Ga naar inhoud
GENEGEERD

Minister (Belgie) wil ouderen uit te grote sociale woning zetten


Tom

Aanbevolen berichten

Het principe van ouderen (en later waarschijnlijk alleenstaanden of 2 persoonshuishoudens) hun te grote huis af te nemen begint nu op stoom te komen.

 

In liefst 15.188 sociale huurwoningen - of 11% van het totale aantal in Vlaanderen - staan één of meer kamers leeg. Vooral veel ouderen *wonen te groot. Ondertussen lopen de wachtlijsten *overvol. Vlaams minister van Wonen Liesbeth *Homans (N-VA) wil streng optreden.

http://www.hln.be/hln/nl/13978/Wonen/article/detail/2306022/2015/05/02/Homans-wil-ouderen-uit-te-grote-sociale-woning-zetten.dhtml

 

Nu is er ook al eerder een bericht geweest dan men asielzoekers in huis zou kunnen opnemen bij leegstaande kamers. dus vaak als de kinderen de deur uit zijn. Nu nog op vrijwilligheidsbasis.

Maar gezien de woningnood in Nederland ook al vanaf de WW2 een langslepend probleem wordt het nu steeds meer een probleem met de extra asielzoekers die na hun procedure recht hebben op een (sociale huur) woning.

 

Dus de hamvraag is hoe doen we dat als dit wetgeving wordt (en een te ruim huis hebben) en onze prepspullen in gevaar komen door ruimtegebrek en nieuwsgierige blikken.

 

En dan nog maar niet denken over de mooie pijl en boog aan de wand of het kapmesje voor de tuin moet ook maar naar de kringloop:mad:

 

Dus toch maar op voorhand kleiner gaan wonen? Wat zou u doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Je moet goed lezen wat er staat... SOCIALE woning, ergo een woning welke de staat ter beschikking stelt... Dus als de huisbaas (de staat) vindt dat jij (vanwege veranderende gezinssituatie)

dat jij niet meer de juiste huurder bent, tja, dan mag deze eerste toch het huurcontract stopzetten? Zo abnormaal is dat toch niet?

 

Vooral omdat aan de andere kant heel veel gezinnen staan te wachten op een SOCIALE woning... Dus zo stom is het gedacht niet om daar enig oneigenlijk gebruik nader te onderzoeken.

Maar de krantenkop wordt dan al snel 'Ouderen worden uit huis gezet' of zo...

 

Daarom is het voor iedereen die het kan betalen, die niet vaak wil/moet verhuizen, interessant om een eigen woonst te hebben om in te wonen. Je doet in je eigen woonst nog altijd meer

dan in een huurwoning. En die zeer relatieve 'vrijheid' heeft zijn prijs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...