Ga naar inhoud

Flex

Lid niveau 2
  • Items

    123
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Flex

  1. Voor wie nog twijfelt om de stap naar het buitenland te maken vanwege baan of andere (financiele) factoren, zie hier een interessant verhaal hoe je kan maximaliseren op 400m2, je hebt dus niet veel grond nodig om zelfvoorzienend te zijn, en je houdt nog geld over ook (afh. van hoeveel je er voor krijgt)

     

    http://www.freedomunity.pw/deze-familie-verbouwd-2721-kg-aan-voedsel-op-400m2-en-verdient-er-e18373-per-jaar-ermee/

     

    @Piroska heeft dit ook reeds bewezen in Hongarije, maar het voorbeeld in dit artikel/video gaat nog een stap verder.

    Land is erg goedkoop in Hongarije (maar ook in Spanje en Portugal), dus pak je biezen, op naar het buitenland :-)

    • Leuk 1
  2. Voor mensen die twijfelen aan het hele principe van False Flag operations kan ik The Terror Conspiracy van Jim Marrs ten zeerste aanraden. Is een dikke pil maar dat lijkt me een klein offer om vervolgens wakker te worden en de wereld te bezien zoals ze echt is. (of gewoon lekker tv blijven kijken en krant blijven lezen, sommige mensen kiezen bewust voor die rode pil...:p )

     

    Iedereen op dit forum is wakker (zeker meer dan gemiddeld), en bedankt voor de tip (zal het zeker lezen), mijn vraag was slechts, wil je dit "elke" dag tot je nemen, je wordt er namelijk niet vrolijk van, maar het kan een soort hobby zijn om het te volgen. Maar goed, ik zal erover ophouden, ik was slechts nieuwsgierig gezien de vele verwijzingen naar zerohedge e.d.

  3. Ik reageerde op de comment "wat is jouw taak, NOS journaal kijken, enz..." , alsof dat de automatische conclusie als ik vraag of het lezen van zerohedge elke dag een hobby is. Ik lees soms ook de andere media, maar twijfel over de vele voorspellingen (die meestal niet uitkomen). Het viel mij gewoon op dat dit vaak terugkomt op dit forum, vandaar mijn vraag. Ik ben mij bewust van de slechte kanten van het huidige systeem, maar realiseer mijzelf ook dat je hier weinig invloed op hebt, en dat het het dagelijks lezen van doom-voorspellingen en "false flag" voorspellingen, niet direct meer inzage levert voor je eigen leven. Althans, dat is mijn interpretatie, het kan best dat voor anderen, dit heerlijke kost is die energie oplevert, en het daarom ook graag uitdragen (zoals in dit forum).

  4. Is het niet goed dan, om je te verwonderen en af te vragen van hetgeen er in jouw wereld gebeurt, te beschouwen waarom het gebeurt? Met andere woorden, ben je een toeschouwer van de maatschappij, of signaleer je bepaalde verontrustende patronen, bewegingen, acties die je wenkbrauwen doen fronsen?

     

    Kennelijk raak jij een snaar want je hebt al 6 plusjes. Dus zijn er minstens 7 mensen die denken, goh, belachelijk, weer zo'n idioot verhaal over een false-flag.

     

    Ik denk, als je je verdiept in wat de (Amerikaanse) overheid al heeft gepresteerd (Pearl Harbor, Tonkin, 911, Gladio), dat het toch wel de bedoeling is dat we over dit soort zaken nadenken. Aan de journalisten de taak kritisch te zijn, waarheidsbevinding te doen.

     

    En wat is jouw taak? NOS journaal kijken, nul vragen stellen bij wat er gebeurt? Schuif je de initiële berichten van drie gewapende mannen opzij en ga je mee in het verhaal dat een echtpaar met een jong kind out of the blue 14 mensen vermoorden? Zomaar een dom idee van mij misschien maar dit soort incidenten genereren een heleboel emotie bij de burgers, burgers die straks gaan stemmen, burgers die instemmen met de acties die volgden op de moord op Franz Ferdinand, Tonkin, 911 etcetera.

     

    Of geloof je de officiële verhalen over 911 wel? JFK? Ik ben in ieder geval blij dat er kritische mensen zijn die al dat soort incidenten heeft onderzocht.

     

    Jammer dat je zo negatief reageert, je neemt het dus persoonlijk op. Ik gaf juist de positieve kanten van de Preppers-beweging aan (mijn intepretatie), en ik gaf ook aan dat je meer kan doen (en zeker niet NU.nl bekijken). Tuurlijk, ik heb ook een oog op meer Media dan mainstream-media, maar je moet ook begrijpen wie achter zerohedge zitten, en wat zij willen bereiken. Feit is dat je meer controle hebt over het "voorbereiden", wat positief is, dan het lezen van zerohedge (en vglb).

  5. @frankheuv Frank, wat vind je van de "Blije Bank", zie http://www.deblijeb.nl/thuis.html, dat lijkt een goed (burger-)initiatief, wellicht wat naief in doelstellingen, maar wel positief. Ze willen een rechtvaardig systeem in Nederland, beginnend met het geld-systeem (deels Full-reserve met lage risico). De bank moet dienend worden aan de maatschappij, i.p.v. andersom dat wij slaven van de bank worden. Het lijkt een goed initiatief, hoop dat ze het lukt.

  6. Is het nou een soort hobby om die "false flag" en doom-voorspellingen elke dag te volgen? Kan mij niet voorstellen dat je daar vrolijk van wordt. In mijn beleving is de Preppers beweging juist iets positief, in de zin van "als je het systeem niet kan veranderen, dan bereid je voor om calamiteiten te doorstaan", m.a.w. focus op het voorbereiden (= positief, heft in eigen handen), versus focus op doom-websites (zoals zero-hedge) die het vaak toch niet kunnen voorspellen (kijk maar eens in deze thread, hoeveel foute voorspellingen er waren). Er is ook een 2de positive kant, en dat is je aansluiten bij burger-initiatieven die proberen het systeem van onderaf te veranderen (vele voorbeelden). Ook dat geeft energie, en sluit aan bij het "voorbereiden" aspect van de Preppers-beweging.

     

    Ik vroeg het mij gewoon af, niks persoonlijk.

    • Leuk 3
  7. Mooi stukje alternatief nieuws. De wereld is een slavenkolonie. De machtshebbers willen dit systeem natuurlijk zo lang mogelijk in stand houden.

     

    http://achterdesamenleving.nl/de-wereld-als-slavenkolonie/#.VmQLB4-cEid

     

    "De wereld is een slavenkolonie. Die slavenkolonie wordt gerund en beheerd door één misdaadsyndicaat. De populatie van de kolonie bestaat uit twee soorten mensen: de eigenaren, en de slaven."

     

    Dat de Elite de situatie in stand wil houden, geloof ik graag, maar dat geldt ook voor velen (wij zelf) in de westerse wereld versus de "developing world". Ook wij in de westerse wereld hebben belang dat de opkomende landen in het gareel blijven, zodat onze privileges en pensioenen in stand blijven.

     

    Daarnaast is er een opkomende Fintech revolutie gestart, en zie je dat er aan alle kanten de bank-sector disrupt wordt, en dat raakt de elite. Maar goed, als de elite te veel geraakt wordt, dan starten ze well een crisis of een oorlog, zodat ze de zaak weer in handen krijgen.

  8. Bedankt @Tom Gelukkig zullen de hoofdinkomsten niet van deze toerisme afhankelijk zijn. Maar meer een andere manier van leven inluiden voor ons. Bezig zijn met mensen en de natuur. Dat we daaruit dan een bron van extra inkomsten kunnen genereren is een hele grote pré, maar in principe kunnen we de last van de locatie met de huidige bronnen van inkomsten met gemak dragen.

    .

     

    Goede keuze! Andere manier van leven, meer natuur, schonere lucht, vriendelijkere mensen, minder stress, wellicht eigen voedsel verbouwen, etc..Ik zie dit steeds vaker gebeuren (al dan niet in de planning of reeds de stap genomen), en je hoeft niet krankzinnig hiervoor te sparen, aangezien deze nieuwe manier van leven vaak samen gaat met een lager budget (doordat men minder gaat consumeren, ook slimmer zelf dingen regelt, enz..)

  9. Het zal eerst slechter gaan, voordat het tij keert. We zijn al op weg naar 11 Miljard mensen rondom 2050, dit is al bijna niet meer te stoppen. En voor degene die hopen op een nasty virus, vergeet het maar, de acceleratie in genetisch manipuleren en medicijnen, zal voldoende zijn om een heuse epidemie te stoppen. Ook voedsel-voorziening, het klopt door klimaat-verandering zal vruchtbaar grond verdwijnen, maar ook hier is technologie ver, zodra energie richting "zero costs" gaat om te produceren (ik verwacht veel van zonne-energie), dan kan ook zoet water goedkoop geproduceerd worden, en theoretisch woestijnen groen gemaakt worden. Wat kan het afremmen: WWIII wellicht (niet ondenkbaar, helaas), maar ik verwacht niks van wereldwijde programma's door overheden, enz..en bottom-up processen (spontane acties door groepen mensen), mogelijk in westerse wereld, maar de rest van de wereld wil eerst groeien in de sociale klassen (lees: consumeren). Dus, eerst zal het slechter gaan, als we de 2 graden opwarming voorbij zijn (wellicht rondom 2050), en klimaat nogmeer uit balans raakt, wellicht dan dat de mens tot inzicht komt

  10. Flex , ik heb ook met interesse gekeken naar: https://europacbank.com/

    Die bank zou in principe alles hebben wat ik zoek, maar toch heb ik die optie laten varen.

    st.Vincent is wel een heel erg klein eiland, wat het een minder stabiele omgeving maakt; Toezicht, veiligheid enz.

    Daarnaast maakt het afhankelijk zijn van derden de bank niet (zoals geadverteerd) 100% safe.

     

    Being a small bank without license to hold any currencies on its own, the bank is (like all banks its size, and many bigger banks) completely reliant on correspondent accounts, which in turn are at the mercy of other banks.

    http://www.talkgold.com/forum/showthread.php?t=366475&page=19

     

    Ook heb ik geen prettig gevoel bij die Peter Schiff.

    Nog minder dan bij een gemiddelde bankier.

    Maar dat is persoonlijk...

     

    Helaas heb ik (nog) geen alternatieven gevonden en komt vooralsnog Uphold (vroeger Bitreserve) het meest in de buurt.

    Nadeel is dat het nog maar beginnend en dus klein is (reserve status: 103.8 % , assets in reserve: $5,151,190.59).

     

    Dat het een shell-bank is, neem ik dan maar voor lief.

    Als mijn reguliere bank omvalt, koppel ik er wel weer een andere bank aan.

    Er zal toch zeker wel 1 banki in Nederland overblijven of opnieuw ontstaan.

     

    Het gaat me er in deze om dat er niemand anders aan kan komen en dat lijkt gewaarborgd.

     

    Bedankt voor jouw analyze, en ik ben het in grote delen met je eens. Zo'n Vincent bank lijkt wat omslachtig, terwijl Uphold meer simpel en neutraal lijkt, en ook meer ge-ent op transacties support. Ik geloof dat ze ook een debit kaart gaan launchen, dan is het helemaal mooi! Nogmaals bedankt!

  11. Als je 100% reserves/ dekking zoekt, is Uphold misschien ook nog wel een mogelijkheid voor je @Flex

     

    http://www.bestebank.org/uphold/

     

    Ik heb er zelf geen ervaringen mee maar het ziet er wel allemaal erg goed uit.

    Misschien wel te goed om waar te zijn...

     

    Waar de reserves worden neergezet vind ik helaas zo niet terug op de site.

    Ik betwijfel echter of fintech bedrijven/-banken (met start-ups in het bijzonder) zoveel 'in huis' mogen aanhouden.

    In een artikel las ik al wel dat wanneer de reserves rond de 10 biljoen dollar geraken, er dan 10% van besteed mag worden aan kortlopende US treasury bills.

     

    Het compleet in eigen beheer houden van alle reserves (dus 100% garantie), is tevens een grote nadeel van de Euro Pacific Bank.

    Die zou (ook?) door licenties genoodzaakt zijn om gebruik te maken van externe dienstverleners.

    Dit maakt de EPB, samen met zijn beperkte omvang en locatie, mij te kwetsbaar.

     

    Er is nog zo'n bank : https://europacbank.com/ en zij zijn ook een "fysieke" bank. Uphold is een shell-bank (je blijft gekoppeld aan je main account bij een commerciele bank, zoals ING). Maar de lage kosten voor transfers en protectie zijn interessant.

  12. Als je 100% reserves/ dekking zoekt, is Uphold misschien ook nog wel een mogelijkheid voor je @Flex

     

    http://www.bestebank.org/uphold/

     

    Ik heb er zelf geen ervaringen mee maar het ziet er wel allemaal erg goed uit.

    Misschien wel te goed om waar te zijn...

     

    Waar de reserves worden neergezet vind ik helaas zo niet terug op de site.

    Ik betwijfel echter of fintech bedrijven/-banken (met start-ups in het bijzonder) zoveel 'in huis' mogen aanhouden.

    In een artikel las ik al wel dat wanneer de reserves rond de 10 biljoen dollar geraken, er dan 10% van besteed mag worden aan kortlopende US treasury bills.

     

    Het compleet in eigen beheer houden van alle reserves (dus 100% garantie), is tevens een grote nadeel van de Euro Pacific Bank.

