Ga naar inhoud

Duffman

Lid
 • Aantal items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noordwest Nederland
 • Nieuwsbrief
  Ja

Duffman's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

71

Community reputatie

 1. Je kan ook een haag maken van meidoorn en bramen. Mijn ouders hadden hun meidoornhaag een beetje verwaarloosd, vervolgens groeiden (geheel natuurlijk) de bramen er dwars doorheen. Het resultaat was een extra "vlechtwerk" in de haag met lekkere vruchten. Om het een beetje in de hand te houden hoef je vervolgens alleen maar de braam te snoeien op de plekken waar hij iets te enthousiast is.
 2. Duffman

  US defensie

  De Amerikaanse defensie is tegenwoordig afhankelijk van kansarme Amerikanen die in dienst gaan. Dit is vaak de enige uitweg naar een fatsoenlijke baan waar je nog enig respect voor kan krijgen in je gemeenschap. Wat betreft hun dienstslachtoffers, dat hebben ze veel beter georganiseerd dan menig Europees land, NL incluis! Dat los daarvan hun civiele sociale vangnet bijna niets voorstelt is een politieke keus, waar een ruime meerderheid van de Amerikanen achter staat. Dat is de logische consequentie van het concept "the American dream"; iedereen heeft een kans, maar moet die wel zélf waarmaken, zonder steun van de overheid en de belastingbetaler. Dat wij daar als Europeanen met een (vaak) sociaal-democratische achtergrond dit vreemd en onrechtvaardig vinden is begrijpelijk, maar onterecht. De Verenigde Staten zijn naar mijn weten nog steeds een democratie, en de meerderheid bepaalt.
 3. Ik heb standaard ibuprofen en paracetamol. Deze werken versterkend op elkaar; voor lichte pijn paracetamol, voor zware pijn ibuprofen en voor nog zwaardere pijn deze twee gecombineerd. Dit op aanraden van een ziekenverpleger die ik ken. Ik heb ook nog een buisje zuiver acetylsalicylzuur liggen wat ik ooit heb gesynthetiseerd tijdens de studie, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat spul niet zo. Morfine heb ik wel eens aan gedacht, maar de juridische consequenties vind ik hier gewoon niet tegen opwegen. In Engeland hebben ze briljant spul, namelijk een pijnstiller (bv paracetamol) gecombineerd met een opwekkend middel (bv caffeïne). Dit is bedoeld als anti-katermiddel, zodat je de pijn niet voelt na een avond pub-crawlen, maar nog wel enigszins capabel overkomt op je werk. Een aantal jaar geleden een pilletje gekregen van een collega, en het werkt echt als een malle, maar het kan nooit goed voor je lichaam zijn. Toch ben ik wel voornemens hier een buisje van mee te nemen de volgende keer dat ik weer naar Engeland ga.
 4. Ik geniet van dit draadje! Ik sta volkomen achter @DickBerts, uit eigen ervaring. Er zijn momenteel inderdaad extra oefeningen gaande (met name van de Koninklijke Luchtmacht) die verband houden met de aanstaande Nuclear Summit. Deze worden deels in de Randstad gehouden, maar voor proceduretraining ook elders in het land waar er zo min mogelijk overlast is voor de burgerbevolking. De oefening Dutch Bison die op dit moment gaande zal nog vaker gehouden worden (hé, zou de naam van de oefening iets met het embleem van deze eenheid te maken hebben? Op creativiteit heb ik zo nog niet vaak kunnen betrappen bij de Landmacht ). Op dit moment is CIMIC (CIvil MIlitary Coorporation) helemaal een hot topic in het militaire wereldje, mede naar aanleiding van de ervaringen in Afghanistan. Onderdeel hiervan is zichtbaar (op een vriendelijke wijze) optreden in bevolkte gebieden. De situatie in NL is natuurlijk totaal anders dan in een onderontwikkeld Verwegistan, maar de basisprincipes zijn hetzelfde. Je moet je eenheden vertrouwd maken met het praten met burgers, er op af durven stappen en wederzijds vertrouwen opbouwen. Dit is primair een oefening voor de militairen; dat het een bepaalde PR-waarde heeft voor Defensie is een gelukkige bijzaak. Dat Nederlanders er niet vertrouwd mee zijn begrijp ik; het gebeurd natuurlijk niet elke dag dat een peloton bewapende militairen door een woonwijk banjert. Maar wen er aan, dit is bedoeld voor hun, niet voor de burger. Nederlandse militairen in een burger-omgeving zijn banger voor burgers dan andersom. De reactie waar veel militairen mee te maken krijgen (iiieuw! Wapens! Schietgeweren!! Faksisten!!1!) vind ik verschrikkelijk en onterecht.
 5. Opsec en Facebook gaan prima samen, alleen niet op dezelfde naam gebruiken en/of crosslinken. Ik heb een facebook-account onder mijn eigen naam, maar daar zet ik geen prepgerelateerde zaken op. Een prep-alias op facebook zou kunnen, maar moet je dat willen? Bewustwording opbouwen is een uitstekend idee, ook op Facebook, maar ik ben van mening dat het verstandiger is om daar slechts een aantal deskundige/ervaren preppers op te laten posten. Als preppers.nl daar het voortouw in neemt, heel goed! Maar ik kan (en wil) daar niet "privé" mee geassocieerd worden door te liken of te reviewen.
 6. Duffman

