Ga naar inhoud

Richa

Lid niveau 2
 • Items

  1206
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Berichten die geplaatst zijn door Richa

 1. Op 14-8-2022 om 18:39, Seraphine zei:

  Hi,

   

  Ik woon flink onder NAP (laagste punt... 🙄) en wil een voorraadje aanleggen. Zal dan op zolder moeten zijn. De temperatuur kan daar echter best wel oplopen in de zomer. In hoeverre is dat schadelijk voor de voorraad? Vooralsnog alleen pakken water en high calorie repen, maar wil dat uit gaan breiden. Ook weer niet té, want het idee is wel om met een jaar of 5 te verhuizen. Dus basic voorraad en focus op bug out bag tot die tijd. Hebben jullie tips? Ik ben heel nieuw 🙂

   

  Bedankt!

  Is het onder je bed wat koeler? Dat is ook een optie, koop een aantal kilozakken met rijst (niet de gebroken, maar de hele) doe dat wel in plastic containers tegen muizen. Blikjes makreel, tonijn, sardiens in olie erbij en wat groenteconserven. Als je alles in handzame bakken of containers plaatst, kun je dat zo een verdieping hoger tillen als shtf. Pakken en flessen water kun je nooit genoeg hebben voor als je op zolder bent aangewezen. Liever wat te warm geweest in de zomer dan geen water. Denk ook aan zeil (tegen vocht) en genoeg warme kleding en dekens.

 2. 7 uur geleden, Mare Imbrium zei:

  Hallo allemaal,

  Stijgende gasprijzen gaan momenteel aan mij voorbij. Ik heb sinds 2 jaar een gasloze woning. Zonder warmtepompen o.i.d. maar met een Pelletketel. Deze stookt houtpellets, heeft een hoog rendement en ik zit heerlijk warm. In noodgevallen kan ik overschakelen op elektriciteit. Verder heb ik nog houtkachels staan en voor echte nood nog een kachel die op LPG gaat.

  Ja wij hebben ook een pelletkachel (geen ketel). Ben benieuwd, heeft die van jou ook elektriciteit nodig en wat doe jij als de stroom uitvalt?

  • Leuk 1
 3. Op 14-4-2020 om 14:20, OBL-Rien zei:

  Ik heb nog nooit een griep prik genomen, waarom daar nu ineens mee beginnen?

  Precies. Ik zou niet weten waarom ik een vaccin zou moeten nemen met een effectiviteit van 94% (als dat percentage al gehaald wordt). Bovendien, wat bedoelen ze met effectief... waartegen? Tegen besmettingen, tegen symptomen, tegen doodgaan? 99,8% tot 99,92% van de mensen met een positieve testuitslag overleven dit, grotendeels met weinig symptomen. Ik heb veel en veel meer vraagtekens, dus nogmaals, nee ik wil dat vaccin niet.

  • Leuk 1
 4. Echt niet dat ik dat vaccin wil. Ik vind het raar dat er totaal geen aandacht wordt besteed aan het opbouwen van je immuunsysteem door gezonde voeding en genoeg vitaminen. Maar dat er dan wel zooi in je lijf wordt gespoten. Mij niet gezien, ik vertrouw de WHO niet, ik vertrouw zeker Gates niet. Ik vind bovendien dat er een vreemd luchtje zit aan hoe er nu met het virus wordt omgegaan.

  • Leuk 1
 5. Ben zelf ook al 3 weken op en af verkouden, af en toe minimale verhoging, opgezette klieren al 3 weken, dan weer ok en dan weer hoesten, dan weer slijmproductie en dan weer een hele droge hoest en dan weer ok, hetzelfde met een druk achter mijn ogen. Meestal s'avonds wat beroerder dan overdag. Met een normale verkoudheid was ik altijd s'morgens meer beroerd. Dit is voor mijn doen ook anders dan anders. Ik hoorde gisteren dat ik begin maart in dezelfde ruimte ben geweest met iemand die het virus had.

   

  Voel me verder ok, neem uiteraard de thuisquarantaine in acht. Ben benieuwd of ik het heb, geen idee, als het zo is dan hoop ik het wel eigenlijk. Dan heb ik het ook maar gehad ?

  • Leuk 1
 6. 23 uur geleden, JJ&A zei:

  Tof dat je het vraagt @Richa ze had nog een moment avond dat de koorts 40 wat op liep.

  Veertien dagen geleden had zo ook hele lichte griep verschijnselen.

  Nu is weer oké op de andere kwaaltjes na.

  Nog steeds met het nieuwe huis bezig, maar we willen ook graag wat te doen hebben, ik vooral.

   

  We hebben ook nog even een fijne chat gehad met onze heer @vheeswijk heel toevallig zijn we vrijwel op het zelfde tijdstip verhuist, en hebben nu alles gelijkvloers beter voor zijn vrouwlief.

