Ga naar inhoud

Casusdefinitie

Lid
 • Aantal items

  49
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

135 profielweergaven

Casusdefinitie's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

75

Community reputatie

 1. Gisteren even contact met familie gehad. Mijn moeder gelooft mij niet, mijn oma van 80 denkt dat “het allemaal wel los loopt” en een vriend van me is overtuigd dat we onder de 1000 cases blijven voordat alles voorbij is. Onvoorstelbaar naïef in mijn ogen.
 2. Ik hoor de verslaggever van het NOS journaal juist zeggen dat de incubatie tijd 5 tot 7 dagen is. Het is toch ongelooflijk dat er nog steeds onjuiste info wordt verspreid. Zelfs nu blijkt dat het langer dan 14 dagen is.
 3. 82 besmettingen en bruins geeft aan in het debat dat het geen zin heeft om mondkapjes op te eisen omdat Nederland zelf geen mondkapjes maakt. Nu Duitsland en Frankrijk hun mondkapjes opeisen zijn wij als Nederland fucked, want hoe gaan artsen zonder mondkapjes besmette patiënten helpen.... klinkt als een nijpende situatie.
 4. Het RIVM geeft op twitter aan dat ze pas later vandaag komen met een update ivm het afwachten van een aantal testuitslagen. Uiteraard erg handig met wachten aangezien er nog een hele tweede vragenronde komt in het Tweede-Kamerdebat. Bekend maken nadat alle vragen al zijn gesteld is uiteraard een logisch besluit.
 5. Holy shit horen jullie het verhaal van PVDD nu live? Heeft binnen eigen kringen de werkwijze van de overheid meegemaakt. Vrienden die niet getest worden en rond lopen en zegt in de tweede kamer dat het GGD RIVM adviseert aan patienten om "je gewoon ziek te melden" en het vooral stil te houden.
 6. Vandaag om 10:15 debatteert de tweede kamer eindelijk publiekelijk over het coronavirus. Vanaf 10:15 live te volgen via onderstaande link. https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/plenaire-zaal
 7. Testen op, geen cases meer. Ik vraag me af waarop je dan je maatregelen gaat baseren als overheid.
 8. Tekort aan Corona testen geeft directeur GGD toe op 1vandaag. Dat is zeer ernstig!
 9. De officiële teller gaat naar 38 https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
 10. Ik verwacht vandaag nog een matige stijging in de officiële teller van het RIVM, aangezien de testlabs aangeven dat er door drukte pas resultaten binnen 2 dagen aankomen. Al die tests zijn nu in progressie en over 2 dagen (ik gok donderdag uiterlijk vrijdag) zal er dan een explosieve toename komen in cases door de enorme toenamen aan gedaane tests. Hiermee zal ook de caseteller ineens omhoog springen.
 11. Schriftelijke beantwoording van een aantal kamervragen van de minister. Inhoudelijk niet veel nieuwe info. https://tweedemonitor.nl/kamervraag/2020D08488
 12. Update van de GGD Zuid Limburg ivm de besmettingshaard in Gangelt:
 13. Belangrijkste nieuwtje so far is dat RIVM met een brief aan de kamer aandringt op een negatief reisadvies voor Italië.
 14. Vanaf 16:30 RIVM met technische briefing live op: https://nos.nl/livestream/npo-politiek.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...