  US defensie

  Met het risico te gaan klinken als een Amerika fan-boy... EMP wapens werken niet op marineschepen. De scheepshuid werkt namelijk als een kooi van Faraday. Bovendien is het CMS extra beschermd tegen dit soort dreiging. Ik zou er als opvarende niet wakker van liggen. Nogmaals, de respons van Rusland in Kalinagrad is puur diplomatiek. De VS kan de kernwapens daar niet raken vanuit de Middellandse Zee. Dat er permanent Amerikaanse schepen geplaatst worden in Rota is slechts een administratieve handeling. Amerikaanse schepen liggen er al sinds het begin van de NAVO. En ook deze zijn zeker geen bedreiging voor Rusland. Aanvulling: de laatste twee bronnen zijn afkomstig uit Iran. Ik ben benieuwd hoe ze de presidentiële dynastie in Noord-Korea (hun grootste niet-Islamitische bondgenoot) typeren...
 7. Die ombouwpakketten voor de 2CV kende ik nog niet. Klinkt aantrekkelijk, ook omdat de 2CV zo'n beetje de makkelijkste auto is qua doe-het-zelf.
 8. @G-Class: helemaal gelijk, de oudere G-klasses kunnen mijn goedkeuring ook wegdragen. Overigens bouwt Peugeot de G klasse ook in licentie, maar met een Peugeot motor. Ik ben benieuwd hoe deze presteert. De VW kever is een ander verhaal, omdat daar de motor ook achterin zit en dus boven de aangedreven as zit. Oude Skoda's geldt hetzelfde voor. Een 2CV is inderdaad een van de beste, een van de ontwerpeisen was dat hij over modderige landweggetjes een doos eieren moest kunnen vervoeren zonder te breken . Naast de G-klasse denk ik dat de Suzuki Samurai en eventueel Mitsubishi L200 de beste combinatie hebben van onopvallendheid, genoeg beschikbare onderdelen en acceptabele hoeveelheid bagageruimte.
 9. Fantastisch initiatief! Solidariteit is leuk, maar dat betaal je maar van je eigen geld.
 10. Interessant stuk! Overigens is dit allemaal open bron informatie. Wat ook nuttig is, is om het jaarverslag van de CTIVD te lezen. Hier staat vaak net wat meer nuance in dan in de gemiddelde persbericht.
 11. Duffman