    Die zou (ook?) door licenties genoodzaakt zijn om gebruik te maken van externe dienstverleners.

    Dit maakt de EPB, samen met zijn beperkte omvang en locatie, mij te kwetsbaar.

     

    Bedankt Frank, zeer interessant, ga dit zeker bekijken!

  13. Op minimale schaal ben ik hier ook mee bezig: waar spaar ik / investeer ik voor de oude dag, de beurs doe ik dan weer niet, je moet toch aardig creatief zijn om een rendement van boven de 5% te halen.

     

    Verhuren van een huis of apartement kan nog 5% rendement behalen (natuurlijk afh van lokatie en aankoopprijs), niet geheel zonder risico maar minder dan gokken op de beurs

  14. Vraagje voor de experts hier: al die informatie (over china en zo) is beschikbaar en bekend bij de grote spelers, waarom wordt er dan niet op gereageerd? Ik kan mij niet voorstellen dat alle belangrijke spelers (zoals pensioenfondsen, etc..) oogkleppen op hebben, en maar blind blijven vertrouwen op groei, als de indicatoren de andere kant uitwijzen...?

  15. deze is in de maak. zoek op deposito bank.

    kost 50 euro per jaar en een vergoeding per transacite.

    Ze zijn in oprichting en hebben 16000 deelnemers nodig.

     

    keerzijde is dus, geen rente ontvangen, kosten voor een rekening. Maar ze lenen geen geld uit en stallen bij de DNB,

    Geen fractioneel bankieren. Je geld is dus van jou en niet van de bank. Nadeel blijft wel dat de staat nog steeds je centen kan afpakken

     

    Bedankt. Erg interessant, en mijn wens is reeds in vervulling gegaan (althans in belofte), dat was snel :-) Zie verder ook de interessante discussie:

    • Leuk 1
  16. Niks aan de hand mensen. Gewoon consumeren. En vertrouwen op de Centrale Bank.

     

    Helaas is dat het perverse van het systeem, je moet blijven "consumeren", anders valt het systeem om, maar dat betekent ook weer meer schulden, en dat is ook uiteindelijk onhoudbaar. Ik liep vandaag op een strand dat grenst aan de Atlantische oceaan, en het lag vol met plastic en ander afval van de boten die langsvaren op de handelsroute ...afval zover het oog reikte....je wordt er triest van, we bevuilen onze wereld omwille van het domme consumeren, om maar de economie draaiend te houden.... het is inderdaad erg pervers .... we zitten vast in een systeem dat ons ten gronde richt

    • Leuk 1
  17. Tja, waarom heeft niemand dat nog gedaan? Ik denk zo omdat hier voor de bank geen verdienmodel inzit.

    Euro Pacific Bank doet qua bankzaken of ze hier in de buurt komen: geen leningen uitgeven, geen rente aan de klanten betalen. Dit is dus wel een bank met hogere kosten om te kunnen bankieren. De kans op ineenstorting van deze bank is wellicht wat kleiner als van andere banken, echter, stel je hebt hier een rekening in Euro's, en de euro stort in elkaar, dan sta je nog aan je blote gat.

    Verder is het verdienmodel naast de bank weer aardig uitgekookt: Euro Pacific Capital, die schijnen flink op je in te praten om je geld wat maar renteloos bij de bank stoffig aan het worden is, te investeren bij hen (tegen niet onaanzienlijke kosten).

     

    Tuurlijk, het verdienmodel is wat beperkter, maar ik dacht meer aan een soort "bank van onderaf", gedragen door de bevolking. Ik heb ooit zoiets gehad in USA, een non-profit credit union, die mochten dus geen winst maken, en waren er puur voor werknemers. Het verdienmodel zit het hem dan vaak in "verzekeringen" en andere diensten, maar je geld staat veilig.

     

    Het argument "als de euro klapt, dan ben je nog de sjaak", klopt natuurlijk, maar dan ze we in feite allemaal de sjaak, dus ja, op naar je prepper bug-out en zo

  18. Er zou eigenlijk een soort "publieke bank" moeten ontstaan, waar je geld veilig is. Wellicht dat je er geen interest op krijgt (is toch sowieso laag in de markt), maar daar tegenover garandeert deze nieuwe bank dat je geld veilig is. Dit is eigenlijk een "gat in de markt", begrijp nog niet waarom niemand het heeft op gezet in NL, misschien kwestie van tijd. Ik zou er zeker gebruik van maken.

  19.  

    Aex 470 nu, 10% erbij dit jaar. Vast nog een beetje extra tegen het einde om de bonussen veilig te stellen,al met al was het geen slecht jaar voor de beurzen.

