Ga naar inhoud
GENEGEERD

Alles over voeding, goed of slecht.


JJ&A

Aanbevolen berichten

Met onze voeding word al jaren mee geprutst om maar zacht uit te drukken, daardoor is onze weerstand zeer slecht is en leiden we allemaal aan gebrekziekten, en bereiken niet de leeftijden die we anders hadden gehad, zonder ziekten en kwalen met een top conditie.

Wij staan dus open voor allerlei zieken kwalen en gebrekziekten, en virussen hebben vrij spel.

Maar er wordt ontzetten veel geld aan verdient dat wij ziek worden, zou dat de reden kunnen zijn dat er niets aan word gedaan?

Wie verdienen er aan, supermarkten, thuiszorg, reformzaken, drogisten, apotheken, artsen, zorginstellingen, ziekenhuizen, de minister van volksgezondheid, en de multinationals. 

 

Het kon/kan ook anders, zie onder ander de leefwijzen van volkeren, zoals de Hunza's,

Levenswijzen van de Hunza’s.

hunza-apricots.jpg.a0eb0211f71a650740b6dd5527711648.jpg

Als we leven volgens de biologische wetten, heeft het lichaam een normale levensverwachting van 120 jaar. Dat dit ook in werkelijkheid mogelijk is, bewijzen de Hunza’s. De Hunza’s kennen geen ziektes en gevangenissen, deze mensen worden moeiteloos 110, 120 met uitschieters naar 140 jaar. Maar hoe komt het nou dat zij zo oud worden? Zouden wij hier iets van kunnen leren? Als je kijkt naar hun levenswijzen, dan zien we een aantal opvallende dingen:

Ze eten voedsel uit hun eigen streek, gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en eten het meestal vers en onbewerkt.

Ze gebruiken alleen zuiver water dat uit de bovengelegen gletsjers via bergbeekjes naar beneden stroomt.

De korte tijd tussen de nieuwe oogst en het opraken van de voorraden van het jaar daarvoor verplicht hen tot een vastenperiode, een periode van reiniging voor lichaam en geest.

Iedereen levert dagelijks een behoorlijke fysieke inspanning.

Geen blootstelling aan straling.

Ze kennen geen ziekten, zelfs verkoudheid is een zeldzaamheid.

Geen criminaliteit

https://foreignfoodblog.wordpress.com/2016/04/28/het-gezondste-volk-ter-wereld/

 

Ik zal ook nog zoeken op het internet of ik het boek van De Schotse arts Robert McCarrison kan vinden.

Jammer dit zou het moeten zijn maar ik kan het niet meer als e-book vinden.

https://web.archive.org/web/20200930193238/https://www.soilandhealth.org/wp-content/uploads/02/0203CAT/Hunza.Dutch.pdf

https://soilandhealth.org/book/het-wiel-der-gezondheid-een-studie-van-een-zeer-gezond-volk/

 

Wat kunnen we zelf nog doen om de schade nog wat in te dammen, ik hoop dat we allemaal met ideeën komen, om ons lichaam sterker te maken, en daarmee ook onze weerstand en om de zelf genezende werking van het lichaam weer te optimaliseren.

 

Is het mogelijk,,,,,, Ja.

 

Vele preppers hebben al veel kennis en passen het toe, nu nog dat we het hier neer zetten wat onze mogelijkheden zijn.

 

We gaan er met elkaar aan werken, voor ons zelf, de oudjes, en het nageslacht.

 

hunza-valley.jpg.e605c0e807a8531f4cf6a1209c31f73d.jpg

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Jammer COOP verkoopt geen Marmite meer terwijl het een waardevol.

 

marmite-125-gram.jpg.dd249b4b759c5a2197d6a03516b78fc2.jpg

 

 

Hoewel gistextract rijk is aan vitamine B, wordt dat ook nog extra aan de pasta toegevoegd. Bij de ontdekking van de vitamine B (in 1912) gold Marmite als een "gezond product". Om die reden, maar ook om ze iets van thuis te geven, kregen de Britse soldaten in de beide wereldoorlogen Marmite in hun voedselpakketten.

Marmite is een echt prepper gezondheid product, het is nog wel tekoop in wat andere supermarkten.

Jammer dat de fabriek van de Marmite het verdunt heeft je doet er nu veel minder lang meer, en zogenaam hebben we voor het gemak het in een knijp flesje gedaan.

Eerst was het stevig stroperig en deed je er veel langer meer je hoefde er maar een mespuntje van te gebruiken en nu knijp je aardig wat op je eten.

 

Net als een grote pot Pindakaas van de Lidl die is behoorlijk verdunt met Olie, we hebben pindakaas normaal nooit zo snel op gekregen.

Niet dat beide producten nu slecht zijn geworden, maar je word als consument wel belazerd, ik kan het even niet anders zien.

 

Maar toch het advies, koop een aardige voorraad Marmite, nu het nog in een paar zaken te koop is, want het lichaam kan het goed gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja zelfs midden in de nacht houd het mij bezig.   3:44

 

Weet jij wat goede producten zijn uit de natuur om te eten, en heb je er ook nog goede recepten bij.

