Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees en vet.


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Het nieuwe jaar voor de deur en ik ben er niet positief over,  de prijzen schieten nog een keer de pan uit zelfs het water wordt duurder, ik wist niet dat dat mogelijk was.
Hoewel ik wel weet het in mijn jeugd überhaupt niet eens voor het water betaald werd. 

Mijn vriendin maakte mij attent op een techniek uit transylvania en dat had te maken met vlees uitkoken in het vet, Ja dat kan, dat moest ik ook even leren, een vlees en vet wordt dan in een potje gedouwd en dat kan je jarenlang bewaren en je hebt iedere keer een stukje vlees, naarmate de tijd er overheen gaat wordt de smaak intencer. 

Mijn vriendin spreekt niet zo goed Nederlands ik was verbaasd en ze had het filmpje niet meer, ik was zo opgewonden dat ik ben gaan zoeken midden in de nacht en ik heb het gevonden. 

Ik heb voedselbank gehad mensen, en iedere keer kreeg ik vlees maar zoveel vlees eet ik niet. Wetende de wat de prijzen zijn en wat ze gaan doen heb ik dat vlees nooit weggedaan, en het bleef liggen. 
Vet lust ik wel graag, dus ik toog naar de volgende dag gelijk naar de winkel en koop ossenvet,  omdat ik niet kon wachten anders was ik wel naar mijn eigen slager gegaan met die heb  je hier nog.

Ik heb gedaan wat dat filmpje mij vertelde en ik heb al mijn vlees weggewerkt, van worsten naar varkenshaas, van beenham naar rollade, de speklappen gingen erbij,  alles. 
Kruiden in die pan gedaan laurierblad kruidnagel beetje zout piment korrels peperkorrels. 
Anderhalf uur koken zo gezegd zo gedaan en in het potje gezet, Oh ja de knoflook heb ik er ook in gedaan. 
Twee dagen laten wachten ik heb het gister geproefd en het is echt verrukkelijk. 

Ik baalde dat ik er zoveel vlees in had gedaan nu moet ik gelijk vlees gaan eten om opnieuw vet te hebben, ik merk toch dat ik makkelijker vet eet dan vlees. 

Oh met al was een vlees wat er al een jaar lag nou bijna een jaar, dat is dus anderhalf uur doorgekookt alle bacteriën zijn weg het staat onder het vet en in de koelkast. 
10 of 11 potjes van 300 tot 500 ml een 1 pot van anderhalve liter. 
Helemaal vol. 

Ik zal wel een maniac zijn maar ik ben er fantastisch blij mee. 
Het recept gaat als volgt: twee blokken ossewit, en één Senseo kopje vloeibare olie zoals zonnebloemolie. 
Dat maakt dat het of smeerbaar is of je kan het blijven scheppen het is wat je wil. 
Je doet je vlees erin en dan anderhalf uur sudderen eventueel je kruiden. 

Als je gewoon een hamlap over heb en hem wil bewaren voor later omdat je morgen een nieuwe kan kopen, dat is namelijk de manier waarop ik werk. 
Als ik vlees heb liggen en ik kan toch vlees kopen met een goede beurs dan zal ik vlees kopen en het andere bewaren, dat kan je dus op deze wijze wegzetten in potten. 

Sorry jongens het wordt een lang artikel zeg, in tijden van schaarste en armoe wanneer je niet meer goed aan je vlees kan komen, is vet een belangrijke vervanging,  ik heb het niet over margarine en ook niet over roomboter maar over vet wat van een beest geweest is waar dezelfde stofjes in zitten als de rest van de koe of het varken.

Nou dit wou ik even kwijt.
 

  • Leuk 1
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Geplaatst:
17 uren geleden, JJ&A zei:

Dag beste @mien zuinig,

 

Over zuinig gesproken, we eten al vele jaren nog geen één keer in de maand vlees, en zuivel nemen we ook niet zo vaak.

 

Dat kan maar ik zie er wel gezondheid voordelen in alleen al het genieten van gezond voedsel.

