Ga naar inhoud

023ed

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

023ed's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Community reputatie

 1. Ik zeg zeker niet dat je het niet moet doen. Dan zou ik mezelf bedonderen trouwens, heb recent 2 van deze setjes besteld, moet er nog wel glas en frame voor regelen. http://www.ebay.de/itm/10W-DIY-Solar-panel-kit-52-38mm-solar-cell-tabbing-wire-bus-wire-flux-pen-/391138703012? Leuk genoeg voor 2 x 7 Ah accutjes
 2. echt leuk spul ( dat is een 817 tuurlijk ook ) Qua antenne, daar is best een mouw aan te passen. Hier in de schuur - en die is met 2 x 4 best klein - hangt een mini loop. Totale kosten, iets van 10 euro aan materiaal. Goed voor half Europa op 25 W vermogen op 40 meter, in SSB
 3. zonnepaneel zelf bouwen (electrisch) komt economisch niet uit. Je bent teveel geld kwijt om het ook nog transportabel te maken, dus glas/frame/aansluitingen etc. Om van druk en stoom electriciteit te maken, dat roept om een turbine, daar heb je aardig wat kennis en ervaring voor nodig. Ik zou het niet doen.
 4. Dit is voor de prijs een geweldige radio. Geen luchtvaart band, Puur middengolf en kortegolf waarin die uitstekend is. Gooi een eind draad eraan, en verbaas je wat er allemaal nog door de lucht vliegt. 20 jaar terug was je voor een dergelijk ding lachend 700 piekl kwijt.
 5. Qua verrekijkers is er heel veel te schrijven, maar als we het primair voor preppen houden is het simpel te houden. Je wilt dan regulier iets lichts en kleins. Meestal voor verkenning, en in daglicht, als de meeste verplaatsingen zijn. Nooit geen zoom-kijker!!! Dat is echt bagger in 99,8%. Je wilt geen hoge vergroting, hooguit 6 tot 8, en compact. Dus geen prisma/porro systeem, maar dakkant. Wil je een kijker voor meer algemene doeleinden, of juist meer specifiek, dan gaan de eisen heel anders worden. Ga dan echt naar een speciaal zaak, dan kost het wel knaken, maar ja, dat is met iedere hobby. Vraag dus aan TS, wat wilde je precies met die kijker gaan doen. ( En die vraag moet eigenlijk bij iedere (verre)kijker vraag worden gesteld )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...