Misschien dat @Sterredag nog wat tips voor ons heeft, zodat kinderen het ook graag eten.

 

Haha dan lusten wij het ook.

 

Eten uit de natuur ja dat is een heel stuk gezonder, maar waar het kan moet je het ook beheren, zodat je regelmatig kan oogsten.

Paardenbloemen moet je niet te veel in de natuur gaan verspreiden dat gaat misschien opvallen en dat moet je in geen geval doen.

Brandnetels groeien op verschillende plekken veel die hoef je niet te kweken.

 

Maar planten met eetbare knollen, en kruiden die mogen wel wat meer in de natuur voor komen.

Gebruik altijd je verstand doe wat wijs is, doe het opzichtig zodat anderen niet op rooftocht gaan en je de mogelijk ontnemen terugvallen op het voedsel uit de natuur met een SHTF verpesten, veel mensen zijn niets ontziend.

 

Ik hoop dat deze topic aanzet tot veel informatie, het is een echte gezond maker, en de rust en genoegdoening is nog eens je beloning. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

 

Een voedselschandaal van wereldformaat

Hoe het sesamschandaal begon…

 

Na een controle in België op 9 september 2020 (al bijna een half jaar geleden dus!) zijn de EU-lidstaten er via het Europese waarschuwingsnetwerk, het zogeheten Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), op geattendeerd dat duizenden tonnen sesamzaad uit India resten ethyleenoxide bevatten. 

 

Dit sesamzaad had de Europese maximaal toegestane limiet van 0,05 milligram per kilo overschreden.

En ook nog eens flink, er is tot wel 186 milligram ethyleenoxide per kilo gemeten.

Haast 4.000 maal de toegestane limiet!

 

sesamzaadschandaal.jpg.0856f573743f7425c39daff6a4b9439a.jpg

 

https://nieuwsbrief.foodwatch.nl/l/mailing2/browserview/f7af9bfe-325d-48e8-9c30-dc38fce4154d?utm_source=mailing&utm_medium=email&utm_campaign=gesjoemel-met-giftig-sesamzaad

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

 

 

Voor het ongeboren kindje van @Aalawok

 

In de eerste plaats wens ik jullie alle geluk, liefde en voorspoed toe.

 

Om de beste fundament weerstand en een zo optimaal werkend zelf genezende werking van het lichaam te krijgen, is echte voeding, onmisbaar.

Maar hoe kom je daar aan.

 

Het ongeboren kindje onttrek veel bouwstoffen aan het lichaam van de moeder.

Wij als als leden van het prepper forum willen natuurlijk altijd het beste doen, en goed zijn voorbereid op alles wat belangrijk is.

Je zal ook vast wel weten welke extra supplementen je tot je kan nemen, om zo gezond mogelijk te zijn.

 

Tot voor kort wis ik ook niet dat je heel veel waardevolle bouwstoffen in de natuur kunt vinden, wat de voeding die je in de supermarkten niet meer heeft.

De voeding wat tegenwoordig verbouwd heeft amper nog iets natuurlijks het is totaal veranderd, aangepast en verbouwd op grond wat totaal is uitgeput, en heeft niet meer de microbiologie wat er voor zorgt dat de grond rijk is aan bouwstoffen.

In de natuur kan je grotendeels nog wel die bouwstoffen die van levens belang zijn, het wilt vind die van nature door hun instinkt, weten zelf welke geneeskrachtig kruiden ze moeten eten op aan te sterken of te genezen van ziekten en kwalen, wij moeten het doen met verzamelen van kennis over de natuur, wat gelukkig rijkelijk op het internet te vinden is, toch is het uitpluizen hoe het te vinden en dan nog om ons de kennis eigen te maken, ik hoop dat het je lukt om die te verkrijgen, om zo doende nog sterker en gezonder te worden, en je kindje zo nog sterker en gezonder te krijgen.

 

Waar je het kindje ook nog mee kan ontwikkelen is door het aandacht te geven, haha denk je misschien hoe is dat mogelijk, je kan de buik waar het kindje zit strelen, heel verrassen kan het dan zijn dat je iets voelt uitsteken dat kan een elle boog, knie op ander lichaamsdeel zijn.

Je kan ook leuke verhaaltjes gaan voor lezen of het kindje leuke dingen vertellen, je kindje hoort je stem, zingen is ook heel goed voor je kindje, en vertel het van alles, je kindje maakt een ontwikkeling door en zal door jou doen en laten mooi ontwikkeld kunnen worden, ja emotionele en verstandelijke ontwikkelingen kan je stimuleren, daar over zal vast wel dingen op het internet te vinden zijn.

 

Beste @Aalawok als je vragen hebt stel ze gerust, ik en mijn maatje willen met alle liefde mee denken, en je kleine tips geven.

Dr A Vogel heeft trouwens ook kruiden en supplementen die ook goed kunnen zijn voor moeder en kind, de kan het altijd even na kijken op het internet.

 

Met een hele hartelijke groet,

Jou @JJ&A

 

 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...