Ga naar inhoud

gwoonEva

Lid niveau 2
  • Items

    185
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

gwoonEva's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

242

Reputatie

  1. Nou ik gebruik m nu een aantal jaar. Dus redelijk wat ervaring en kennis. Wat wil je weten?
  2. Voor wie dick en zijn input mist, hij is vrij actief op twitter! [emoji56] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  3. Wij kochten altijd al groot in, niet in de supermarkt, maar 10 kg zakken bij een soort boerenbond hier in de buurt. Daar is t ook gewoon nog verkrijgbaar! Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  4. Beste Chiel, Hamsteren is niet wat preppers doen... nu nog gaan hamsteren is wat preppers juist willen voorkomen. Prepper betekend voorbereiden... het gros van de mensen hier ziet deze “lifestyle” als een verzekering. Je verzekerd je auto ook, ondanks dat je geen ongeluk verwacht. Zo verzekerde wij andere dingen ook. Ik spreek niet voor iedereen hier natuurlijk, maar groots inslaan leidt in deze tijden juist tot tekorten, en die willen we voorkomen, voor onszelf, maar vooral ook voor de minder voorbereidde medemens. Nu in tijden van crisis (want ja, zo mogen we ht inmiddels wel noemen) is het juist van belang ons gezonde (brabantse) verstand te gebruiken. Enige tip die ik mensen nu geef is om ipv dagelijkse boodschappen, wekelijkse boodschappen te halen. Niet voor je voorraad, maar om je kans op besmetting te verkleinen, en zo de druk op het zorgsysteem te verminderen. Groetjes uit Br zuid-oost [emoji4]
  5. Ik zou ook wat geven... vanuit de permacultuur gezegd: earth care, people care, fair share. Maar voorop moet staan dat wijzelf genoeg hebben. Ik ben al weken mensen aan t vertellen dat dit moment zou komen, en dat ik geen voorraad heb voor 3 gezinnen. Degene die slim waren zijn me nu dankbaar, degene die me toen uitlachten komen nu vragen stellen (over wat ze t best kunnen doen bijv) Maar goed, ik ben ook geen tot op t bot bewapend type prepper... ik ben meer het idealistisch hippie type [emoji23]
  6. Sorry, onder voorschrift van het rivm doe ik aan Social distancing [emoji56]
  7. Ik zou dat super systematisch aanpakken. Hoeveel brood eet je in n week? Kun je dat 3 keer kwijt (vriezer?) dan zoveel brood. Kun je dat niet kwijt? Dan zorg je voor n tweede optie (bloem, havermout, krackers, etc) En zo alles afgaan. 3 maaltijden. En vergeet ook niet iets te snacken, een frisje of een borreltje [emoji6] Normaal zou ik zeggen, neem elke week wat extra mee enzo, maar daar is nu de tijd niet meer voor... Als je koopt wat je eet, en dus ook eet wat je koopt, kun je die drie weken voorraad op peil houden door weer gewoon boodschappen te doen, maar je nieuwe spullen achteraan in je kast te zetten (spiegelen). Loop daarnaast je huis eens door, is je tandpasta bijna op? Neem er een extra mee. Shampoo, wasmiddel, maandverband, etc. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  8. Zeker! Wij eten nu nog tomaatgroentensoep uit moestuinseizoen 2018! [emoji1362] Smaak is exact hetzelfde als toen ie vers in de pan zat. Bijkomend voordeel is dat ie compleet is, en ik dus niks hoef toe te voegen! Nadeel; vlees krijgt n andere structuur... ik maakte bijv pastasaus in met geruld gehakt, dat werd n beetje korrelig (zoals uit pot [emoji2957]). Op zich geen ramp als je honger hebt! Maar ons “store what you eat, eat what you store” principe gaat er niet geheel mee op...
  9. Overigens... hahaha onze desem heeft al sinds jaar en dag een naam... “herman” [emoji23][emoji23] (Dan kunnen we herman brood bakken, flauw he [emoji85])
  10. Ik heb enkel tarwe in mijn desem, en helemaal geen zuurtje eigenlijk... hoe langer het desem fermenteerd in je deeg, hoe sterker de desemsmaak natuurlijk, ik hou meestal n uur of 3 aan... maar smaken verschillen! [emoji854]
  11. Ik bak met desem, en in een oven... maar mijn 2 cents. Probeer een hydratatie van 70% te halen, water werkt ook als verbeteraar. Wij hebben in t verleden ook met ascorbine aangekloot, maar hogere hydratatie werkt veel beter imo! Mocht je een desem willen starten (zodat je nooit gist meer nodig hebt) dan weet je me te vinden! [emoji854] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  12. Het valt reuze mee hoor! Maar net als alle nieuwe dingen... is het even wennen! Zeker geen hogere wiskunde in ieder geval [emoji28] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  13. Sorry late reactie... corona drukte enzo [emoji40] Ik heb een inmaakketel gekocht die inmaakt onder druk. (Pressure canner) in europa niet te vinden dus uit usa laten komen. Door onder druk in te maken bereik je 121°C en is alle risico op bijv botulisme (de onzichtbare ziekmaker) verdwenen. Voordelen tov drogen/invriezen zijn voor ons dat alles reeds bereid is, koud te eten, en bijna alles is zo veilig te bewaren (ook vlees). Maar goed, oogst uit eigen tuin, dus een ander plan in basis [emoji6]
  14. Her ligt er denk ik ook aan wat je wil vacumeren, en hoeveel/hoevaak. Wij hebben het ook bekeken, maar voor ons geval besloten om voor andere manieren van bewaren te kiezen. Omdat we ook zo veel mogelijk willen kunnen hergebruiken.
  15. gwoonEva

    Kind wil zakmes

    Dan vind ik 8 echt wel een prima leeftijd voor een mes en wat skills! [emoji1362] Zegt deze mama [emoji23][emoji23] Zonder gekkigheid, wel vervelend als jullie niet op 1 lijn zitten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...