olie.

 

Goed mengen, en klaar is je basismengsel, voedzaam en stevige consistentie,

meng dan de saucijzekruiden erdoorheen.

 

Dan krijg je:

gehaktdeeg-2.jpg.f3637f0c8c23d68c311362767fda82a3.jpg

 

Je vega-gehakt is klaar.

Maak een gewoon deeg, laat dit 45 minuten rijzen en maak 16 stukjes, zie foto:

brooddeeg-3.jpg.1f90e9e351122e07b51fc7ebeee426ae.jpg

 

Verdeel het gehakt in eveneens 16 stukjes, zie foto:

gehaktdelen-4.jpg.1b961db6799a0b40e465fecf27d36474.jpg

 

Maak langwerpige rolletjes van het gehakt, en rol het stukje deeg uit, en rol het gehakt in het deeg:

 

En dan bakken in je oven op 210 graden of lager en wat langer tot het korstje goudbruin is.

Voor de bruine korst kan je 1 ei of eipoeder, mengen met beetje water en erop strijken.

 

Eet smakelijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...