Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
Gast Peerke

Chinese tomatensoep, mijn variant.

Recommended Posts

Gast Peerke

Momenteel zijn de tomaten spotgoedkoop en met het oog op de santies tegen Rusland zullen ze misschien nog goedkoper worden.

 

Zo hadden mijn ouders vorige week 15 kilo waar ze van gekkigheid niet meer wisten wat ze ermee moesten.

1 kilo voor mij, en een kilo voor mijn buurman.

 

Laat ik eens Chinese tomatensoep maken, dacht ik.

 

Benodigd:

- 1 kilo tomaten

- azijn

- water

- 1 bouillonblokje tuinkruiden

- 1 grote ui

- 2 teentjes knoflook

- 1 ons tauge

- suiker

- ketjap manis

- gemberpoeder

- maizena om wat in te dikken

 

Snij de tomaten in vieren. Snij de ui en hak knoflook zeer fijn.

Doe de tomaten in de pan. Scheutje azijn erbij. Pruttel de tomaten fijn. Zeef dit over in een andere pan.

Voeg ui en knoflook toe en pruttel dit. Voeg 1 liter water toe en laat 15 minuten koken.

Voeg suiker, ketjap manis en gemberpoeder naar smaak toe.

Gebruik maizena om naar behoefte in te dikken.

Voeg op het laatst de tauge toe.

 

Eet smakelijk.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast Peerke
@Peerke in de chat heb ik jou al gezegd dat dit een goed recept is moet het wel nog uitproberen .

 

Daarom heb ik het hier alsnog neergeplempt. Om er meer mensen van te kunnen laten genieten,

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...