Ga naar inhoud
GENEGEERD

Pijnstillers uit wilgenschors


Aanbevolen berichten

Ik ben geen dokter noch heb ik een medische opleiding, dit artikel kan niet worden gebruikt voor diagnose of behandeling van een medische aandoening. Het is slechts ter informatie.

 

"Het gebruik van wilgenbast gaat duizenden jaren terug, naar de tijd van Hippocrates (400 BC) als patiënten werd geadviseerd om op de bast te kauwen om koorts en ontsteking te verminderen. Wilgenschors is gebruikt door de eeuwen heen in China en Europa, en wordt nog steeds gebruikt vandaag voor de behandeling van pijn (vooral lage rugklachten en artrose), hoofdpijn en inflammatoire aandoeningen, zoals bursitis en tendinitis. De schors van de witte wilg bevat salicine, dat is een chemische stof vergelijkbaar met aspirine (acetylsalicylzuur). Er wordt gedacht verantwoordelijk te zijn voor de pijn verlichten en anti-inflammatoire effecten van het kruid. In feite, in de jaren 1800, werd salicine gebruikt om aspirine te ontwikkelen. Witte wilg lijkt de pijn verlichting te brengen langzamer dan aspirine, maar de effecten kunnen langer duren. "

 

"De wilg familie omvat een aantal verschillende soorten loofbomen en struiken inheems in Europa, Azië en sommige delen van Noord-Amerika. Enkele van de meer algemeen bekende soorten zijn witte wilg / Europese wilg ( Salix alba ), zwart wilg / poesje wilg (Salix nigra), crack wilg ( Salix fragilis ), paars wilg ( Salix purpurea ), en de treurwilg ( Salix babylonica ). "

"Willow schors wordt gebruikt om pijn te verlichten en ontsteking te verminderen. Onderzoekers geloven dat de chemische salicine, gevonden in wilgenbast, is verantwoordelijk voor deze effecten. Studies hebben echter een aantal andere componenten van de wilgenbast die anti-oxidant zijn, koorts te verminderen, antiseptisch, en het immuunsysteem stimuleren van eigenschappen. Sommige studies tonen aan wilg is even effectief als aspirine voor het verminderen van pijn en ontsteking (maar niet koorts), en tegen een veel lagere dosis. "

 

"Vanwege het gevaar van de ontwikkeling van Reye-syndroom (een zeldzame maar ernstige ziekte geassocieerd met het gebruik van aspirine bij kinderen), moeten kinderen onder de leeftijd van 16 jaar niet worden gegeven wilgenbast."

 

LEES HET VOLLEDIG VERSLAG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...