Ga naar inhoud
GENEGEERD

Thuis setup uitgebreid met een AED,


Aanbevolen berichten

Vandaag het sluitende deel van mijn EHBO thuis setup geplaatst:een AED en een rijkelijk gevulde EHBO rugzak.

Het stond al een tijd op mijn verlanglijstje.

Was een beste uitgave maar gegaan voor een nieuwe heartstart met een extra accu,pads en een kindersleutel.

De rugzak is een volledig gevulde EMS pro uitvoering.

Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-18 om 18.22.39_1bd47e6f.jpg

Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-18 om 19.01.33_110187dd.jpg

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Beste @Dutch moose,

 

Het zou heel mooi zijn als je nog wat foto's op het forum zou zetten van de inhoud van de EHBO spulletjes.

 

Misschien kunnen we dan nog iets ontdekken wat er nog zou missen, haast niet mogelijk😄

heel misschien vitamine K injectie vloeistof wat gebruikt wordt bij ernstige bloedingen uitwendig of in wendig.

Er is ook een vitamine K die je oraal in kan nemen die werkt ook redelijk snel, die kan je ook preventief in nemen.

 

Ik weet niet hoe goed deze set is, missschien dat jij dat weet.

SITHON EpiPen Medische Draagtas Geïsoleerd,

Reismedicatie Organizer Tas Medische Noodzaak voor 2 EpiPens,

Astma-inhalator, Anti-histamine, Auvi-Q, Allergiemedicijn Essentials, (Zwart)

 

Schermafbeelding2024-06-23134516.png.016621ef1a9d84fa17b8c43cba5a111b.png

 

https://www.amazon.nl/SITHON-Reismedicatie-Astma-inhalator-Anti-histamine-Allergiemedicijn/dp/B08Z3PCGLG/ref=asc_df_B08Z3PCGLG/?tag=nlshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=572484472697&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=12994466116199883770&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=20762&hvtargid=pla-1416971601311&mcid=089b2d58cb06306fb6f695fea0e62daa&th=1

 

Je zal vast ook wel een goede hooftledlamp hebben, dat is een musk om zo je beide handen vrij te hebben, en een goed stuk licht als je in het donker EHBO moet toe passen.

 

Een licht rustgeven middel is misschien ook wel zo handig.

Voor ingrepen is chloroform handig om even te verdoven, het is een vrij onschuldig middel vroeger werd het nog wel eens gebruikt, ik heb het nog wel eens gebruikt op ongevleugelde fruitvliegjes te selecteren, geen van de vliegjes overleed daar bij, met ether heb ik geen ervaring.

 

We hebben hier ook een arts, maar die is al een tijdje niet langs geweest, misschien heb je wat aan zijn berichtjes.

--------------------------------------------------------------------

Keyser Suze

Lid niveau 2

 10k

Geplaatst: 7 april 2012

Ik ben net nieuw hier, ik ben arts en kan wel uitgebreide EHBO geven. Een vechtsport moet ik nog doen, sta ik tenmimnste niet met een koekenpan te zwaaien als SHTF

 

(bericht gewijzigd door Keyser Suze)

 

Quote

 

 

 

 

aangepast door JJ&A
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor je reactie. Ik heb de rugzak met inhoud zals gebruikt door de NL ambulances en trauma teams.

Buiten dit zal er weinig zijn wat ik mis. Het komt allemaal in ieder geval NIET bij ali of amazon vandaan.Het moet nml wel te vertrouwen zijn.

Ik heb een betrouwbare bron daarvoor.Die tassen voor epipennen(op de foto het kleine blauwe tasje op de oranje trommel. kan je net zo snel via bol.com iets kopen.Ik gebruik een helm met hoofdlamp,een WENDY.

Ik ben lid van de Medische en EHBO stam van Scouting NL en zeer goed medisch onderlegd(ga ik niet over uitweiden).

De inhoud van een EHBO tas is maar net hoe je wilt en wat de samenstelling van het gezelschap is.

 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 24-6-2024 om 15:57, Dutch moose zei:

Dank je voor je reactie. Ik heb de rugzak met inhoud als gebruikt door de NL ambulances en trauma teams.

Buiten dit zal er weinig zijn wat ik mis. Het komt allemaal in ieder geval NIET bij ali of amazon vandaan Het moet nml wel te vertrouwen zijn.