Ik wil niet zeggen dat je zonder vlees niet gezond ben ik heb jaren geen vlees gegeten, maar alles is duur groente is duur water is duur en komt een moment dat je niet makkelijk meer aan je gezonde producten komt. 

En ik heb gemerkt dat vlees veel toegankelijker is om lang te bewaren dan groente. 

Vandaar dat ik deze Switch heb gemaakt en welke gedachten ik ook meedragen is deze: alles wat goedkoop is ga je aan doodson ongeveer en alles wat gezond is is niet te betalen. 

Eigenlijk is dat een beetje mijn richtlijn geworden. 

Dat betekent roomboter,, harde groentes en geen groentes die je tot smurrie kookt. 

Je merkt ook in de omringende landen dat ze kauwen op een groente.

Melk van de koe en geen melk die niet meer zuur kan worden omdat het goedkoop is. 

Dus ook gewoon puurvlees en geen vieze worsten die altijd in de aanbieding zijn. 

 

Maakt niet meer uit wat je wil hebben wat gezond is is duur, en ik weet genieten is heel gezond en sinds de Corona ben ik daar dus kei veel waarde aan gaan hechten dus ook aan mijn eten, wat voor mij voor de Corona totaal geen waarde had. 

 

Zo kun je zien hoe verschillend we met situaties omgaan, ik eet nu ook meer met vrienden in gezelschappen, dat een mens ook zo goed. 

 

Als ik €20 per week uitgeef aan mijn eten is dat veel, maar ik eet uit voorraad

 

Eigenlijk als ik geld uitgeef voor voedsel, dit kei veel geld is het nooit voor mij alleen, ik ben veel waarde gaan zien van sommige mensen om me heen 

Ik eet geen luxe, iemand die dat wenst moet naar een restaurant.

  • Leuk 1
Geplaatst:

Eet je ook zo weinig dierlijke producten? Eieren, echte boter, vlees, dit stuk gaat namelijk over vet, en het vlees dat lag in mijn vriezer, dan zie je toch dat het bij mij ook niet erg hard gaat 

Ik bewaar het voor jarenlang.

 

Het meeste vlees heb ik van de voedselbank en heeft mij niets gekost, ik ben er alleen kei zuinig op, vanwege ik weet dat het vlees volgend jaar niet meer te betalen is, en wie wat bewaard heeft wat toch?

Geplaatst:

Ik kook juist met veel dierlijke producten maar niet altijd duur. Ik vis iedere week en altijd genoeg voor minimaal 2 maaltijd met 6/8 mensen. Ik heb kippen en slacht ook regelmatig. Geiten via een buurvrouw ( ruilhandel met eieren) . Ik kook bij de slachthuis vet en maak onze eigen ossenvet( kost mij bijna niks en heel lang houdbaar) . Ik heb ook een olie pers die je kun gebruiken op heel veel zaden en nootjes . En groente en fruit vooral eigen teelt. 

Geplaatst:
8 uren geleden, Mrsjones zei:

Ik kook juist met veel dierlijke producten maar niet altijd duur. Ik vis iedere week en altijd genoeg voor minimaal 2 maaltijd met 6/8 mensen. Ik heb kippen en slacht ook regelmatig. Geiten via een buurvrouw ( ruilhandel met eieren) . Ik kook bij de slachthuis vet en maak onze eigen ossenvet( kost mij bijna niks en heel lang houdbaar) . Ik heb ook een olie pers die je kun gebruiken op heel veel zaden en nootjes . En groente en fruit vooral eigen teelt. 

Zo zeg woon jij in Nederland? Kan mijn ogen niet geloven.

Geplaatst:
15 uren geleden, mien zuinig zei:

Zo zeg woon jij in Nederland? Kan mijn ogen niet geloven.

Nee, ik woon op 9000 km van Nederland. Dus andere omstandigheden. Maar ook in Nederland kun je rundvet kopen bij slagers die zelf uitbenen . 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...