-
Items
193 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
-
Dagen gewonnen
11
Red won de laatste dag op 5 april
Red had de meest gelikete inhoud!
Persoonlijke Informatie
-
Locatie
On the hills and far away
-
Interesses
9e eeuws re-enactment, airsoft, vechtsport en camperen
-
Beroep
Specialist brandpreventie
Recente bezoekers van dit profiel
De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.
Red's prestaties

Survivor (4/11)
180
Reputatie
-
Er zijn sprake van 2 verschillende soorten "prep" met en zonder technologie. Je kunnen redden met techologie (en andere moderne zaken) en je redden zonder. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik vind ook niet dat je jezelf moet aanleren niet zonder technologie te kunnen. Maar dat als het er is, waarom zou je het dan niet doen? En daarin ben ik gewoon praktisch. Als er iets is wat ik niet prep in mijn EDC is het bijvoorbeeld een waterfilter. Zelfs als morgen de wereld vergaat zal ik vast nog wel ergens mijn flesje mogen vullen én het water in de leidingen is niet in 1x vervuild. Daar is het niet elke prepper met mij eens, maar ik vind dat overdrijven hierin ook kan. En ik gruwel van die kant en klare-BOB tassen. Zoveel rotzooi erin.
-
Jij kent mij niet en noemt mij nu een luxe paard. Je kent mijn hele situatie niet en oordeeld daar nu uit vanuit je kokervisie. Als ik 1 ding wel niet ben is het dat. En natuulijk vergaat de wereld niet als ik 2 uur te laat ben en niks van me laat horen, omdat ik zonodig afhankelijk wil zijn van passanten of boerderijen (niet overal staan ze om de 10 m), de benewagen en niks bij hem op mijn mobiel op te laten. Maar als er mensen van je afhankelijk zijn, wil je dat, wat je shtf ook is, het zo snel mogelijk opgelost hebben. Natuurlijk kan ik terug vallen op het stenen tijdperk (grappig genoeg prep ik zonder stroom of gas) maar moderne kleine SHTF wil ik met zo min mogelijk ongemak oplossen. En ik heb wel eens lang de weg gestaan in vrieskou, met kids langs de snelweg en dan kun je extra maatregelen overbodig vinden, maar het is toch wel fijn als ze niet onderkoelt aankomen. Want het HOEFT niet. En os huis op loopafstand is met een douche of dat je daarna nog een eind met de auto/lopen moet zijn ook nog eens grote verschillen. Overigens kunnen mijn kids prima met minus temperaturen camperen, wordt er buiten gespeeld met regen, maar dat wil niet zeggen dat je met pech (want dat voorbeeld gebruiken we nu de hele tijd) dat ook wil. Jassen (die niet waterdicht zijn) kunnen doorweekt raken, telefoons kunnen op raken, en zo zijn er vast nog wel andere moderne ongemakken die je met een makkelijke oplossing kunt voorkomen. En waarom niet? Het is ieders keus. Net zoals met alles geldt. Iedereen prept voor zijn eigen omstandigheden en naar eigen voorkeur. Wil jij met een tent, tarp en gastoestel rondsjouwen? Moet je doen. Ik doe het niet. Vind je een powerbank en poncho overbodig? Ga lekker wandelen met 1 graden in de regen, prima. Maar laat mensen in hun waarde.
-
Ik heb het niet (persé) over SHTF situaties, Hoewel die hele verschillende omvangen kunnen hebben. Gewoon in de regen pech hebben is een mini SHTF en ik weet niet waar je woont, maar in de meeste europese landen mag je niet in de auto wachten ivm veiligheid. En je heb ook niks aan je prepperspul en overlevingstechnieken als een vrachtwagen of andere auto vol op jouw auto inrijdt en je stom genoeg daarin zat te wachten omdat het warm/droog is. Leuk een vuilniszak, gelukkig weegt die net zoveel als een 2 euro poncho. Waarom zou ik dan daarop besparen? Natuurlijk kan ik terug gaan naar mijn jeugd en alles zonder mobiel doen. Ik heb alleen nu wel andere verantwoordelijkheden én het gemak van een mobiel, die je 9 v.d. 10 keer ook nodig hebt om shit te regelen. Ik ben helemaal niet voor al die 1000 apps op de telefoon, maar tegenwoordig wordt je bijna gedwongen. En mijn partner laat al die digitale stuf aan mij over, dus ja, moet bereikbaar zijn voor school, en andere diensten en als er pech is, is mijn nummer ook diegene die gebeld word. Nu is deze niet snel/vaak leeg, maar toch heb ik een powerbank bij. Want ik heb op vakantie 2x kort achter elkaar (in dezelfde autorit) pech gehad. En ja, dan moet je ook bereikbaar zijn voor de afsleepdiensten. Zodoende leert men en nu heb mijn eigen reparatiesetjes en banden pomp bij. Maar de volgende keer kan het iets anders zijn. En dir gaat nu over mij, maar kan net zogoed over anderen gaan, preppen is de middelen die je hebt gebruiken en zorgen dat ze gebruiksklaar zijn. En dat betekend ook je mobiel opgeladen hebben. Gewoon pech hebben (in een normale alledaagse situatie) is ook iets waar je op voorbereid mag zijn. En dat de sleepwagen je dan moet kunnen bellen is dan meestal wel een vereiste. Dus dan kan uitschakelen om de batterij te besparen niet (overigens is je mob op vliegtuigstand zetten veel energiebesparender want aan/uit zetten kost best veel batterij) En regel jij zo ff vervoer als je 500 km van huis af bent? Natuurlijk kan een auto huren, maar dat kost ook klauwen vol met geld. Kort gezegd, ik vind dat je voor meer moet preppen dan alleen een SHTF met Society collapse want de "normale" situaties hebben een veel hogere waarschijnlijkheid.
