Ga naar inhoud

v0ldem0rt

Lid
 • Aantal items

  52
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

v0ldem0rt's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

20

Community reputatie

 1. In Nederland heb je veel van dit soort plekken. Een grote concentratie vindt je in Noord Brabant in de Chaamse en Ulvenhoutse bossen. Ik ga het hele jaar door en met name in de winter is het heerlijk. Voordeel van die plekken is dat je er een vuurtje mag maken en dat is niet bij alle paalcampings zo. Ik heb een paar keer de boswachter langs gehad maar omdat je daar legaal staat hoef je niet bang te zijn dat je wordt weggestuurd. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat ik een plek moest "delen", ideaal dus. Als je even op internet zoekt kun je de plekken makkelijk vinden. Ze staan ook op de site van Staatsbosbeheer. Als je het routebordje ziet weet je ook meteen waar de term paalcamping vandaan komt :-D
 2. Nu zat ik gisteren een nieuwe lattenbodem van Ikea in elkaar te zetten. Die latten zouden een mooie basis kunnen zijn voor een boog. Ik heb de versie met dunne latjes van een centimeter of drie. Voor 70 euro heb je iets van 58 latten dus daar zou je een heel eind mee moeten kunnen komen.
 3. De mylar zakken die ik heb zijn best dik maar dan nog komt er vrij makkelijk een gaatje in, zeker als ze lekker vaccuum getrokken zijn. Ik doe er een zuurstof absorbeerder bij en vlak voordat ik de zak seal, trek ik er nog wat lucht uit met zo'n pomp die je kan gebruiken om olie uit je motorblok te zuigen. Als dan de zuurstof absorbeerder klaar is met zijn werk dan kun je de individuele graankorrels zien zitten en is de zak een massief pak geworden. Ik vond het dan handig om ze in grote emmers met deksel te doen om ze te kunnen stapelen, maar ook om ze makkelijk zonder schade aan de verpakking te kunne verplaatsen als een ruimte weer te klein wordt en ik de hele zooi in een andere kamer moet zetten.
 4. Het kan goedkoper maar goede dingen kosten nu eenmaal wat. Ik maak vaak een afweging bij het kopen van nieuwe spullen. Hoe vaak denk ik het te gebruiken en hoe belangrijk is het dan dat het goed werkt. Weinig gebruik of makkelijk te vervangen dan ga ik voor een budget variant. Weinig gebruik maar kritisch, dan ga ik voor kwaliteit.
 5. Als je het geld hebt. Ik hoef niets achter te laten voor de kinderen die ik niet heb. De spullen die ik heb mogen verkocht worden door degene die mijn huis komt leegruimen, en als ik het goed heb gedaan heeft diegene voor de jaren na het leegruimen voldoende lucifers, kaarsen en weet ik veel wat voor spullen. Die blijven altijd goed. En met de inflatie is het ook nog een leuke investering. Als je toch al weet dat je het op enig moment moet kopen, waarom dan niet nu al?
 6. Ja en ik was dus te laat. Nog druk aan het inrichten en nu begreep ik dat dit geen wekelijks ding wordt. De volgende keer moet ik erbij kunnen zijn en ga hem nu wel terug luisteren.
 7. Kanaal 4, dat is mooi. Zet ik twee bakkies neer. Heb ik stereo :-D
 8. Leuk, denk niet dat mijn verbinding het gaat redden maar ik doe een poging. Ga je hem de volgende keer nog doog doorpatchen naar de 27MC?
 9. acrylaat versplinterd. Voor dit soort toepassingen kun je beter lexan nemen, dit is taai en splinterd niet. Daarnaast is het wat makkelijker te vervormen. Als je het warm maakt kun je het alle kanten op plooien en zelfs over vormen heen trekken. Als je op de sloop eenzelfde vooruit haalt als je auto en je maakt een een grote oven om het lexan te verwarmen, trek je hem mooi in vorm over de vooruit. Dan alleen nog een transparante folie zien te vinden die dubbelzijdig plakt om het lexaan op je originele vooruit te plakken.
 10. Over levensduur van panelen http://www.polderpv.nl/nieuws_PV95.htm Het eerste artikel bovenaan. Ik denk dat het met de levensduur van panelen wel meevalt. Of ze daadwerkelijk meer opleveren dan de gebruikte energie om ze te produceren weet ik niet eigenlijk.
 11. Om met deze cellen een beetje bank te maken, heb je 3x4 cellen van 165ah nodig. Je hebt dan 495ah bij 24 volt. Die kosten dan 3360 euro. Nog steeds niet goedkoop hoor.
 12. Scherp. Soms worden dit soort accu's ook in complete pakketen aangeboden. Met de creatieve manieren waarop leveranciers dingen aanprijzen dat ik dat het 24 cellen van 2 volt waren met een gezamenlijke capaciteit van 3500ah. Anyway, goede accu's kosten veel en gaan lang mee. Zeker voor de toepassing in een huisinstallatie heb je goede accu's nodig of je moet een stabiele bron van afgeschreven accu's hebben zodat je makkelijk kan vervangen.
 13. Je kunt hier vier bankjes van 12 volt mee maken of 2 van 24 volt. Zo te zien zijn het cellen van 145 ah, dus heb je 290 ah op 24 volt beschikbaar. Goede accu's voor dit soort toepassingen zijn gewoon duur.
 14. Ik snap je berekening niet helemaal. Sowieso bereken je nu alleen de accu's en niet alles wat je nodig hebt om er mee te kunnen werken. En de accu's die je kiest hebben met 50% dod een levensduur van 3 jaar als je mazzel hebt. Semi tracties max 20% ontladen en liever niet meer dan 10% om nog een beetje levensduur te hebben.
 15. Niet meer dan terecht. Nu heb ik geen technische opleiding maar ik heb wel een dergelijk systeem liggen en heb me daar terdege op voorbereid en heb de hulp achter de hand van een technicus die wel goed egschoold is en die ik dus regelmatig opbel om te vragen of iets wel of niet kan en mag. Deze kennis wil ik wel delen als er specifieke vragen zijn. Zou het goed zijn hier een apart draadje voor te maken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...