Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Stel een bushcraft vraag


Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hmmm...goede vraag. Er zijn verschillende eetbare olieen zoals kokosnoot (moeilijk om in nl uit de natuur te krijgen, hennep (kun je ook hashj van maken;)), zonnebloemen, pompoen etc.

Weet alleen niet echt hoe te verwerken tot een goede substantie maar mijn interesse is ook gewekt nu dus ga het morgen eens voor ons uitzoeken.

Echt een goede vraag.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Ja, lijkt me toch al wat een pers. Ik was nog even aan het zoeken op youtube waar ik deze vond. Misschien niet helemaal waar ik aan dacht maar toch wel handig.

 

 

Nu alleen nog de olie scheiden van het water, maar dat lukt volgens mij wel door het een tijdje te laten staan.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Hier in Nederland, komen voornamelijk de beukenootjes, walnoten en hazelnoten in aanmerking om uit te persen met bv dat geweldige Piteba persje.

Uiteraard zijn zonnebloemen, lijnzaad en koolzaad ook erg geschikt, veel meer opbrengst dan bovenstaande noten, maar deze soorten moet je eerst verbouwen.

 

En dan zijn er nog dierlijke vetten, maar voor 't gemak ging ik er even vanuit dat je plantaardige olieen bedoelde @JohnVonSchutz

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...