-
Hier ben ik het niet mee eens, Je houdt er dus geen rekening mee dat je auto kapot kan gaan? Ik heb altijd een powerbank bij ook als ik met de auto onderweg ga. Vaak genoeg langs de weg gestaan en dan is het knap vervelend als de sleepwagen je terug moet bellen en hij is bijna leeg. En poncho is heel fijn als het dan miezert ookal was het zonnig ochtends. Heb je iets aangereden? Is het erg fijn als je onder de auto kunt kijken (of al je sersoren gaan piepen/tegenliggers knipperen en je moet nachts een rondje langs de auto maken) Reserve sleutel van de auto heb ik wel bij, als we met 2 personen zijn en we moeten een 500 km+ reis maken. erg vervelend als je je sleutel kwijt ben om je andere te krijgen. En, als het als bug out is, dan zijn ze nog steeds handig, juist voor die punten, want dan wil je ook niet bij je auto blijven staan. Maar moet je wel bedenken dat je mogelijk nog een stukje van je reist te voet moet maken, en daar dus op voorbereid zijn.
-
Ik zou zorgen voor papieren kaarten van de richtingen die je uit moet. Zodat je altijd makkelijk een alternatieve route kunt uitplannen. Auto's zijn leuk totdat iedereen besluit tegelijkertijd te vertrekken en dan sta je stil. Dus het is niet erg een aparte auto-mand te hebben, maar hou ook in het achterhoofd dat je de auto moet verlaten. Dat betekend niet gelijk dat je een survivalgear mee moet nemen. Maar iets van een tarp kan geen overbodige luxe zijn. Water (evt filter) Tandenborstel, tandpasta, deo, zeep, vochtige washandjes, oordoppen, toiletpapier 1 week aan persoonlijke medicatie Zaklamp en hoofdlamp (momenteel 3 Nitecore's in de tas zitten, zou 1 genoeg zijn?) Emergency radio Extra batterijen voor emergency radio en zaklampen Reserve huissleutel Setje kleren (doe o.a. sokken in een waterdichte tas zodat het altijd droog blijft) Ik heb altijd een muts/sjaal bij (zo'n ding wat je over je hoofd moet trekken) zelfs een dunne houdt je warmte al goed vast en zomernachten kunnen ook koud zijn. Kopie van belangrijke documenten zoals: ID, rijbewijs, bloedgroepkaart en medicatielijst bezit bewijzen (huis, auto, ed) en verzekeringsbewijzen (vervelend als die verbranden en de verzekeing moeilijk doet. Duct tape Multitool (Leatherman Signal) Cash Vuilniszakken groot & klein Mes First Aid Kit (Aanraders?) standaart autokit is al prima. Neem mee wat je kunt gebruiken. Hechtdraad zonder weten hoe je moet hechten doet meer fout dan goed. Alu-dekens zijn altijd fijn en zijn ook klein/licht Lanoline vet is fijn voor oppervlakkige wondjes/brandwondjes Powerbank, bijhorende kabels voor telefoon, zaklampen, ... BIC aansteker Regenponcho? Of leg ik deze beter in de wagen? Een goedekope 2 euro poncho heb ik altijd bij. een zwaardere zou ik niet altijd mee dragen.
-
In mijn optiek mis ik het doel van deze tas. Je noemt het een go-bag en geen BOB. Wat is voor jou het verschil? In mijn optiek hoeft een BOB geen survival-overlevingsset te hebben. Dat ligt eraan hoe je Bug-out wil organiseren. In ons geval heeft de BOB ook geen tenten ed. Wel slaapzakken ed voor het geval de reis naar BOL (met de auto) niet gaat zoals geplant. Maar in de meeste gevallen zouden wij ook voor Bug-In gaan. En enkel bij Brand/Bom op ons dak, verplichte uit huis plaatsing echt het huis verlaten. Wil je de Go-Bag enkel voor medische noodsituaties hebben? Is het meer dan dat zou ik ook kopien van eigendomspapieren/verzekeringen mee willen nemen.
-
Mijn grootste bedenkpunt zou ongedierte zijn wat in de zak knabbelt. En dan is je water weg. Kun je het water er ook uit krijgen? Hoe wil je het dan uitwisselen? 400 L water krijg je niet ff omhoog getilt en je wil het water ook niet in je kruipruite weg laten lopen. Persoonlijk hou ik niet van de opslag van water in zakken (voor langere duur) ivm de weekmakers die in flexibel plastic zit en die dus langzaam in het water oplossen. Maar dat is een ieder om voor zichzelf in te schatten. Ik gebruik het drinkwater in de opslag ook om te drinken (als ik het toch moet uitwisselen) dus kies dan liever voor harde containers/plastic.
-
Ik ben het niet met je eens dat elke wakkere (wat is? mag je tegenwoordig geen afwijkende mening meer hebben en ben je dan een slapende?) dat vind. Ik zou zulke bewoording in elke discussie vermijden, het drukt alle dicussie de kop in en dat is een slechte zaak. Ik heb het filmpje niet gekeken, maar om een samenvatting gevraagd. Hoge omega 6 verhouding -> geldt niet voor alle zadenolien (bijv raapzaadolie heeft koud geperst een hele goede omega 6/3 verhouding) Oxidatie -> is afhankelijk van welke zadenolien en hoe ze geproduceert zijn. En hoe heet je de pan laat worden natuurlijk. En alles ligt aan de verhoudingen waarin je het gebruikt. Ik heb het niet over frituren, dan is bijna elke olie slecht. Maar met het meeste bakken, braden en roerbakken kun je prima olien gebruiken die een iets lager oxidatiepunt hebben. Mits, met mate. Maar ja,dat geldt ook voor alle andere vetten en olien die je aan je eten toevoegd.
-
Dat klinkt idd voor nu prima! En hoewel de meningen verschillen erover, kan je badkuip of misschien wel emmers/bakken vullen met water bij een mogelijke calamiteit ook helpen. Als je die een beetje schoon houd (is wel aan te raden )
-
Super! Goede investering. Je hebt dus 60 liter opslag. Mijn enige vraag is, hoe groot is je gezin Want ik, zei de gek) reken 3 liter per gezin incl. water om te koken. Dus dan heb je 20 dagen voor 1 persoon. Voor 4 personen is dat dus 5 dagen, wat zeker een goede voorbereiding is! Want bij de meeste calamiteiten is dat meer dan voldoende! Waarom 3 liter? omdat ik de zomer ook meereken, waar je toch duidelijk meer vocht nodig hebt dan in de winter. Hoewel je ook daar flink kunt zweten als je lichamelijke arbeid moet verrichten (met warme kleding aan) En je hebt (afhankelijk van de inhoud van je voorraad) ook water nodig om te koken bijvoorbeeld. Hoewel dat water vaak ook wel weer op een andere manier te gebruiken is, maar weet niet of het als drinkwater zo lekker is
-
Je kunt je afvragen of hun gezondheidsproblemen niet verdwijnen omdat ze van extreem processed foods overgaan naar bijna puur vlees. Dan kun je zeggen dat het vlees goed is, maar misschien beter, dat al dat kant en klare misschien gewoon rotzooi is.
-
Wel de "preppers" die volgens hen de cursus hebben gevolgd. Ik heb laatst een gesprek gezien over de burgerberaad en hoewel ik helemaal achter dit soort initiatieven sta (als het goed gebeurd). Maar nu merk je dat het heel politiek gestuurd wordt, over niks gaat, zodat ze aan het eind kunnen zeggen dat de burger mee heeft kunnen praten, zodat ze hun eigen dingen door kunnen drukken. Pff... als je er shit instopt komt er shit uit. En ze willen bovenop die hoop gaan lopen kraaien. Ze willen natuurlijk niet de eenlingen die op hun verstevigde eilandjes zitten en hun eigen research doen.
