Gast Peerke Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 Kook voor 1 persoon eierspatzle (Duitse mie) in 8 a 10 minuten gaar met wat zout en giet deze af. Bak in een koekenpan de helft van een duopak spekreepjes, samen met een in ringen gesneden ui. Als de spekjes en ui redelijk gebakken zijn, voeg 1 fijngehakt teentje knoflook toe en roerbak even. Voeg hierover 1 of 2 geklutste eieren toe en bak verder. (als het niet mooi wil aanbakken, kun je ook roerbakken tot het ei goed gaar is. Leg over het gebakkene plakken kaas, temper het vuur en laat de kaas smelten. Doe de eierspatzle op een bord en leg de spek'pannekoek' erop. Eventueel likje mosterd. Smecklich fressen ! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Toef Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 @Peerke Prima ontbijtje na een "stevig" avondje doortrekken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 @Toef Het is lekker, en een enorme caloriebom. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Toef Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 @Toef Het is lekker, en een enorme caloriebom. Daar twijfel ik geen moment aan, zo'n pannekoek ligt stevig in de maag. Het doet mij een beetje denken aan een ander gerecht, niet met mie, maar met aardappel raspsel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 Daar twijfel ik geen moment aan, zo'n pannekoek ligt stevig in de maag. Het doet mij een beetje denken aan een ander gerecht, niet met mie maar met aardappel raspsel. Ja, aardappelkoekjes. Rasp aardappel, meng deze met spek, ui en ei. Verdeel in kleine koekjes en bak die gaar. (Het is mij nog niet gelukt) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Toef Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 Ja, aardappelkoekjes. Rasp aardappel, meng deze met spek, ui en ei. Verdeel in kleine koekjes en bak die gaar. (Het is mij nog niet gelukt) Denk dat het zaak is om goed het raspsel uit te knijpen, zodat er weinig vocht meer in zit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 Denk dat het zaak is om goed het raspsel uit te knijpen, zodat er weinig vocht meer in zit.En een beetje meel erbij. Zie ook: Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Marcov Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 @Toef, je bedoeld Reibekuchen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Toef Geplaatst: 16 mei 2015 Delen Geplaatst: 16 mei 2015 @Toef, je bedoeld Reibekuchen? Dat zijn ze volgens mij ja... Großmütter Reibekuchen :D Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mar Miet Geplaatst: 6 augustus 2015 Delen Geplaatst: 6 augustus 2015 Of je maakt Joodse aardappellatkes. Daar kun je evt wat meel aan toevoegen maar dan worden ze minder lekker. Voor latkes heb je 1 kilo aardappels, 2 grote eieren, zout en olie voor het bakken nodig. De aardappelen schillen en raspen en in koud water leggen. Dan in een vergiet en het water er zo goed mogelijk uit drukken. Dit is nodig om het zetmeel eruit te krijgen. Dan mengen met losgeklopt ei en het zout. Per latke een flinke lepel beslag in hete olie bakken. Beetje plat drukken en vuur wat lager. Regelmatig draaien om ze mooi bruin en gaar te krijgen. Meteen na het bakken eten en je kunt ze met hartig of met zoet eten. Ze worden gegeten als tussendoortje, voorgerecht, bijgerecht. Bron is 'De Joodse Keuken' van Claudia Roden. Het lijkt me lekker prepperseten. Ik heb het gek genoeg nog nooit gemaakt, terwijl het me zo lekker lijkt. Aardappelkugel uit de oven heb ik wel vaak gemaakt en is erg lekker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.