   

  Het zou heel fijn zijn als er meer zijn die zich een beetje op de ouderen bekommeren, wij zijn de enige die wat contact met hun onderhouden, terwijl het schatten van mensen zijn.

  De lieve mensen zijn ook al op leeftijd met de nodige ouderdom kwaaltjes,

  laten we hen eren nu ze er nog zijn, lieve man heef ons al jaren van de beste info en tips voorzien, hij is zeker één van de TOPPERS vaak krijgen de toppers veel eer als ze er niet meer zijn, dan kunnen ze er niet meer van genieten.

  Hun email adres is bij velen bekend.

   

  Fijn dat jullie (weer) o.k. zijn, heel veel sterkte en ook plezier met jullie nieuwe huis, het wordt vast een mooie tijd.

  Leuk wat je schrijft over vheeswijk, natuurlijk wil ik even contact met ze hebben hoor. Ik volg zijn kennis en vaardigheden (en volgde hem ook al jaren geleden), maar ik heb zijn email niet. Misschien dat dat op de één of andere manier tot stand kan komen, lijkt me leuk.

   

  • Leuk 1
 7. 3 uur geleden, Loreen zei:

  De houding van van Dissel is natuurlijk van begin af aan hetzelfde. 

  Corona zal niet naar NL komen, corona zal zich niet in NL verspreiden, de R0 zal onder 1 liggen...

   

  Maar waarom hoor ik niemand over dit kleine stukje hier?

  920971186_Screenshot_20200325-110830_SamsungInternet.thumb.jpg.d5d154f572c248c19212b4f0b3deab19.jpg

   

  Eerst werd het, ondanks andere geluiden van oa de WHO als feit gepresenteerd dat corona zonder symptomen niet verspreid kon worden. Heel het beleid was daar op gebaseerd. 

  Nou werd dat op een gegeven moment al vervangen door 'onwaarschijnlijk/zeer kleine kans'.

   

  Nu staat het hier dus als feit dat het wel gebeurt. 

  Nou heb ik niet de kans om 24/7 het nieuws te volgen en alle livestreams te volgen hoor, maar heb ik nou echt over het excuus van 'a lifetime' heen gekeken?

  Dit kleine stukje staat toch gelijk aan 'WE ZATEN ER GODSGRUWELIJK NAAST EN HEBBEN IN ONZE ARROGANTIE GESPEELD MET DE LEVENS VAN DE NEDERLANDSE BEVOLKING'? 

   

  Mis ik nou iets? 

   

  Ja daar verbaasde ik me aan het begin ook al gruwelijk over. Elke keer maar dat zinnetje dat je niet besmettelijk bent als je geen symptomen hebt. BIZAR vond ik dat, ik snapte er niets van.

   

  Van een gewone griep is ook al bekend dat je een paar dagen voor en een paar dagen na de symptomen het besmettelijkst bent.

   

  Eerst inderdaad slappe woordjes (een voorstel van Thierry Baudet om het er in januari al over te hebben werd met gehoon weggelachten) en de ernst en besmettingsgevaar afvlakken en dan ineens angst en paniek en lockdown situaties, wat is hier nu eigenlijk echt aan de hand geweest en nog steeds !?1

  • Leuk 1
 8. Op 15-3-2020 om 12:27, JJ&A zei:

  Ha mijn vrouw heeft ook griep verschijnselen met 38 verhoging, ik denk niet dat ze de corvid-19 heeft, we zijn heel af en toe op niet drukke momenten even in de supermarkt geweest op momenten dat het niet druk was, en als er een paar mensen bij elkaar staan een andere gangpad

   

  Nogmaals we denken niet dat zij het heeft.

  We slapen in het nieuwe huis ook veeeel beter dat is goed voor de weerstand.

  Als mijn vrouw het lootje zou laten hoop ik mee te gaan, we hebben verder toch niemand, dan hoeft het ook niet meer voor mij.

   

  Hoe is het inmiddels met je vrouw en met jullie?

  • Leuk 1
 9. Op 24-3-2020 om 10:13, Hermanusb zei:

  Ik heb sterk het vermoeden dat ik het dus reeds gehad hebt.

  qua symptomen kwam het aardig overeen.

   

  ik vermoed dat ik besmet ben door de vriend vd oudste.

  die heeft 4 dgn carnaval gevierd in Cuyck Tilburg Den Bosch en Maastricht,

   

  als ik dat geweten had was hij bij ons het huis niet ingekomen,

  maar hoorde het achteraf en hij blafte als een zeeleeuw met longontsteking.

   

  hij en de oudste zelf weten nu dat hij niet meer welkom is als hij niet gezond is,

  deze regel houden we er vanaf nu in,

   

  hoesten? Lekker thuis blijven

  Wat voor verschijnselen heb je gehad dan?