-
Wat nu als we jaren van flessen afhankelijk gaan worden?
Red reageerde op mien zuinig's topic in Water
Ik zou eerst kijken waar je kraanwater vandaan komt. Is het oppervlakte water of grondwater bijvoorbeeld. Dat geeft hele andere restwaarden aan microplastics en medicijnen bijvoorbeeld. Meestal wat zichtbaar achterblijft met koken is gewoon kalk en dat is natuurlijk niet schadelijk. Maar dat zou ook aangegeven moeten zijn bij de waterwaarden van jouw drinkwater leverancier. Dus voordat je water gaat filteren zou ik eerst kijken of het überhaupt nodig is. Grondwater bijvoorbeeld is doordat het eerst door alle lagen heen moest zakken vrijwel vrij van medicijnresten en is de hoeveelheid microplastics niet 0, maar ook niet heel hoog. Losse waterfilters moet heel goed en droog opgeslagen worden, anders gaan er bacterien groeien in de filters en dus is je water niet echt beter dan direct uit de kraan. Voor regenwater (of kraanwater) in SHTF heb ik ook de nodige filters, dat is dan gewoon noodzakelijk. Net zoals dat ik kleinere filters heb voor tijdens lange wandeltochten. En koffiefilters zijn ook handig om de grove deeltjes eruit te filteren. Bedenk dat je met koken geen chemische verontreinigingen eruit kunt halen. -
Het is prima advies. Daarnaast is iedereen hier volwassen genoeg, ga ik van uit, om zelf even te verdiepen als je voor een methode kiest. Want juist daarvan leer je én weet je welke methode het beste bij je past. En of je het bijvoorbeeld aandurft om uit je eigen bad te drinken. Je weet immers zelf hoe vaak je hem schoonmaakt. Er is niks mis mee om uit een bad te drinken. Vooral niet als je het water erna even kook, maar dat is echt niet direct nodig. Dus aangeven dat het snel een grote bacterie colonie is, steriliteit is een illusie en vind ik in dit geval lichtelijk overdreven. Alleen met inmaken vind ik dat anders, maar daar hebben we het niet over. Het bederven van het water gebeurd misschien pas over een week of langer met hoog zomerse temperaturen... Ik durf prima een week lang uit mijn bad te drinken, zonder filters. Persoonlijk zie ik geen nut om leidingwater extra te filteren. Je kunt opzoeken wat er bij je uit de kraan komt en daar op inspelen. Alle losse filters (dus niet gekoppeld aan het waternet) zijn binnen no time snel zelf bacteriehaarden en de filters gekoppeld aan het waternet moet je ook regelmatig vervangen. Dat is mij de kosten niet waard. Ik kan exact wat er bij ons in het water zit en dat is prima. En het is grondwater, wat betekend dat bijv. microplastics minimaal zijn. PS: als ik spreek over filteren, bedoel ik natuurlijk niet een koffie fiter, maar een waterfilter.
-
Kruipruimtes zijn ideaal om (kleinere) vaatjes water op te slaan en/of tonnen met eten, waar je in huis geen ruimte voor hebt. Als je geen angst hebt voor spinnen ed. Dan kun je prima water een half jaartje tot jaarje opslaan , waarna je dit wel moet vervangen. Wat ik ook altijd aanraadt (maar dan moet je wel een beetje oplettend zijn én een bad hebben) is dat je bij een mogelijke indicatie je bad vult met kraanwater (of vaatjes) maar ben je te laat, dan pis je wel naast de pot. Maar de druk valt niet gelijk bij een callamiteit weg (tenzij het in je eigen straat gebeurd). Bij een bacterie in de leiding, werkt dit natuurlijk niet. Bedenk dat de 3 liter puur eet en drink water is. Voor langere periodes (als je dat wil) kan het handig zijn ook aan hygiene te denken (afwassen, kleding wassen en lichaam wassen) Vaak wordt 5 liter per persoon per dag gerekend als je incl hygiene wil rekenen. Maar... dat hoeft natuurlijk geen drinkwater te zijn. Dus heb jij een regenton, (waar je met een filter trouwens ook uit kunt drinken) dan kun je dat grijze water na koken prima gebruiken om de schoonmaakklusje mee uit te voeren. Ik loop ook niet met flessen water te sjouwen. Wat je kunt doen (als je het water actief gebruikt) is gewoon 1x 45 liter kopen + een extra set (ga ik even vanuit dat ze per set verpakt zijn) . En elke keer als een set op is, neem je met de boodschapjes een nieuw setje flessen mee. Dan rouleer je gelijk en loop je niet elk half jaar je rug te vernaggelen.