Ga naar inhoud

Pjotr

Lid
 • Aantal items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Pjotr's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

36

Community reputatie

 1. Pjotr

  Impact van TTIP

  Hierboven dus mijn antwoord op deze vraag;-)
 2. Pjotr

  Impact van TTIP

  Dat is ook mijn grootste vraag...tot we definitief in onze bol kunnen gaan wonen (halve hectare tuin) hebben we slechts een klein stadstuintje. Volgena mij is de enige mogelijkheid om eten te kopwn bij winkels die je vertrouwd en waarvan je weet dat ze geen rotzooi verkopen (bye bye supermarkt) Dus vooral lokaal en kleinschalig. Het is alleen wel een stuk duurder, dus zullen we meer bewuste keuzes moeten maken
 3. