Ga naar inhoud

Pjotr Prep

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Pjotr Prep won de laatste dag op 1 oktober

Pjotr Prep had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Pjotr Prep's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

5

Reputatie

  1. De meeste horloges van de laatste 40 - 50 jaar zijn denk wel Quartz. In het laatje bij opa en oma zal vast wel wat te vinden zijn, waarschijnlijk ook wel toe aan een onderhouds beurt. Een perfect werkend mechanisch horloge vinden is niet onmogelijk, een goede kennissenkring die weten dat je daarin geĂŻnteresseerd bent helpt. Bij Alieexpress heb ik weleens wat gezien, geen idee hoe de kwaliteit is. Daar heb je tegenwoordig geen credit card meer voor nodig. Zelf heb ik een Strela, gemaakt in Rusland op basis van Zwitsers uurwerk en machines. heeft ca. 52uur gang reserve na Het opwinden. Zet ik ca. 3 minuten vooruit. Per 2 maanden omdat ik danvan de datum 30st naar de 1st moet.
  2. Mooi opgeknapt! Altijd handig een kolom boormachine, ik heb jaren geleden eens een bouwmarkt machientje van een vriend gekregen. Denk het lichtste model dat er was, maar veel plezier al van gehad. Denk dat jouw ellebogenstoom machine nog zelfs krachtiger en stabieler is.
  3. Met slaap / vermoeidheid gaan rijden staat m.I. gelijk aan rijden met drank. In mijn nabije kennissenkring twee ongelukken meegemaakt dat een oververmoeide bestuurder achterop de kennis rijdt. In het ene geval mijn kennis overleden, in het andere geval de bestuurder van de achterop komende auto overleden. Ik heb ruim 30 jaar dagelijks door het hele land op de weg gezeten, bij vermoeidheid zet ik mijzelf aan de kant. Afspraak of niet. Zelfkennis en geen zelfoverschatting. Als je gaat knikkebollen ben je al te laat.
  4. En binnen 20 seconden slaap ik.🤣
  5. Hier ook geëxperimenteerd met een Lora en zonnepaneel. Om de donkere dagen te overbruggen heb je een behoorlijk paneel nodig en wat mAh. Mijn grootste struikelblok bleek het niet zelf opstarten vd module te zijn nadat de accu’s leeg waren. Door de langzame spannings toename tijdens het laden (op zonne-energie) bleef de module in een loop zitten. Met een handmatige reset deed hij het dan weer, niet handig op een paal 6 meter hoog in het vrije veld. Veel ontvangen maar nooit aan mij gericht. Het is niet iets dat ”out of the box” direct werkt en blijft werken, denk oa aan sw updates.
  6. De ruimte in een magnetron is afgeschermd, ik verwacht dat je apparatuur die zich daarin bevindt goed beschermd zal zijn. Een EMP is best een bijzonder gebeuren, ongetwijfeld erg complex om goed te doorgronden. Of het al vaak tactisch is toegepast weet ik niet. Las wel dat ze eeens een test gedaan hadden en daarmee apparatuur in een gebouw konden uitschakelen. Voor wat betreft de bescherming en impact vergelijk ikzelf het maar met de bliksem. Daar kun jeje ook tegen beschermen, echter krijg je een directe inslag van een grote ontlading zal de bescherming er voor kunnen zorgen dat je minder schade hebt. Een EMP door een kernlading veroorzaakt in je directe omgeving , dan heb je vast andere zaken aan je hoofd om mee bezig te zijn. Het is maar waar je voor wilt preppen.
  7. Een EMP zal in iedere geleider een stroom/spanning induceren. In de print sporen van de electronica en net zo goed in de aarde draad die je netjes verbonden hebt. Omdat de hedendaagse electronica bijzonder gevoelig is zal veel hiervan sneuvelen als ze geraakt worden door de EMP. De robuustere elektrotechnische componenten zullen het vast wel overleven. Of er een EMP gemaakt kan worden die grote gebieden kan platgooien weet ik niet, ik vermoed dat het een relatief klein gebied is dat getroffen kan worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...