Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

T.A.P.

Lid
 • Aantal items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

62 Uitstekend

Over T.A.P.

 • Titel
  Elementary prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik heb een droogoventje gemaakt door een oude oven om te bouwen zodat ik hier fruit in kon drogen voor mijn dochter, gewoon fruit lust ze niet maar gedroogde appels en appelsap wel. 🤨 Ik spuit de stukjes appel in met citroensap nadat ik ze in stukjes heb gesneden en dit voorkomt het verkleuren. Nadien bewaar ik de stukjes in een weckpot en zo heb ik ze al tot een jaar bewaard en dan waren ze nog fris geelgroenig en licht knapperig en heel lekker. Ik zou best wel eens een keer willen experimenteren met kant en klare maaltijden te laten drogen, om ze mee te kunnen nemen op trektochten. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?
 2. Ik ben ook net aan het herstellen van een operatie in Be. Twee weken geleden heb ik een accident met een goedkoop Stanleymes gehad, terwijl ik een stuk was aan het afsnijden is het heft gescheurd en het lemmet is naar boven gekanteld en heeft de zenuw en slagader van mijn wijsvinger doorgesneden met de botte kant. Ok ik was misschien wat veel kracht aan het gebruiken maar je verwacht niet dat een handvat het gaat begeven. Resultaat 8 dagen wachten voor een operatie. De spoed afdeling had pas na 7 dagen een consultatie ipv operatie bij de specialist ingepland al een geluk was die iets meer op de hoogte van de ernst van een doorgesneden zenuw en kon ze mij de dag nadien opereren. Nu is mijn vingertje langzaam beter aan het worden en is er al een zeer mild gevoel waar te nemen bij aanraking of koude dus nog een paar jaar en dan komt het wel goed met dat gevoel. mijn excuses om geheel Off topic te gaan.
 3. Hang de hangmat met 4 musketons op, 2 aan elkaar geklikt aan elke zijden. Doordat je nu geen recht stuk touw meer hebt maar de onregelmatige bobbels van de musketons druipt het regenwater naar beneden i.p.v. naar de hangmat te kruipen. Mijn top 5: Een nieuwe degelijke trekkers rugzak. Tijd om een nieuwe lichtgewicht hangtent te knutselen. De vorige neemt half de rugzak in en weegt 3 kilo. Meer kennis van eetbare planten. Een goede winterjas die wat vuur resistent is zodat er geen gat in zit als je naast een open vuur staat(tips?). Een Dutch oven.
 4. @OBL-RienDe letten zijn over het algemeen ook heel teruggetrokken en individualistisch. Ze hebben ook nog tot de jaren 90 onder Russische heerschappij geleefd, er zijn verschillende revoluties geweest tegen de Russen maar onder andere door de KGB en voorlopers zijn deze in de kiem gesmoord. Iedereen die anti Russische uitspraken deed en die gemeld werd verdween voor 5-15 jaar naar Siberië en nadien werden ze verplicht om informatie door te spelen wat de meeste uit angst ook deden, als je bv al 5 jaar in Siberië hebt gezeten omdat je een mopje op café vertelde en nadien gaan ze je broer of zus deporteren omdat jij niet genoeg info geeft dan is het best wel begrijpelijk dat je breekt. Nadat je als volk verscheidene generaties zo leeft en in bijna alle families is er wel wel een oom of opa of broer die gedeporteerd is geweest dan doet dat wel iets voor de algemene mentaliteit. Eens je echter als buitenstaander door de barrière heen breekt en je de mensen zelf echt leert kennen dan is het echter een zeer warm en behulpvaardig en aangenaam volk. Maar als je in de supermarkt komt en een babbeltje wilt slaan met de kassa bediende dan ga je echter een vreemde blik en nagenoeg geen reactie krijgen, idem als je een voorbijganger in het bos ofzo tegenkomt en deze gedag zegt zul je zelden een reactie krijgen of het zijn andere buitenlanders. In Letland zijn er ook een stuk meer vrouwen dan mannen, iets van een 17% meer dan de rest van Europa. Hierdoor is het redelijk normaal dat de Letse vrouwen met een buitenlander trouwen. Letland zelf is ook sinds ze bij Europa zitten redelijk hard aan het leeglopen echter nadat ze een aantal jaar in het buitenland hebben gezeten komen er meer en meer terug naar hun thuisland en dit word door de overheid middels subsidies etc ook aangemoedigd. Over het algemeen genomen hebben de letten ook geen probleem met Europeanen en zelfs ook Russen, nadat ze hun onafhankelijkheid terug hebben verkregen zijn er veel Russen in Letland blijven wonen en deze worden ook aanvaard. Echter hebben ze wel meer moeite met mensen met een andere huidskleur zoals wel meerdere Oostbloklanden en dat laten ze vaak ook duidelijk merken waardoor er ook zeer weinig zuiderlijke mensen wonen. Wij gaan ook naar een zeer landelijke regio, zelfs naar Letse normen. Hier kent ook iedereen elkaar en de personen die we daar reeds hebben leren kennen hebben ons zeer hartelijk onthaald en omdat we ook redelijk snel naar daar willen zal het voor onze kinderen wel meevallen, ze spreken de taal al en omdat ze nog jong genoeg zijn hebben ze nog tijd genoeg om zelf vrienden te maken en zo hebben ze hopelijk ook tegen hun pubertijd een eigen netwerkje en dan loopt dat allemaal wel los. Het zal voor mij waarschijnlijk nog het moeilijkste worden aangezien ik de taal het minste ken maar ik ben ook niet zo sociaal dus ik heb ook niet zo’n behoefte aan een grote groep mensen rond mij, beter 1 of 2 echte vrienden dan een hoop oppervlakkige kennissen.
 5. Het lijkt mij wel de moeite waard om hier mee te experimenteren. Ik ben benieuwd naar wat je bevindingen zijn. Ik vraag me wel af in hoeverre je provider je gegevens heeft en deze doorspeelt aan de overheid. Hetgeen ze waarschijnlijk willen weten zal je gps locatie zijn en eventueel je gesprekken en chat geschiedenis en internet activiteit. Ik heb geen idee in hoeverre je provider deze gegevens krijgt onafhankelijk van je besturingssysteem van je gsm. Je gps positie hebben ze in elk geval, zelfs met een domme gsm zonder gps chip door middel van de driehoeksbepaling van de gebruikte gsm masten. De overige gegevens zullen misschien wat moeilijker zijn afhankelijk van de encryptie van je besturingssysteem.
 6. @Joe het zal nog een 2 tot 4 jaar duren voor het grote woonhuis klaar zal geraken maar tegen dan is iedereen welkom om eens op vakantie te komen, in een klein huisje of met een yurt of hangtent. We zouden nu ook met ons gezin redelijk snel, na 1-2 jaar willen verhuizen zodat onze kinderen eerst nog enkele jaren naar de lagere school kunnen zodat ze geen achterstand in het middelbaar krijgen. Aangezien mijn vrouw van Letland afkomstig is spreken onze kinderen de taal al en zouden ze vrij vlot moeten kunnen integreren en haar familie is natuurlijk reeds daar. De mijne zal hier in België blijven dus dat zal wel wat wennen zijn maar aangezien ik niet zo een nauw contact met mijn familie heb zal dat wel los lopen. Als de situatie in de wereld er nog meer op achteruit gaat dan ben ik er 100% van overtuigd dat je daar beter af gaat zijn dan hier aangezien er tal van manieren zijn hoe je ginder zelf bedruipzaam kunt leven ten op zichtte van Nederland of België. Met hoe meer mensen je op een hoop zit hoe meer kans je op miserie hebt tegen dat er bv niet genoeg eten of drinkwater is. Deze morgen komt er in België in Overijse al op sommige plaatsen geen drinkwater meer uit de kraan door de droogte en de zomer is nog niet begonnen. Locale contacten gaan we daar uiteraard nog moeten opbouwen maar degene die we reeds hebben zijn zeer behulpzaam en met schoolgaande kinderen is het hopelijk ook gemakkelijk om nieuwe mensen te leren kennen.
 7. Ik ben bezig om met mijn gezin na 1-2 jaar richting de Baltische Staten te verhuizen. Of we onafhankelijk gaan leven hangt ervan af hoe je dat zelf invult. We gaan wel kippen en waarschijnlijk geiten houden en we gaan trachten zelf voorzienend te leven maar we zullen ook nog wel een reguliere job moeten doen om wat centen te verdienen. We zouden ook nog 1 of 2 kleine huisjes willen verhuren om zo ook nog wat inkomsten te kunnen vergaren zonder dat we teveel inbreuk op de rust en schoonheid van de omgeving maken. We hebben vorige zomer een stuk grond gekocht in Letland in een landelijke regio op wandelafstand van de zee. Nu zijn we de toegangsweg en de elektrische aansluiting aan het laten goedkeuren en aanleggen. Het eerste plan voor een toegangsweg is reeds afgekeurd aangezien er een zeldzame plant op het tracé groeide dus hopelijk word de tweede route wel goed gekeurd. We hebben ook al plannen voor het huisje getekend en nu zijn we nog plannen voor een schuur en een kleiner huisje aan het maken. Normaal zouden we deze zomer naar daar willen gaan om de voorbereidingen voor de bouw van het kleine huisje en de schuur voor te bereiden maar heel de huidige Corona situatie maakt het er wat moeilijker op. Dus plannen genoeg, nu nog zien dat we het waar kunnen maken. We zijn door heel de huidige situatie al 8 weken op “vakantie” in onze BOL in onze zelfgebouwde chalet in de Ardennen geweest en onze motivatie is enkel maar toegenomen. Nu zijn we een week terug in ons huisje aan de randstad en we missen de natuur enorm.
 8. Dan zou ik nu wat centen opzij leggen om een boot, tent of op een afgelegen locatie een chalet te kunnen kopen. Als er een SHTF situatie is en de eigenaar van je gekraakte plek komt thuis dan denk ik niet dat je bepaald koffie bij je ontbijt gaat aangeboden krijgen. En voor het verdedigen lijkt me een gedegen en geoefende kennis van een vechtsport zoals bv Krav Maga best wel de moeite. Echter blijft uiteraard de volgende uitspraak ook van tel “Don’t bring a knife to a gunfight”
 9. May 10 Ik heb het gevoel dat dat iets te maken heeft dat mijn schoonmoeder mee in de BOL is 😶. Daarbuiten geniet ik van elke dag dat ik hier buiten kan zijn dus zolang ik niet kreupel word houd ik het nog wel een tijdje vol.
 10. Om de hoeveelheid slakken te verminderen kun je eenvoudige biervallen maken. Men neme wat restjes bier bv de restjes van de fles trappist met het bezinksel erin en doe deze in een kom of schaal, leg er wat houtblokken ofzo tegen zodat de slakken eenvoudig erin kunnen komen en de beestjes zwemmen gewillig hun einde tegemoet. Leg er een deksel of iets dergelijks over zodat de regen het bier niet te hard aanlengd. Bij een tuinwinkel kun je ook onderstaande keramieken slakken kopen om het bier in te doen. https://www.dille-kamille.be/nl/slakkenval-aardewerk-00002782.html?gclid=CjwKCAjw7e_0BRB7EiwAlH-goJ6MUjdQKuXA1sG6yXJ-VuQyr8UV6s_WNel0dGLGu0bCS_I_K94iNBoC-HgQAvD_BwE Wil je de hoeveelheid slakken echt drastisch verminderen bestel dan aaltjes welke je in de tuin uitgiet en via het grondwater vinden ze zelf de schuilende slakken en zo kun je een behoorlijke oppervlakte moeiteloos effectief behandelen. https://www.tuinadvies.be/tuinwinkel/product/27090/aaltjes-tegen-naaktslakken-kopen-slakken-bestrijden-met-nematoden?gsh=1&gsk=2&gclid=CjwKCAjw7e_0BRB7EiwAlH-goFX965UNwz8hvCuFeslz1Meso7BySrrvqqblDhiVyxOWpBu7C7JppBoC92kQAvD_BwE
 11. Hier in het zuiden van België, zie ik week na week meer mensen en personeel van de supermarkten zelfgemaakte mondmaskers gebruiken. Ik ga zelf ook met een masker ffp2 en handschoenen aan naar de winkel. Een paar weken terug keken de mensen nog raar op maar nu is het al ingeburgerd aan het worden. In een kleinere lokale supermarkt loopt het personeel allemaal met een gelaatsscherm maar de meeste dragen dan weer geen mondmasker.
 12. Ik vrees dat het niet zo eenvoudig als ja en nee is. De vraag is of we er zelf vrijwillig voor gaan mogen kiezen of we het nemen of niet. Wat met het internationaal reizen waarbij het mogelijk is dat je gevaccineerd moet zijn voor je bv in het vliegtuig mag, dit zou middels de micro dots die Bill Gates wil gebruiken eenvoudig na te gaan zijn. Ik zit ook met behoorlijke vraagtekens over de veiligheid van een vaccin wat met spoed is in elkaar geknutseld dus ik wil ook mijn gezin geen proefkonijn laten zijn en zou zolang mogelijk de boot afhouden.
 13. Hier is nog een link naar een zeer compleet dashboard met de informatie van België. Opgedeeld per provincie met informatie over hoeveel patiënten , het aantal in het hospitaal en ic, het aantal dat aan de beademing moet etcetera. https://datastudio.google.com
 14. Ik zit met mijn gezin in onze BOL en mijn schoonmoeder 🙃 Stay safe.
 15. Ontdek hier de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus De Nationale Veiligheidsraad is bijeen geweest om een aantal bijkomende maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in ons land te vertragen. Ontdek hieronder om welke maatregelen het gaat. Na een urenlange vergadering heeft de Veiligheidsraad beslist om de lessen op de scholen vanaf maandag op te schorten. De scholen moeten wel voor opvang zorgen voor de kinderen van ouders in de gezondheidszorg en voor de kinderen die door hun grootouders zouden moeten worden opgevangen. Oudere personen zijn immers een kwetsbare groep. De crèches blijven open. De Veiligheidsraad heeft voorts beslist dat cafés, discotheken en restaurants vanaf vrijdag middernacht dicht moeten. De maatregelen gelden zeker tot 3 april. Hotels blijven open. Voorts worden alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang opgeschort. Ouderen krijgen het advies om thuis te blijven en indien nodig te winkelen in de kalme uren. Voedingswinkels en apothekers blijven open zoals normaal, andere winkels moeten in het weekend de deuren sluiten. Het openbaar vervoer blijft rijden, maar wordt wel afgeraden indien mogelijk. De federale fase van het rampenplan is afgekondigd: dat wil zeggen dat de federale regering de coördinatie van alle maatregelen in handen neemt. "Dat is een zware maatregel, maar we worden ook geconfronteerd met een zware crisis", zegt minister-president Jan Jambon (N-VA) over de sluiting van cafés en restaurants. "Als er op een kleine plaats veel mensen samen zijn, kan dat een broeihaard zijn voor het virus. Dit zijn doortastende maatregelen, maar ze zijn nodig." Dat de scholen open blijven voor wie opvang nodig heeft, maar er geen les meer wordt gegeven, noemt Jambon een goed compromis. "We hebben de aanbevelingen van de specialisten kunnen verzoenen met de ongerustheid die leeft bij veel ouders." Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zegt begrip te hebben voor de maatregelen die de regering heeft aangekondigd. "We begrijpen dat deze bijkomende maatregelen op korte termijn economische hinder zullen opleveren", zegt CEO Pieter Timmermans. "Maar we benadrukken dat een snel en kordaat optreden een verdere escalatie van deze epidemie kan vermijden, waardoor een veel grotere economische schade op lange termijn kan vermeden worden". Horeca Vlaanderen vraagt dan weer per direct een "horecanoodfonds" en roept op alle horecataksen op te schorsen. "Dit raakt sector in het hart", zegt Horeca Vlaanderen. Bron https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/12/premier-sophie-wilmes-mr-stelt-bijkomende-maatregelen-tegen-co/ Ik moet toegeven dat ik verrast ben dat ze zo’n verregaande maatregelen getroffen hebben. De ondertoon van onze eerste minister doet me wel vermoeden dat er nog meer maatregelen gaan volgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...