Ik heb een betrouwbare bron daarvoor. Die tassen voor epi-pennen (op de foto het kleine blauwe tasje op de oranje trommel. kan je net zo snel via bol.com iets kopen. Ik gebruik een helm met hoofdlamp, een WENDY.

Ik ben lid van de Medische en EHBO stam van Scouting NL en zeer goed medisch onderlegd(ga ik niet over uitweiden).

De inhoud van een EHBO tas is maar net hoe je wilt en wat de samenstelling van het gezelschap is.

 

We hebben nog een lid op het forum en zijn vrouw is ook aardig medisch onderlegt.

 

Even uitgaande van een serieuze SHTF, (((voor mij hoef je niet altijd je verplicht voelen te antwoorden, wil je niet in verlegenheid brengen)), we zijn hier gelukkig vrij man/vrouw.

Ik heb trouwen een EHBO vraagje wat zou jij bij je willen hebben als je zelf bloedverdunners zou gebruiken en je krijgt een behoorlijk bloedende wond, of erger een inwendige bloeding!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)
7 uren geleden, JJ&A zei:

We hebben nog een lid op het forum en zijn vrouw is ook aardig medisch onderlegt.

 

Even uitgaande van een serieuze SHTF, (((voor mij hoef je niet altijd je verplicht voelen te antwoorden, wil je niet in verlegenheid brengen)), we zijn hier gelukkig vrij man/vrouw.

Ik heb trouwen een EHBO vraagje wat zou jij bij je willen hebben als je zelf bloedverdunners zou gebruiken en je krijgt een behoorlijk bloedende wond, of erger een inwendige bloeding!!!

Goedemorgen, voorop gesteld dat het hierna gegeven advies/antwoord niet als leidend gezien moet worden. En ik ben niet snel in verlegenheid te brengen. Elke situatie is uniek vraagt om een zelfde unieke aanpak. Er is geen model oplossing/behandeling buiten de te gebruiken middelen om tot een zo best mogelijk resultaat te komen.

 

Voor een inwendige bloeding is het heel, maar dan ook heel erg lastig om wat aan te doen zonder professionele hulp in een noodsituatie. Het ligt er ook aan waar de bloeding in het lichaam ongeveer zit maar meestal is dit een erg slecht scenario. Het beste is om shock te voorkomen en als dat al van toepassing is de patiënt het zo comfortabel mogelijk te maken. Er is voor burger hulpverleners helaas weinig anders om er wat aan te doen als er weinig kans is op professionele hulp.

 

Wat ernstige bloedingen icm bloedverdunners aangaat zou ik een paar, helaas erg dure, hemostatische verbanden in huis halen. Die hebben de eigenschap dat ze bloeden vrij vlot stelpen. Er zit een goedje op wat dat stollen bevordert. Ik heb in mijn rugzak zowel de hemo gazen als een hemo wonddrukverband zitten. Nogmaals: is erg duur en beperkt houdbaar. Maar bij een grote levensbedreigende wond geldt:alles wat de bloeding kan stoppen is goed, zelfs je vuile sokken. Ook een paar tampons in je kit kunnen bij een kleine hevig bloedende wond uitkomst bieden. Er is ook nog het tourniquet. Ik heb standaard 4 tourniquets bij me. Dat is,mits een goede uitvoering(niet van Ali of oid en plaatsing) een goede bloedstopper als het een wond op een arm of been betreft. Maar daarvoor geldt:eenmaal aangebracht kan je die niet zomaar los halen als je denkt het bloeden over is. Soms zal je er misschien 2 boven elkaar moeten plaatsen,doe wat moet.  Bij andere wonden ben je op hemo verband aangewezen.

 

Maar bovenal:investeer in een goede EHBO opleiding, het kost je een weekend en een paar uur theorie maar je leert er zoveel buiten de theorie om. De instructeurs en lotus slachtoffers zijn een schier oneindige bron van kennis. Als belangrijkste regel voor een burgerhulpverlener geldt: je kan niks verkeerd doen behalve staan toekijken.  Nogmaals: alles wat ik schrijf of zeg is mijn ervaring/mening. Reken me nergens op af,je bent zelf verantwoordelijk voor je daden en denken in noodsituaties. Ik geef slechts tips.   

aangepast door Dutch moose
  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een bijzonder mooi kundig antwoord, ik heb hier veel aan.