 10. 6 uur geleden, Ronin Kogaratsu zei:

  Is er inmiddels bij iemand glashard duidelijk dat er immuniteit opgebouwd kan worden tegen dit virus? Ik krijg daar nog steeds geen hoogte van, ondanks Rutte zoiets riep.

   

  Geen idee, maar er circuleren al vanaf 2004 coronavirussen in de NL bevolking. Als ik kijk naar het Humaan coronavirus NL63 dan is dat toen gewoon in de bevolking verdwenen. Dit is wat anders hoor, maar toch, het is dezelfde soort. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Humaan_coronavirus_NL63

  • Leuk 1
 11. 2 uur geleden, Simurgh zei:

  Vanochtend met mijn huisarts vastgesteld dat ik hoogstwaarschijnlijk corona heb. In vrijwillige /niet gecontroleerde quarantaine en na 24 uur symptoom vrij mag ik weer onder de mensen.

  Maar er wordt niet getest, dus wat zeggen de cijfers nou helemaal. De dokter zegt van wel, maar rivm/overheid van niet dus ik tel niet mee in de cijfers. Pas als mijn klachten zo erg worden dat ik opgenomen moet worden zal ik getest worden....en ik ben echt niet de enige op dit moment.


  Kortom wat zeggen de cijfers nu echt mensen, echt niets!!! Het is net als alle andere cijfers, groei, werkloosheid etc het wordt zo berekend /uitgelegd dat er niets aan de hand is.

   

  Oh joh! Heel veel sterkte. En inderdaad, de statistieken zeggen helemaal niets meer. Hier overigens ook al weken verkouden, hoest en opgezette klieren. Hoe weten jullie dat het Corona is als ik vragen mag? Hoe dan ook, ik wens jullie dat alles goed gaat en snel achter de rug is, zorg goed voor jezelf.

 12. 1 minuut geleden, Loreen zei:

   

  Een oefening vindt natuurlijk niet alleen plaats op het moment zelf, maar wordt van tevoren voorbereid ;)

  Zo kan ik me goed voorstellen dat weken voor een oefening plaatsvindt, al begonnen wordt met materieel op de juiste locatie te krijgen. Als vervolgens de oefening wordt afgelast, moet dat materieel natuurlijk weer teruggebracht worden.

  Wat betreft de vorm van het materieel, er worden op het moment flinke hoeveelheden tanks vervoerd.

  Ja dat snap ik natuurlijk wel. ?  Alleen kregen we weken geleden niet het bericht (of verschillende meldingen) van oefeningen en verplaatsing van materieel.

  • Leuk 1
 13. 1 uur geleden, Pats zei:

   

   

  Huh? Wat is hier aan de hand. Als oefeningen gecancelled zijn, dan hoef je toch ook niets te vervoeren? Ik las al eerder een bericht over een grootschalige millitaire oefening in Europa, heel vaag wat er gebeurt. En materieel, wat is dat. Voedsel, tanks, raketten, communicatie units, mondkapjes? (bij wijze van ? ) ??

  • Leuk 2
 14. Op 20-3-2020 om 14:42, Carbunculuz zei:

  Screenshot_20200320_144115.jpg

   

  Ja dat krijg je als je zoveel tegenstrijdige informatie ontvangt van verschillende wetenschappers, virologen, regeringsleiders en deskundige instanties. Uit de brei van onduidelijkheid en zichzelf tegensprekende informatie, gaan mensen zelf proberen er wat van te bakken.

  • Leuk 1
 15. 13 uur geleden, Haskap zei:

   

  Is dat zo? Het wordt toch als een van de problemen van een lock-down beschouwd dat een enkele buitenlander vervolgens genoeg kan zijn om het hele circus weer opnieuw te laten beginnen? De koers 'kudde-immuniteit' wordt toch mede daarop gemotiveerd? Maar als Nederlanders zelf immuun zijn, zouden ze drager kunnen zijn zonder zelf ziek te worden. En daarmee zouden ze dan meer risico vormen voor andere landen dan mensen uit andere 'lockdown-landen'. Ik neem aan dat Knoops suggereert dat andere landen dan om die reden geen Nederlanders over de vloer zouden kunnen willen hebben (dat zijn een hoop werkwoorden achterelkaar). En als Nederlanders daarmee personae non grata worden dan valt er weinig internationaal te handelen en is deze strategie dus helemaal niet goed voor de economie. Zoiets. Maar goed, die redenering lijkt wat mankementen te hebben. Want als asymptotische besmetting mogelijk is, dan is iedereen een potentieel gevaar.

   

  Allemaal wat vroegtijdig om nu over te gaan speculeren lijkt me. Eerst maar zien dat het de komende maand niet al teveel uit de hand loopt.

