Ga naar inhoud

Pjotr

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Ja

Pjotr's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

36

Reputatie

  1. Hi mason, Wat zoek je precies, en wat is je budget? Mij lijkt het dat eea afhangt of je iets kunt kopen dat al min of meer af is, vs een opknappertje. Met daarbij ook de vraag of je meteen al kan verhuizen, of nog inkomsten hebt via een baan in NL Indien genoeg budget, en al meteen kunnen verhuizen denk ik wel dat je in portugal meer kunt krijgen voor je geld. Indien je nog in NL werkt zul je meer rekening moeten houden met reistijd, zeker bij een opknappertje. De keuze is uiteindelijk heel persoonlijk. Wij hebben spanje/portugal en italie overwogen, maar uiteindelijk voor midden frankrijk gekozen vanwege de afstand 6-7 uur rijden (zou zelfs op de fiets kunnen als het echt misgaat), de taal/cultuur en het klimaat. Net wat warmer dan NL, maar niet kurkdroog zoals het echte zuiden in de zomer kan zijn. Bijkomend voordeel is dat we wat landgenoten in de buurt hebben zodat het net wat makkelijker is om eea te regelen vanuit NL, maar dat bzou natuurlijk ook in Portugal kunnen... Ik zou als ik jou was een lijstje maken met wensen van belangrijk naar minder belangrijk en deze een voor een vergelijken met een project in portigal en frankrijk. Mocht je inspiratie zoeken, green-acres.com is een site waar ik nog steeds wel eens een kijkje neem, heeft veel in zuid frankrijk. Succes!
  2. De BBC heeft sinds 2009 een aantal interessante documentaires uitgezonden op het leven op een boerderij tijdens WOII, Victoriaanse tijd (19e eeuw), Edwardian tijd (begin 20e eeuw) en Tudor tijd (15-16e eeuw): http://en.wikipedia.org/wiki/Tudor_Monastery_Farm http://en.wikipedia.org/wiki/Edwardian_Farm http://en.wikipedia.org/wiki/Victorian_Farm http://en.wikipedia.org/wiki/Wartime_Farm In elke serie zitten wel interessante en nuttige elementen mbt tools, voedsel etc. Nadeel is dat je UK ip address nodig hebt om ze online te kijken, of het moet downloaden via newsgroups/torrents, maar zeker de moeite waard!
  3. Interessante discussie! Wij zijn op dit moment bezig te kijken naar zonne-energie voor onze BOL. Al heel wat doorgelezen, ook op dit forum. Gelukkig heb ik een gedegen natuurkundige achtergrond, want je moet met veel verschillende aspecten rekening houden. Gisteravond kwamen we echter tot de kern van de discussie: hoeveel elektriciteit heb je na/tijdens een shtf echt nodig? Uitgaande van verwarming en koken op hout. Tv/internet werkt dan toch niet meer. Koelen is met name in de zomer fijn, gelukkig heb je dan de meeste zonne uren! Maar stel je kijkt echt naar het absolute minimum dat je in de winter nodig hebt....een paar ledlampjen...1x per 2 dagen een wasmachine en/of droger? Of zijn dat al luxes die we moeten vergeten? Punt is levenduur van panelen en accus....wat als ik nu alles neerzet en het pas over 5 jaar misgaat? Dan heb ik 'nog maar' een levensduur van 5 jaar voor mijn elektrische installatie... Voor nu zit ik te denken aan een kleine installatie met teruglevering aan het net, ook om kosten te besparen en daarnaast een kleine (1000 wp?) volledige stand-alone installatie, incl accus, die ik in de verpakking laat en pas installeer wanneer het net wegvalt. Een goede agm accu hoef je in ruste maar 1-2 keer per jaar op te laden, en misschien blijven PV cellen dan ook langer goed?
  4. In onze bol komt inderdaad ons oude ikea hemelbed waar we gordijnen aan de zijkant en boven het bed kunnen ophangen indien nodig, in de middeleeuwen waren ze zo gek nog niet!
  5. @Cyberbeer, goede punten, voor ons geldt: 1. Frankrijk 2. Kan beter (=understatement) hoewel er volgens mij een groot verschil is tussen de grote steden en het platteland 3. Lokatie is super, in klein dorpje verscholen in een dal, niet op de doorgaande weg 4. Kosten erg laag, mits je de renovatie niet meeneemt:-) komende 3-5 jaar gaat er al ons spaargeld heen 5. Groot! De hele naaste familie kan mee (liefst wel met caravan;-) 6. Tja...6 uur rijden, 1 week fietsen...plan is om in iedergeval op tijd weg te gaan, of zsm permanent daar te gaan wonen 7. De meest foute die je kunt bedenken, een hybride lease auto, maar dat gaat wellicht nog veranderen...wens is een oude jeep/landrover oid 8. Kan alleen nog maar beter worden! 9. Wordt ook aan gewerkt, we hebben in iedergeval een afsluitbare 'court yard'
  6. Hmmm, geen elanden waar wij gaan zitten...Noord Frankrijk. Heuvels, bossen, riviertjes en maar 6 uurtjes rijden vanaf NL. 10 min rijden van een stadje van misschien net 2.000 inwoners en verder alleen maar dorpjes. de eerstvolgende echt grote stad is 1,5 uur over de snelweg. Misschien niet een echte droom lokatie, aangezien we graag wat meer zon hadden gehad, maar je moet ook realistisch zijn (qua financiƫle mogelijkheden) en we moeten de boel nog gaan opbouwen!
  7. Zou nog wat verder willen gaan dan @Vladimir...onderkoeling (of uitdroging door hitte bv in de woestijn) is binnen een paar uur funest. Bescherming tegen kou, regen en/of hitte zou dus prio 1 moeten zijn. Het liefst in mobiele vorm dmv kleding en schoeisel (droge sokken!!!)zodat je ondertussen op zoek kunt gaan naar nr 2 (water) en 3 (voedsel). Vuur kan hierbij helpen, maar is iet mobiel. Bij -10 in een t-shirt lopen kan (respect!), maar met alle respect houd je dat niet lang vol omdat het te veel energie kost!
  8. Ik ook niet! Dank! Leuk om op deze manier een bestemming voor een wandeling te kiezen! P.s. Heb afgelopen voorjaar wat zaden 'wild' geplant in bosjes en perken..wie weet komen daar nog wat extra wildpluk plekken uit;-)
  9. Ten tijde van napoleon marscheerde hele(franse) legers op uien soep! Beetje (wilde?) knoflook met ui licht aanbakken in olie (of boter indien je die luxe hebt!) Na 5-10 min water erbij met een bouillon blokje (kan ook zonder!) wat wilde kruiden zoals tijm, salie en lekker laten pruttelen...mochten er nog aardappel veldjes in de buurt zijn, kan er zeker bij, net als wilde champignons! Smakelijk!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...