 

Prachtig dat je zo goed bent voorzien van spullen en de nodige kennis, het was ook best wat voor ons om een goede EHBO opleiding te volgen, ik heb in mijn leven maar een paar keren iemand kunnen helpen, een keer een kind die een muntje had in geslikt en heel ongelukkig in de keel bleef zitten ik zag dat het jongetje geen lucht meer kreeg en zonder na te denken greep ik in terwijl de moeder er vlak bij stond, door achter hem te gaan staan en op de juiste plek een vlotte druk uit te oefenen vloog de munt uit zijn keeltje, een mooie reactie van de jonge moeder u heeft mijn kind het leven gered, nu is het gewezen knaapje zelf misschien we vader.

 

Een keer reed plots een jonge dame voor mijn auto kwam te vallen en had haar arm uit de schouderkom, ze zij schrik niet want dat gebeurd wel vaker en ze gaf mij instructies hoe ik de arm weer in de kom kon krijgen, met de arm in een bepaalde stand moest ik er een ruk aan geven en toen kon je zien dat de arm een zwenking maakte en weer op zijn plaats zat, en ze fietste weer verder met haar vriendinnen en dankte mij voor de hulp.

 

Wat een fijne ervaring een mens in nood te kunnen helpen.

 

O nog een kleinigheid, als jong knaapje heb ik een keer een vriendje uit de blubber getrokken, een behoorlijke sloot was uit gebaggerd, en het knaapje kwam er in terecht en viel om ik kon op een goede plek staan en heb hem er uit getrokken zij zou waarschijnlijk in de blubber zijn gestikt want liggend kon hij nog net zijn hooft boven de blubber houden, ik heb hem mee naar ons huis genomen en zijn kleren gewassen, en zo goed mogelijk gedroogd in de centrifuge, zij toe in de zon verder gaan spelen en de kleding was niet veel meer aan te merken dat het vies en nat was geworden, thuis hadden de ouders er verder niets van laten merken, want het zat vast nog wel een geutje aan ondanks het wassen van de kleding.

 

Jij zult vast nog meer ervaringen kunnen vertellen, misschien dat het ons allen aanmoedigt om ook voorzieningen te treffen en eventueel ook een opleiding te gaan volgen, ik hoop van harte dat je bij ons zal blijven, en we nog veel van elkaar kunnen leren, dus voel je vrij om ons veel te vertellen en ons vragen te stellen over het preppen en te overleven onder behoorlijke omstandigheden, waar wij als stel ook veel ervaring mee hebben, wij zijn ervaringsdeskundigen op een behoorlijk breed vlak, en zijn er nog steeds mee bezig, we hoeven trouwens niet meer te leven als extreem minima nu we onze AOW hebben, daar kunnen we ons nu heel goed mee redden, ondanks dat alles steeds maar duurder word.

 

Ik kan jou geen PB sturen want mijn postvak zit vol met hele fijne berichten die ik niet verwijderen kan, want ze zijn te waardevol voor mij.

Je kan wel via @mevr.Grijpstra ons e-mail adres krijgen, zodat we altijd via deze weg elkaar nog kunnen bereiken, voor het geval dat, je weet maar nooit, via de eter zijn ook met een STHF te bereiken, en ook meerdere leden zijn zo straks bereikbaar dan pas, nu kunnen we de voor nood liggende communicatie middelen nog niet gebruiken, daar voor zijn ze net te krachtig.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Geplaatst: (aangepast)

Klaar met uitzoeken van een grote doos verbandmiddelen. Bijna 750 stuks totaal

Alles ruim houdbaar en netjes. Wat niet meer houdbaar/steriel was gaat naar een goed doel voor oefenmateriaal.

De voorraad begint langzaam mooie vormen aan te nemen. Dit is ongeveer 60% van de verbruiksartikelen die ik momenteel op voorraad heb. En dit is ook buiten de EHBO rugzak,AED,verbandtrommels, om die ik in huis heb.Je kan nooit genoeg van dit spul hebben.

Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-13 om 14.21.46_7c8447b0.jpg

aangepast door Dutch moose
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...