Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Joyke

Lid
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community reputatie

12 Goed

Over Joyke

  • Titel
    Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

  • Locatie
    Utrecht
  1. Ik heb beide. Ik koop altijd grotere hoeveelheden gedroogde bonen (biologisch) en daarvan weck ik weer een deel, zodat ik in ieder geval een aantal potten zo voor het grijpen heb staan. Door het zelf wecken, weet ik ook wat er in zit.
  2. Joyke

    Inmaken

    Voor de geinteresseerden, bij Brouwmarkt.nl in de aanbieding een startset om te wecken: http://www.brouwmarkt.nl/startset-wecken-inmaken-incl-weckketel-boek-p-5004332.html?utm_source=Brouwmarkt+BV&utm_medium=email&utm_campaign=Week+48&utm_content=ellenbremer%40gmail.com groetjes, Joyke
  3. @Cardhu Is dit hetzelfde boek? http://www.brouwmarkt.nl/het-weckboek-inmaakboek-110-pag-p-176.html
  4. Joyke

    Inmaken

    Ik weet het niet @Kans, ik heb het nog niet geprobeerd, maar vind het vreemde deksels. Ik heb er zelf nieuwe deksels op gezet.
  5. Joyke

    Inmaken

    @eva1986 Ik draai inderdaad de deksels vast voordat ze de weckketel ingaan en de deksels zijn zo gemaakt dat ook hier de hete lucht kan ontsnappen, maar later de koele lucht er niet in terug kan en op die manier ontstaat dus een luchtdicht geheel. Even voor de duidelijkheid ik gebruik niet alleen hakpotten, maar ook nieuw gekochte potten en nieuwe deksels, die trouwens geen plopgeluid maken, maar stilletjes vacuum trekken. Zoals ik al eerder heb gezegd kan je zien (een hol deksel) en horen (juist geen hol geluid als je op het deksel tikt) of de pot goed is gesloten. Dat moet je net als bij
  6. Joyke

    Inmaken

    Hm, ik ben nog nergens tegengekomen dat gewone potten niet in een hoge druk weckketel kunnen en bij mij gaan ze er gewoon in en komen er goed afgesloten uit. Het gaat om het luchtdicht afgesloten krijgen van de potten en dat kan bij een echte weckpot net zo goed mislukken als bij een gewone pot. Je moet bij beiden ook regelmatig controleren of ze nog goed gesloten zijn. Maar natuurlijk is het je eigen keus. In ieder geval succes!
  7. Joyke

    Inmaken

    Waarom denk je dat de "echte" weckpotten veiliger zijn voor groenten en vlees? En ben je dan van plan groenten en vlees wel in een waterbad te wecken?
  8. Joyke

    Inmaken

    @Fluitketel Ik kook meestal speciaal om te wecken ja, want van het gewone avondeten blijft niet veel over. Wat ik wel eens doe is bv een hele grote pan erwtensoep of chili maken en dan het grootste gedeelte wecken en een klein deel meteen opeten. Ik maak normaal bepaalde dingen in die in het seizoen zijn, dus aardbeienjam in juni/juli, sperciebonen en komkommer in juli/augustus, tomaten in augustus/september ( heel veel tomaten), appels en stoofperen in oktober/november. Op die manier weet ik precies wat er in zit en waar het vandaan komt. Wat betreft die gehaktballen, ik zou ze niet met de
  9. Joyke

    Inmaken

    Ik gebruik allerlei potten, voornamelijk nieuw gekochte potten, want ik heb er nogal veel, maar ook allerlei potten uit de supermarkt (dus niet alleen hak). En die gebruik ik in de weckketel ja, afhankelijk van het soort eten dat je weckt gaat dat met de waterbad methode of de hoge drukmethode (is dezelfde ketel trouwens). Als de pot goed gesloten is staat het deksel een beetje hol en klinkt het juist niet hol. Als de pot niet meer goed gesloten is staat het deksel niet bol hoor, alleen niet meer hol. Als je deksel bol staat is er iets goed mis, dan is het eten waarschijnlijk aan het gisten
  10. Joyke

    Inmaken

    Oh, dat had ik nog niet meegekregen van de snelkookpan. Dat zal best prima zijn, daar heb ik geen ervaring mee. Besef wel dat een snelkookpan niet zo groot is en er dus geen grote potten in kunnen en ik zie dat je een groot gezin hebt, dus heb je waarschijnlijk meer aan grote potten (1 liter). Ik weck bijna alleen maar in potten met schroefdeksels, is net zo veilig hoor. Je kunt zien en horen (als je op het deksel tikt) of een pot nog luchtdicht is. Je hebt dan alleen af en toe nieuwe deksels nodig en die kan je gewoon los kopen. Ik koop mijn potten en deksels bij brouwmarkt.nl, maar hergebr
  11. Joyke

    Inmaken

    Voor het wecken heb je een hogedruk weckketel nodig, PrepMama, maar ik heb ze in Nederland nog niet gevonden. Ik heb deze in de VS besteld, toendertijd bij Ebay: http://www.gopresto.com/products/products.php?stock=01781 Ik kook niet al mijn geweckte spullen 15 minuten, appelmoes en ander fruit eten we meestal koud, net als pickles, chutneys e.d. en ik leef ook nog. groetjes, Joyke
  12. Joyke

    Kippen kiezen

    De meeste kippen leggen de meeste eieren in hun tweede jaar, daarna wordt het minder, de snelheid kan per kip verschillen. Ze hebben ook een minimum aantal uren daglicht nodig om te leggen, vandaar dat ze in de winter vaak niet leggen. Van mijn vier kippen hebben er twee hun eerste winter stug doorgelegd, ze zijn toen ook niet in de rui geweest. Ze hebben inderdaad alle vier in hun tweede jaar de meeste eieren gelegd, daarna is er een helemaal gestopt, een legt af en toe een ei en de andere twee leggen gedurende het voorjaar en zomer nog prima eieren. Dus als je continue eieren wilt hebben, za
  13. Fluitketel, bedoel je de blog die ik lees of het boek van Weck?
  14. Zuurkool bevat ook veel vitamine C, denk maar aan de zeelieden van vroeger en scheurbuik, die hadden veel zuurkool bij zich. Lacto-gefermenteerde groentes bevatten ook allerlei andere vitamines en zijn heel erg gezond voor je darmflora, mits je ze niet teveel verwarmt. Dus rauwe zuurkool door de stamppot! Je kunt ook allerlei zaden laten kiemen, die bevatten ook weer veel vitamines, waaronder vitamine C. Heel simpel te doen en geen speciale middelen voor nodig. groetjes, Joyke
×
×
  • Nieuwe aanmaken...