  US defensie

  "Vol" valt wel mee; in de slagorde van de zesde vloot zitten 6-8 schepen die theoretisch in staat zijn om intercontinentale raketten te onderscheppen. Zij zijn onderdeel van een taskforce met als centrum een vliegdekschip. Als dat vliegdekschip elders is (bijvoorbeeld richting Iran), gaat een deel gewoon mee. Amerikaanse radarsystemen zijn niet in staat een in Rusland gelanceerde intercontinentale raket direct te tracken, daarvoor zijn ze afhankelijk van centra op het land. Daar boven op komt nog eens dat de grootcirkel van de raketbaan richting de VS in de verste verte niet in de buurt ligt van de Middellandse Zee, dus al zou de VS op tijd een raket kunnen detecteren, dan kunnen ze hem niet vanuit de Middellandse Zee raken. Dat Rusland bezwaren maakt is een standaard internationaal diplomatiek spelletje. Als ze dat namelijk niet doen, en in de toekomst wordt de aanwezigheid van de VS in de Middellandse Zee om de een of andere reden wel relevant, kan de VS op grond van gewoonterecht hun handelswijze gewoon doorzetten (analoog hieraan het planten van het vlaggetje op de bodem van de Noordpool door Rusland; volgens het staande internationaal zeerecht had dit geen enkele waarde, maar toch maakten een aantal landen protest met het oog op de toekomst). Overigens maken de Russen ook bezwaar tegen de aanwezigheid van de Amerikanen in de oostelijke Middellandse Zee (nu voor de kust voor Syrië). Dit heeft echter niets met al dan niet vermeende nucleaire afweer te maken, maar met de toegang tot de Zwarte Zee te maken via de Bosporus (die de Russen begrijpelijkerwijs als hun achtertuin zien). Bovendien was er vroeger er een bevoorradings- en ankergebied ten noord-oosten van Cyprus, en dat was natuurlijk ook reuze interessant.
 12. Wellicht interessant, een miljard in goud... Bij een goudprijs van €30000/kilo en een dichtheid van 19,3 kg/l heb je een volume van 1727 liter; oftewel een kubus met zijden van 1,2m!
 13. Duffman

  US defensie

  Overigens is het niet vreemd dat er een Amerikaans schip bij Spanje wordt gesignaleerd, ze hebben de zesde vloot permanent in de Middellandse Zee, en die schepen moeten af en toe voor onderhoud naar de VS (en dan kom je langs Spanje). Tevens wordt er geoefend met bondgenoten in die regio.
 14. Duffman

  US defensie

  Een oorlogsschip mag overal op zee komen, behalve de territoriale wateren (doorgaans 12 zeemijl van de kustlijn af). Bovendien mag een oorlogsschip wel door territoriale wateren als dit "innocent passage" betreft, bijvoorbeeld door de Straat van Hormuz (tussen Iran en Oman), anders kan je namelijk niet (veilig) in de Perzische Golf komen. De Iraanse schepen die onderweg zijn, zijn vermoedelijk de Jamaran (een licht fregat) en vermoedelijk de Kharg of een Bandar Abbas-klasse. Het is zeer zeldzaam dat een Iraans schip verder komt dan de Arabische Golf. Ik schat dit in als een PR-stunt want een tactische confrontatie kunnen ze niet winnen. Bovendien hebben ze volgens de bron 30 adelborsten aan boord, dus het is waarschijnlijk gewoon hun adelborstenkruisreis (dat doet bijna elke marine, ook de Nederlandse) waar later een politiek label op is geplakt. De Jamaran is verder een tamelijk nieuw schip, dus ik denk dat deze reis tevens een soort beproeving is hoe systemen zich houden over langere tijd buiten de thuishaven. Een kernraket aan boord is uitgesloten. Los van het feit dat het twijfelachtig is dat Iran een kernwapen heeft (wat ik niet denk, wat natuurlijk niet uitsluit dat ze er wel mee bezig kunnen zijn), hebben ze niet de rakettechnologie om een kernwapen op een raket te kunnen bevestigen, ook niet een klein kernwapen op een raket met een beperkt bereik (niet intercontinentaal, maar een die net buiten de TTW gelanceerd kan worden). China en Rusland staan bovendien niet bekend om hun gretigheid deze techniek met andere landen te delen. Noord-Korea is hier wel mee bezig, en heeft in het verleden wel strategische kennis met Iran gedeeld. Zij zijn echter ook niet ver genoeg met hun rakettechnologie. Dan nog een praktisch puntje, een Topol-M pas niet op een Jamaran, en je wil zo'n raket ook niet op een met brandstof geladen bevoorrader hebben.
 15. Ik heb een aantal kleine camouflageverfdoosjes in gebruik om kleine troepjes georganiseerd te houden. Een daarvan heb ik gevuld met een mini-setje BOB spul, die heb ik standaard bij me in de auto. Ze passen in standaard munitie pouches, die je eventueel aan een harnas of opsvest kan hangen. Ze zijn niet waterdicht, maar komen een aardig eind als je ze intaped met een stukje ducktape of parafinetape. Kost ongeveer €5 bij de dump.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...