Gast anoniem Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 Olijfolie frituren? Dan gaat deze walmen en is te heet, lees zelfs schadelijk. Frituren doe je met ander vet Bovenstaande geldt voor de extra vierge variant. Vraag me niet waarom... http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/frituren.php http://www.gezondheidsnet.nl/hart-voor-je-hart/nieuws/7229/frituren-in-olijfolie-wel-gezond In Spanje doen ze niet anders Maar je moet inderdaad GEEN vierge variant nemen (is ook nog een stuk duurder) Tot 180 graden verwarmen is voor olijfolie geen probleem. Pinda olie is inderdaad nog een stuk beter maar die ben ik nog niet in een blik tegengekomen En als we dan toch voor de meest gezonde variant willen gaan, neem dan gelijk rijstolie Men beweerd dat deze nog een stuk minder ongezond is door het veel hogere verbrandingstemperatuur van 255 graden Maar ook deze ben ik nog niet in blik tegengekomen en van olijfolie weet ik in ieder geval 100% zeker dat ik het na 5 jaar nog kan gebruiken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 Fituren best tot 160°C, olie gaat dan pak langer mee... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ivan Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 De naam voor pindaolie is arachideolie. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 Goede frituurolie,die erg lang meegaat en hoge temperaturen aan kan,is ontgeurde kokosolie. Deze wordt in emmers op potten verkocht is is erg lang houdbaar.Koksolie is an sich ook zo te eten en ook als huidbalsem te gebruiken. Wel oppassen dat je biologisch ontgeurt koopt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast jolanda Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 Goede frituurolie,die erg lang meegaat en hoge temperaturen aan kan,is ontgeurde kokosolie. Deze wordt in emmers op potten verkocht is is erg lang houdbaar.Koksolie is an sich ook zo te eten en ook als huidbalsem te gebruiken. Wel oppassen dat je biologisch ontgeurt koopt. Bij Toko te koop Groet Jolanda Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.