     

    Hoe lang zal het TINA effect en QE effect nog duren, 1 jaartje? Ik doe ook mee met die gekte, je moet wel ....uitstappen is moeilijk te voorspellen, maar we komen in de buurt

  20. Betaal je de studiekosten van je kind...dan kan je nog wel eens duur komen te staan...tot 20% schenkingsbelasting is mogelijk...

     

    Het studievoorschot zorgt voor verwarring bij de fiscale regels voor ouders van studerenden. Staatssecretaris Wiebes legt de Kamer uit waar, hoe en of hun bijdrage aan het leenstelsel onder druk komt te staan als gift. “Of sprake is van het voldoen aan een natuurlijke verbintenis is afhankelijk van de feiten en omstandigheden.”

    http://linkis.com/scienceguide.nl/2015/xPzbM

     

    Krankzinnig deze bemoeizucht, een ouder mag gvd toch zelf bepalen of een kind wordt ondersteund (in wat dan ook, incl studie), waar bemoeien ze zich mee???

     

    Ik vrees dat het steeds gekker gaat worden, aangezien de verhouding werkend/niet-werkend tot 2030 helemaal scheef gaat lopen, en we ook nog eens meer dan 1 miljoen ZZPers hebben.... Wie o wie gaat de belasting opbrengen om het sociale stelsel en pensioen stelsel draaiend te houden? Dat kan nooit op deze manier, dus het wordt meer geld drukken, zie geen andere manier. Als je namelijk die paar mensen die nog werken, nog meer belast, komen ze in opstand of vertrekken, maar als je de uitkeringen verlaagt, komt de massa in opstand... Dus, geld bijdrukken de komende jaren.

     

    Ben toch blij dat ik er niet meer woon... maar blijf het wel volgen, tenslotte familie en vrienden zitten er (nog)

  21. Mijn strategie, maar ik realiseer me dat dit niet voor iedereen geldt, is om van je Bug-out location je hoofd-locatie te maken, dat zorgt ervoor dat je die lokatie beter leert kennen, de mensen in de buurt (maar zorg dat je niet in een dicht bewoond gebied je Bug-out plaatst), je prepareert alvast een ander manier van leven (bijv. voedsel verbouwen op je eigen land), enz... Als SHFT, en je bent nog in een dicht bewoond gebied, dan vraag ik mij af of je ooit op tijd zal zijn om je Bug-out te bereiken, en mocht je het bereiken, of je echt voorbereid zal zijn. Dus, mocht je de financiele middelen hebben, bouw alvast aan een alternatief leven, nu kan het nog, je geld is nu nog wat waard, en leer om anders te leven. Dan ben je er echt klaar voor ....

  22. Artikel op FD vandaag over schuld versus vermogen --> de wereld is op zoek naar schuld in feite

    -------------------------------

    De wereld heeft een groot schuldprobleem. Dat was in het kort de sombere samenvatting van een presentatie die een Robeco-collega vorige week gaf. Wie denkt dat we sinds de crisis van 2007 druk doende zijn geweest om de schuldberg onder controle te brengen, heeft het volledig bij het verkeerde eind.

     

    [MOD] Het overnemen van complete artikelen is niet toegestaan ivm copyright. Eén alinea citeren en link naar het artikel plaatsen gaarne. [MOD]

    • Leuk 1
  23. Okay, gestel dat die crash en recessie er snel komt, wat kan men daarmee? Ik bedoel, er zijn miljarden mensen die amper rond kunnen komen van hun salaris, wat kunnen zij met die informatie? Ze kunnen zich niet echt voorbereiden hierop, men zit over het algemeen vast in het systeem, en kunnen alleen hopen dat ze geld kunnen blijven verdienen om hoofd boven water te houden. Zelfs in het westen, zitten vele mensen vast in hun leven van hypotheek af betalen, kinderen laten studeren, proberen wat te sparen voor pensioen, hoge belastingen, enz...maar niet echt vrij... Wellicht de 10% bovenlaag van de bevolking is meer vrij, en kan zich wat voorbereiden, maar als geld niks waard wordt, en je kan niet van goud leven, dat wordt ook die spoeling dun.

     

    Kijkend naar die web-sites, zie je dat die mensen geld verdienen met de "angst" die er heerst, schrijven een boekje over het einde der tijden, dat doet het altijd goed, en om het boek goed te marketingen, moet je de angst voeden met nieuwe doom-berichten....

     

    Ik geloof best wel dat de moeder der recessies eraan komt, maar in feite is het een gegeven waar niet veel mensen iets mee kunnen.

     

    Of zie ik dat nou fout?

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...