Ga naar inhoud

frankheuv

Lid
 • Aantal items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

frankheuv's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Herman Wijffels (Rabobank, SER, Wereldbank) denkt dat het best mogelijk is om op onze wereld 15 miljard mensen te laten verblijven. Maar dat moet er wel anders omgaan worden met het milieu/ eco-systeem. Rond minuut 25 gaat het over de 5 grote wereldproblemen. Maar ik kan je het gehele interview aanraden, ik vond het interessant.
 2. Flex , ik heb ook met interesse gekeken naar: https://europacbank.com/ Die bank zou in principe alles hebben wat ik zoek, maar toch heb ik die optie laten varen. st.Vincent is wel een heel erg klein eiland, wat het een minder stabiele omgeving maakt; Toezicht, veiligheid enz. Daarnaast maakt het afhankelijk zijn van derden de bank niet (zoals geadverteerd) 100% safe. Being a small bank without license to hold any currencies on its own, the bank is (like all banks its size, and many bigger banks) completely reliant on correspondent accounts, which in turn are at the mercy of other banks. http://www.talkgold.com/forum/showthread.php?t=366475&page=19 Ook heb ik geen prettig gevoel bij die Peter Schiff. Nog minder dan bij een gemiddelde bankier. Maar dat is persoonlijk... Helaas heb ik (nog) geen alternatieven gevonden en komt vooralsnog Uphold (vroeger Bitreserve) het meest in de buurt. Nadeel is dat het nog maar beginnend en dus klein is (reserve status: 103.8 % , assets in reserve: $5,151,190.59). Dat het een shell-bank is, neem ik dan maar voor lief. Als mijn reguliere bank omvalt, koppel ik er wel weer een andere bank aan. Er zal toch zeker wel 1 bank in Nederland overblijven of opnieuw ontstaan. Het gaat me er in deze om dat er niemand anders aan kan komen en dat lijkt gewaarborgd.
 3. Als je 100% reserves/ dekking zoekt, is Uphold misschien ook nog wel een mogelijkheid voor je @Flex http://www.bestebank.org/uphold/ Ik heb er zelf geen ervaringen mee maar het ziet er wel allemaal erg goed uit. Misschien wel te goed om waar te zijn... Waar de reserves worden neergezet vind ik helaas zo niet terug op de site. Ik betwijfel echter of fintech bedrijven/-banken (met start-ups in het bijzonder) zoveel 'in huis' mogen aanhouden. In een artikel las ik al wel dat wanneer de reserves rond de 10 biljoen dollar geraken, er dan 10% van besteed mag worden aan kortlopende US treasury bills. Het compleet in eigen beheer houden van alle reserves (dus 100% garantie), is tevens een grote nadeel van de Euro Pacific Bank. Die zou (ook?) door licenties genoodzaakt zijn om gebruik te maken van externe dienstverleners. Dit maakt de EPB, samen met zijn beperkte omvang en locatie, mij te kwetsbaar.
 4. Bedankt voor je reactie, @lewieke Het zijn vooral de financiële gevolgen van het huidige monetaire systeem op de (middel) lange termijn, die ik zou willen minimaliseren. Maar het lijkt alle kanten op te kunnen gaan. Dat de houding van Amerika centraal gaat staan lijkt wel duidelijk. Misschien in dat opzicht niet verkeerd om daarom ook een spreiding te trekken naar treasuries..? Koop je die ook bij een bank en wat gebeurd ermee als die omvalt? Is wapenindustrie eigenlijk 'not done'? In gespannen/ onzekere tijden lijken me dat stabiele investeringen.
 5. Om geld thuis te bewaren bestaan er speciale koffertjes @Järv Zoals b.v. deze: http://www.sentrysafe.com/Products/491/1200_Privacy_Lock_Chest Als je die in de kluis plaatst, kan het best even tegen wat hitte en water. Maar ik stoei ook een beetje met dezelfde vragen als jij, Järv. Ik ga het zelf denk ik maar houden bij een mix van alles; Vastgoed, spaarrekening, aandelen (multinationals), staatsobligaties middel en lange termijn, P.M. en div. cash valuta. Oh.., en schulden. Die hoe dan ook (helaas) in alle opzichten onevenredig zullen zijn i.v.m. m'n hypotheek die nog een flinke tijd moet. Hoe ik de rest ga verdelen en waarin vind ik nog moeilijk te bepalen. Vooral de beleggingsproducten geven me wat hoofdbrekens; Wel of geen Amerika/ dollar.
 6. In een blog kwam ik onderstaande bank tegen, zou dat nu echt veel veiliger zijn dan Rabobank? Of speelt men in op sentimenten en word zo'n bank net zo goed meegezogen in een financiële (euro) crisis?
 7. http://fd.nl/beurs/1125523/recordbedrag-van-78-100-mrd-ligt-bij-vermogenbeheerders Met een eenmalige afschrijving van nog amper de helft zou de wereld (voorlopig) verlost zijn van armoede... http://borgenproject.org/how-much-does-it-really-cost-to-eliminate-global-poverty/ Kun je nagaan dat zelfs dat (30.000 mrd.) nog maar 0,5% zou zijn van wat de meest vermogende mensen op de wereld hebben.
 8. Korte momenten uit een UN-vergadering maar het zegt inderdaad genoeg:
 9. Ik las zojuist een stukje van een Russische auteur (Starikov) over ISIS met een hoofdstuk over de huidige vluchtelingen: http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/starikov-isis-is-door-westen-gecreeerd-om-rusland-en-china-te-dwarsbomen/ Geeft toch een ander licht op het hele dossier. Ik denk dat het inderdaad niet ondenkbaar is dat Amerika e.e.a. in stelling zet voor als ze zelf (nog meer) in het nauw komen. Grootschalige acties (zoals hele steden bezetten) lijkt me op het moment vanuit dat oogpunt gezien juist meer contra-productief. Maar er zullen vast nog meer partijen/ geldschieters zijn met een agenda... I
×
×
 • Nieuwe aanmaken...