   

   

  In 2004 is er ook een Coronavirus in Nederland rond gegaan, namelijk het Humaan Coronavirus NL63 (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Humaan_coronavirus_NL63)

  Dit virus is gewoon in de bevolking verdwenen en komt af en toe voor in de vorm van kroep, luchtweginfecties en bronchitus. Verder nooit meer iets over gehoord. Heeft iemand hier sowieso ooit van gehoord) Dit is van een andere orde en genetisch gezien van een andere stam, dat snap ik wel. Maar het is hetzelfde type virus. Dus wellicht gokken ze erop dat dit gewoon net als NL63 onderdeel wordt het virus pantheon.

   

 16. Wat ik me nou toch echt zit af te vragen: wat is nou het percentage coronavirus ten opzichte van de normale griepvirussen. Hier de grafiek van 2019-2020,  de influenza soorten zijn behoorlijk aanwezig, zie week 50 van 2019 tot en met nu. Waarom staat corona hier sowieso niet tussen vraag ik me dan af, waar hebben we het nou echt over? En jeetje, wat heerst er veel influenza op dit moment.

  Bron: https://www.rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en-cijfers

   

  afbeelding.thumb.png.6a39d5dbc43020cb02082ed9fd4adadc.png

 17. 2 minuten geleden, Communicator zei:

  jazeker. dit werkt in zekere mate hetzelfde als teamspeak betreft spraak. maar je kan ook makkelijker schermen of applicaties met elkaar delen.  En ook video bellen

  Oh fijn, want skype en FB video klappen er steeds uit, niet te doen bijna. ?

 18. 14 uur geleden, Lili zei:

  Hier staat iets meer in over Herd immunity oftewel kudde- immuniteit. Blijkbaar is dit het experiment dat nu uitgevouwen wordt over de UK. Groet Lili.

  https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2020/mar/13/herd-immunity-will-the-uks-coronavirus-strategy-work

   

  Ja ik heb ook al nagedacht over die 'kudde immuniteit' er kan wat in zitten. Maar dan vraag ik me wel af: het was bij Ebola, Sars, Mers en zelfs bij de pest toch ook niet de bedoeling dat 70% van de mensheid het moest krijgen om immuniteit te kweken? Ik weet niet hoe het met de Spaanse griep en andere influenza soorten is gegaan, maar die zijn wellicht wel geëvolueerd in allerlei andere stammen. Zover ik weet is deze Sars-2 een compleet nieuwe coronastam, naast alle corona varianten die er al waren. (heb ergens een overzicht gezien van een viroloog) Dus ik heb nog teveel vragen om een mening te hebben over die 'kudde immuniteit' die nu wordt genoemd.

  • Leuk 1
 19. 12 uur geleden, Zoompro zei:


  Deze zelfgemaakte maskers helpen voor geen meter. Niet met een normaal stukjes stof. Dit geeft schijnveiligheid.
  Gebruik dan filterdoek van niveau M6: https://www.wtw-filtershop.nl/nl/wtw-filterdoek-m6-1000-x-1000-x-10-mm-50300.html?utm_source=Google+Merchant+Center&utm_medium=referral&utm_term=81230174&utm_campaign=EasyAds&gclid=EAIaIQobChMI4NuUycKd6AIVC8reCh2gCwE9EAQYAiABEgJuYPD_BwE

   

  Hier zie je de filterklassen voor afzuigfilters en wat ze filteren:
  https://www.wtwfilterstore.nl/filterklassen

  M6 filtert bacteriën, schimmels en sporen van met 50-65 % efficiëntie met een 2.5 micron filter. Virussen zijn vaak  0.1 micron of kleiner, dus het is alsnog geen garantie dat het iets doet. Maar het is in ieder geval beter dan een stoffen tasjes opvouwen. 
   

    

   


  Ook deze maskers zijn prima om je eigen hoest/nies op te vangen zodat je anderen niet besmet. Maar ze bieden geen enkele bescherming. Open randen, geen goede filter. FFP2/3 maskers hebben ook een maximum percentage van de hoeveelheid ingeademde lucht welke langs de randen mag lekken. Baardgroei kan al genoeg zijn om niet voldoende beschermend te zijn: 
  https://www.rivm.nl/sites/default/files/2018-11/5 3M masker 1872 1873.pdf  Grtz,
  Zoom 

   

  Kijk, aan deze info hebben we wat, dank je.

  • Leuk 1
 20. 6 uur geleden, caitlin zei:

  De maskers zijn op. 

  Een vriendin van mij is verloskundige en kan niet meer aan maskers komen voor haar praktijk. Hebben jullie tips of weten jullie een manier om toch nog aan ffp2 of ffp3 maskers te komen? 

  Liefs! 

   

  Is het een idee om ze zelf te maken? Iets is beter dan niets. Over het materiaal heb ik (nog) niet echt een idee. In een vorige post hoorde ik iemand over stofzuigerzakken.

   

  • Leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...