Gast Peerke Geplaatst: 10 augustus 2014 Delen Geplaatst: 10 augustus 2014 Momenteel zijn de tomaten spotgoedkoop en met het oog op de santies tegen Rusland zullen ze misschien nog goedkoper worden. Zo hadden mijn ouders vorige week 15 kilo waar ze van gekkigheid niet meer wisten wat ze ermee moesten. 1 kilo voor mij, en een kilo voor mijn buurman. Laat ik eens Chinese tomatensoep maken, dacht ik. Benodigd: - 1 kilo tomaten - azijn - water - 1 bouillonblokje tuinkruiden - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook - 1 ons tauge - suiker - ketjap manis - gemberpoeder - maizena om wat in te dikken Snij de tomaten in vieren. Snij de ui en hak knoflook zeer fijn. Doe de tomaten in de pan. Scheutje azijn erbij. Pruttel de tomaten fijn. Zeef dit over in een andere pan. Voeg ui en knoflook toe en pruttel dit. Voeg 1 liter water toe en laat 15 minuten koken. Voeg suiker, ketjap manis en gemberpoeder naar smaak toe. Gebruik maizena om naar behoefte in te dikken. Voeg op het laatst de tauge toe. Eet smakelijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
the_holyman Geplaatst: 11 augustus 2014 Delen Geplaatst: 11 augustus 2014 Lekker.... Volgende week maar eens uitproberen... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 11 augustus 2014 Delen Geplaatst: 11 augustus 2014 Verse Bolognaisesaus Ook van verse tomaten, handig om in te vriezen. Maak dus gerust wat meer om in te vriezen. http://www.24kitchen.nl/recepten/pasta-met-zelfgemaakte-bolognesesaus Overschotten zijn er ook van peren: Recept Perenjam http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=7603 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 11 augustus 2014 Delen Geplaatst: 11 augustus 2014 @Peerke in de chat heb ik jou al gezegd dat dit een goed recept is moet het wel nog uitproberen . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 11 augustus 2014 Delen Geplaatst: 11 augustus 2014 @Peerke in de chat heb ik jou al gezegd dat dit een goed recept is moet het wel nog uitproberen . Daarom heb ik het hier alsnog neergeplempt. Om er meer mensen van te kunnen laten genieten, Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.