Ga naar inhoud

Flex

Lid
 • Aantal items

  123
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Flex

 1. Lol, erg grappig, nu nog hopen dat het officieel bekend wordt op zerohedge :-) Je kan niet genoeg false flags hebben in deze wereld, houdt het draaiend
 2. Jammer, maar te begrijpen. Ik zie deze Preppers-beweging als een van de voorvechters voor verandering in de maatschappij die hard nodig is, dus het zal een gemis zijn. Bedankt voor het harde werk om dit te realiseren, en success met de volgende stappen!
 3. Voor wie nog twijfelt om de stap naar het buitenland te maken vanwege baan of andere (financiele) factoren, zie hier een interessant verhaal hoe je kan maximaliseren op 400m2, je hebt dus niet veel grond nodig om zelfvoorzienend te zijn, en je houdt nog geld over ook (afh. van hoeveel je er voor krijgt) http://www.freedomunity.pw/deze-familie-verbouwd-2721-kg-aan-voedsel-op-400m2-en-verdient-er-e18373-per-jaar-ermee/ @Piroska heeft dit ook reeds bewezen in Hongarije, maar het voorbeeld in dit artikel/video gaat nog een stap verder. Land is erg goedkoop in Hongarije (maar ook in Spanje en Portugal), dus pak je biezen, op naar het buitenland :-)
 4. Iedereen op dit forum is wakker (zeker meer dan gemiddeld), en bedankt voor de tip (zal het zeker lezen), mijn vraag was slechts, wil je dit "elke" dag tot je nemen, je wordt er namelijk niet vrolijk van, maar het kan een soort hobby zijn om het te volgen. Maar goed, ik zal erover ophouden, ik was slechts nieuwsgierig gezien de vele verwijzingen naar zerohedge e.d.
 5. Ik reageerde op de comment "wat is jouw taak, NOS journaal kijken, enz..." , alsof dat de automatische conclusie als ik vraag of het lezen van zerohedge elke dag een hobby is. Ik lees soms ook de andere media, maar twijfel over de vele voorspellingen (die meestal niet uitkomen). Het viel mij gewoon op dat dit vaak terugkomt op dit forum, vandaar mijn vraag. Ik ben mij bewust van de slechte kanten van het huidige systeem, maar realiseer mijzelf ook dat je hier weinig invloed op hebt, en dat het het dagelijks lezen van doom-voorspellingen en "false flag" voorspellingen, niet direct meer inzage levert voor je eigen leven. Althans, dat is mijn interpretatie, het kan best dat voor anderen, dit heerlijke kost is die energie oplevert, en het daarom ook graag uitdragen (zoals in dit forum).
 6. Jammer dat je zo negatief reageert, je neemt het dus persoonlijk op. Ik gaf juist de positieve kanten van de Preppers-beweging aan (mijn intepretatie), en ik gaf ook aan dat je meer kan doen (en zeker niet NU.nl bekijken). Tuurlijk, ik heb ook een oog op meer Media dan mainstream-media, maar je moet ook begrijpen wie achter zerohedge zitten, en wat zij willen bereiken. Feit is dat je meer controle hebt over het "voorbereiden", wat positief is, dan het lezen van zerohedge (en vglb).
 7. @frankheuv Frank, wat vind je van de "Blije Bank", zie http://www.deblijeb.nl/thuis.html, dat lijkt een goed (burger-)initiatief, wellicht wat naief in doelstellingen, maar wel positief. Ze willen een rechtvaardig systeem in Nederland, beginnend met het geld-systeem (deels Full-reserve met lage risico). De bank moet dienend worden aan de maatschappij, i.p.v. andersom dat wij slaven van de bank worden. Het lijkt een goed initiatief, hoop dat ze het lukt.
 8. Is het nou een soort hobby om die "false flag" en doom-voorspellingen elke dag te volgen? Kan mij niet voorstellen dat je daar vrolijk van wordt. In mijn beleving is de Preppers beweging juist iets positief, in de zin van "als je het systeem niet kan veranderen, dan bereid je voor om calamiteiten te doorstaan", m.a.w. focus op het voorbereiden (= positief, heft in eigen handen), versus focus op doom-websites (zoals zero-hedge) die het vaak toch niet kunnen voorspellen (kijk maar eens in deze thread, hoeveel foute voorspellingen er waren). Er is ook een 2de positive kant, en dat is je aansluiten bij burger-initiatieven die proberen het systeem van onderaf te veranderen (vele voorbeelden). Ook dat geeft energie, en sluit aan bij het "voorbereiden" aspect van de Preppers-beweging. Ik vroeg het mij gewoon af, niks persoonlijk.
 9. Dat de Elite de situatie in stand wil houden, geloof ik graag, maar dat geldt ook voor velen (wij zelf) in de westerse wereld versus de "developing world". Ook wij in de westerse wereld hebben belang dat de opkomende landen in het gareel blijven, zodat onze privileges en pensioenen in stand blijven. Daarnaast is er een opkomende Fintech revolutie gestart, en zie je dat er aan alle kanten de bank-sector disrupt wordt, en dat raakt de elite. Maar goed, als de elite te veel geraakt wordt, dan starten ze well een crisis of een oorlog, zodat ze de zaak weer in handen krijgen.
 10. Goede keuze! Andere manier van leven, meer natuur, schonere lucht, vriendelijkere mensen, minder stress, wellicht eigen voedsel verbouwen, etc..Ik zie dit steeds vaker gebeuren (al dan niet in de planning of reeds de stap genomen), en je hoeft niet krankzinnig hiervoor te sparen, aangezien deze nieuwe manier van leven vaak samen gaat met een lager budget (doordat men minder gaat consumeren, ook slimmer zelf dingen regelt, enz..)
 11. Het zal eerst slechter gaan, voordat het tij keert. We zijn al op weg naar 11 Miljard mensen rondom 2050, dit is al bijna niet meer te stoppen. En voor degene die hopen op een nasty virus, vergeet het maar, de acceleratie in genetisch manipuleren en medicijnen, zal voldoende zijn om een heuse epidemie te stoppen. Ook voedsel-voorziening, het klopt door klimaat-verandering zal vruchtbaar grond verdwijnen, maar ook hier is technologie ver, zodra energie richting "zero costs" gaat om te produceren (ik verwacht veel van zonne-energie), dan kan ook zoet water goedkoop geproduceerd worden, en theoretisch woestijnen groen gemaakt worden. Wat kan het afremmen: WWIII wellicht (niet ondenkbaar, helaas), maar ik verwacht niks van wereldwijde programma's door overheden, enz..en bottom-up processen (spontane acties door groepen mensen), mogelijk in westerse wereld, maar de rest van de wereld wil eerst groeien in de sociale klassen (lees: consumeren). Dus, eerst zal het slechter gaan, als we de 2 graden opwarming voorbij zijn (wellicht rondom 2050), en klimaat nogmeer uit balans raakt, wellicht dan dat de mens tot inzicht komt
 12. Bedankt voor jouw analyze, en ik ben het in grote delen met je eens. Zo'n Vincent bank lijkt wat omslachtig, terwijl Uphold meer simpel en neutraal lijkt, en ook meer ge-ent op transacties support. Ik geloof dat ze ook een debit kaart gaan launchen, dan is het helemaal mooi! Nogmaals bedankt!
 13. Er is nog zo'n bank : https://europacbank.com/ en zij zijn ook een "fysieke" bank. Uphold is een shell-bank (je blijft gekoppeld aan je main account bij een commerciele bank, zoals ING). Maar de lage kosten voor transfers en protectie zijn interessant.
 14. Bedankt Frank, zeer interessant, ga dit zeker bekijken!
 15. Verhuren van een huis of apartement kan nog 5% rendement behalen (natuurlijk afh van lokatie en aankoopprijs), niet geheel zonder risico maar minder dan gokken op de beurs
 16. Vraagje voor de experts hier: al die informatie (over china en zo) is beschikbaar en bekend bij de grote spelers, waarom wordt er dan niet op gereageerd? Ik kan mij niet voorstellen dat alle belangrijke spelers (zoals pensioenfondsen, etc..) oogkleppen op hebben, en maar blind blijven vertrouwen op groei, als de indicatoren de andere kant uitwijzen...?
 17. Bedankt. Erg interessant, en mijn wens is reeds in vervulling gegaan (althans in belofte), dat was snel :-) Zie verder ook de interessante discussie:
 18. Helaas is dat het perverse van het systeem, je moet blijven "consumeren", anders valt het systeem om, maar dat betekent ook weer meer schulden, en dat is ook uiteindelijk onhoudbaar. Ik liep vandaag op een strand dat grenst aan de Atlantische oceaan, en het lag vol met plastic en ander afval van de boten die langsvaren op de handelsroute ...afval zover het oog reikte....je wordt er triest van, we bevuilen onze wereld omwille van het domme consumeren, om maar de economie draaiend te houden.... het is inderdaad erg pervers .... we zitten vast in een systeem dat ons ten gronde richt
 19. Tuurlijk, het verdienmodel is wat beperkter, maar ik dacht meer aan een soort "bank van onderaf", gedragen door de bevolking. Ik heb ooit zoiets gehad in USA, een non-profit credit union, die mochten dus geen winst maken, en waren er puur voor werknemers. Het verdienmodel zit het hem dan vaak in "verzekeringen" en andere diensten, maar je geld staat veilig. Het argument "als de euro klapt, dan ben je nog de sjaak", klopt natuurlijk, maar dan ze we in feite allemaal de sjaak, dus ja, op naar je prepper bug-out en zo
 20. Er zou eigenlijk een soort "publieke bank" moeten ontstaan, waar je geld veilig is. Wellicht dat je er geen interest op krijgt (is toch sowieso laag in de markt), maar daar tegenover garandeert deze nieuwe bank dat je geld veilig is. Dit is eigenlijk een "gat in de markt", begrijp nog niet waarom niemand het heeft op gezet in NL, misschien kwestie van tijd. Ik zou er zeker gebruik van maken.
 21. Hoe lang zal het TINA effect en QE effect nog duren, 1 jaartje? Ik doe ook mee met die gekte, je moet wel ....uitstappen is moeilijk te voorspellen, maar we komen in de buurt
 22. Krankzinnig deze bemoeizucht, een ouder mag gvd toch zelf bepalen of een kind wordt ondersteund (in wat dan ook, incl studie), waar bemoeien ze zich mee??? Ik vrees dat het steeds gekker gaat worden, aangezien de verhouding werkend/niet-werkend tot 2030 helemaal scheef gaat lopen, en we ook nog eens meer dan 1 miljoen ZZPers hebben.... Wie o wie gaat de belasting opbrengen om het sociale stelsel en pensioen stelsel draaiend te houden? Dat kan nooit op deze manier, dus het wordt meer geld drukken, zie geen andere manier. Als je namelijk die paar mensen die nog werken, nog meer belast, komen ze in opstand of vertrekken, maar als je de uitkeringen verlaagt, komt de massa in opstand... Dus, geld bijdrukken de komende jaren. Ben toch blij dat ik er niet meer woon... maar blijf het wel volgen, tenslotte familie en vrienden zitten er (nog)
 23. Mijn strategie, maar ik realiseer me dat dit niet voor iedereen geldt, is om van je Bug-out location je hoofd-locatie te maken, dat zorgt ervoor dat je die lokatie beter leert kennen, de mensen in de buurt (maar zorg dat je niet in een dicht bewoond gebied je Bug-out plaatst), je prepareert alvast een ander manier van leven (bijv. voedsel verbouwen op je eigen land), enz... Als SHFT, en je bent nog in een dicht bewoond gebied, dan vraag ik mij af of je ooit op tijd zal zijn om je Bug-out te bereiken, en mocht je het bereiken, of je echt voorbereid zal zijn. Dus, mocht je de financiele middelen hebben, bouw alvast aan een alternatief leven, nu kan het nog, je geld is nu nog wat waard, en leer om anders te leven. Dan ben je er echt klaar voor ....
 24. Artikel op FD vandaag over schuld versus vermogen --> de wereld is op zoek naar schuld in feite ------------------------------- De wereld heeft een groot schuldprobleem. Dat was in het kort de sombere samenvatting van een presentatie die een Robeco-collega vorige week gaf. Wie denkt dat we sinds de crisis van 2007 druk doende zijn geweest om de schuldberg onder controle te brengen, heeft het volledig bij het verkeerde eind. [MOD] Het overnemen van complete artikelen is niet toegestaan ivm copyright. Eén alinea citeren en link naar het artikel plaatsen gaarne. [MOD]
 25. Okay, gestel dat die crash en recessie er snel komt, wat kan men daarmee? Ik bedoel, er zijn miljarden mensen die amper rond kunnen komen van hun salaris, wat kunnen zij met die informatie? Ze kunnen zich niet echt voorbereiden hierop, men zit over het algemeen vast in het systeem, en kunnen alleen hopen dat ze geld kunnen blijven verdienen om hoofd boven water te houden. Zelfs in het westen, zitten vele mensen vast in hun leven van hypotheek af betalen, kinderen laten studeren, proberen wat te sparen voor pensioen, hoge belastingen, enz...maar niet echt vrij... Wellicht de 10% bovenlaag van de bevolking is meer vrij, en kan zich wat voorbereiden, maar als geld niks waard wordt, en je kan niet van goud leven, dat wordt ook die spoeling dun. Kijkend naar die web-sites, zie je dat die mensen geld verdienen met de "angst" die er heerst, schrijven een boekje over het einde der tijden, dat doet het altijd goed, en om het boek goed te marketingen, moet je de angst voeden met nieuwe doom-berichten.... Ik geloof best wel dat de moeder der recessies eraan komt, maar in feite is het een gegeven waar niet veel mensen iets mee kunnen. Of zie ik dat nou fout?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...