Ga naar inhoud

ruud117

Lid
 • Items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

ruud117's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

11

Reputatie

 1. Hier momenteel in Haarlem wel, maar komt waarschijnlijk omdat ik de ramen op een kier heb. Had vorige maand in Zwolle dat het niet te horen was als je ook maar 1 stoorzender hebt. Zelfs met elkaar praten met de deur dicht is de sirene al niet meer hoorbaar. Is de volume veranderd of staan we te dicht bij de boxen?
 2. Zuurstof kan je zien aan de vlam van het waxine/kaarslicht. Hoe kleiner de vlam des de minder zuurstof. Dus zuurstof tekort zal niet plotseling de hoek om komen. Wat betreft mijn preps.... eten genoeg en spullen genoeg maar klaar ervoor...blijft lastig te zeggen als je nooit op de proef hebt gesteld. Wat betreft 1 meter sneeuw.... mag wat mij betreft 5 meter worden. Ik woon op 2 hoog waarbij er een soort binnentuin zit op 7 meter hoogte. Wel zou ik erg benieuwd zijn naar "de dijken"......Als het zo hard gesneeuwd heeft dan moet het ook hard geregend hebben. En gezien het sneeuw geworden is zal er overal ook wel een flinke ijslaag zitten. Weet niet of onze dijken hierop berekend zijn. Hoorde anderhalf jaar geleden dat de dijken al wel veel vaker op code rood gaan....maar niemand "echt" gevaar heeft gelopen. Hier een document bijvoorbeeld over de slijtage en het nodige onderhoud aan de afsluitdijk: http://www.waddenzee.nl/fileadmin/content/Dossiers/Veiligheid/pdf/dijk_en_meer_toekomstvisie_Afsluitdijk_juni_2009.pdf
 3. sowieso beetje door aan het draven...... ik snap onderhand dat het gevaarlijk is en niet slim.... zoals in eerdere reacties ook al aangegeven. Ik stop niet voor niets energie en tijd in deze site als ik geen waarde zou hechten aan de meningen van andere. Just saying' nu weer verder met de normal gang van zaken.
 4. @ Floshtf super tip.... handig als extra bij je berging @ Enki Ik snap het.... er bestaat een teveel aan preppen..... misschien last van bepaalde tijdsdruk door richtlijnen die ik heb voorgenomen.
 5. beetje de amerikaanse overheids tactiek..... een stapje te ver.... en weer een stapje terug. Geen brandstof in 1000l tank..... wel gegiste fruit voor maken van drank?
 6. @12gauge volslagen idioot misschien, maar prima mogelijk als het in een apart gedeelte zit waar alleen maar bergingen zitten..... vat niet snel vlam..... huis binnen een huis....gezien het allemaal van beton en staal is.
 7. gaat het mengsel van benzine anders naar de bodem zakken of zie ik dat verkeerd? Was meer met oog op opslag voor benzine..... maar of het legaal is.... betwijfel het maar het is daar een stenen bunker. (van betonblokken) Maar ook uitstekend voor water oplossingen of iets dergelijks. Misschien wat input? Zou hoe dan ook niet verkeerd staan in mijn berging http://www.kruizinga.nl/ibc+container/vloeistofcontainer/5903/gebruikt/99-5903gb/
 8. duurste dingen in de laatste paar maanden aangeschaft. Generators, wapens, gereedschap (o.a. bijl en derg.), opbergkasten, wereldradio's en verder nog een hele boel rotzooi zoals extra bestek in dozen en waslijnen, knijpers, brandstof, gastelletjes, bug-out rugtas...... Maar moet zeggen er komt schot in.... nu komende maand alleen nog echt even knallen......... alleen nog hopen dat ik in 2013 nog een vriendin heb
 9. Iedereen weet dat ik het doe en ook iedereen uit mijn kenniskring is welkom.... snap aan de andere kant wel de gevoelens van vele zoals ik lees over dat ze zichzelf beter hadden kunnen voorbereiden. Maar toch zou ik iedereen die ik ken binnenlaten waaronder familie van mn vriendin Wel worden ze aan het werk gezet om de overlevingskansen te vergroten. ofcourse;)
 10. Mijn toekomstige 1000l benzinetank gaat in mijn berging in een losse compartiment van het appartementencomplex. Als er een scenario plaatsvind dat overal brand is dan is dit verloren maar branden mijn levensmiddelen en verzorgingsartikelen niet (o.a. EHBO pakketten en derg.) Ook heb ik 2 bio-brandblussers laatst bezorgd (super kwaliteit en bezorging) http://www.brandblussershop.nl/winkel/sproeischuimblusser-6-liter-ab-eco-klasse-p-1106.html Deze zorgen ervoor dat ik het belangrijke niet laat verbranden....... rest van de brandbare spullen apart bewaren..
 11. Hahahah @Bolo Zal inderdaad erg ghetto ogen.. Denk dat het een goed alternatief is gezien het gedeelte waarvoor het bedoeld is erg gevoelig is. Denk dat je ditzelfde van een openwond kan zeggen... zal wel een hell worden bij het eraf trekken. Misschien dit beter voor schotwonden: http://www.huidziekten.nl/woundcare/keuzetabel/wondzorg/inadinezalfgaas.htm en voor diepe jaap in je been of andere grote bloedvloeiers, maandverband
 12. naja ik ga hem wel gewoon bestellen. Bedankt voor jullie input :|
 13. http://www.kruizinga.nl/afvalcontainer/behuizing+voor+afvalcontainer/28s-bodem/nieuw/28s1100-bodem/
 14. daarom gaf ik ook aan dat ik input nodig heb over of dit goed is om aan te schaffen. Heb me er een beetje in verdiept en het blijkt dat je toch erg goed geleidend systeem moet hebben. Zo was er een voorbeeld dat er gaas om een rek heen gewikkeld werd en dat je dan zo min mogelijk met het gaas een ronde hoek moet maken.....anders zou hij "lekken" Dit houdt dus in dat je radio nog steeds beetje erin te horen is en je mobiel al helemaal geen effect heeft erop. Your guidance pls
 15. okej maar wat als ik alles van binnen nog met gaas bedek..... vervolgens dit op stoffen onderzetters zet ..... dan kom je volgens mij al een heel eind....gaas een beetje overlappend maken zodat ze contact maken wanneer je hem sluit toch?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...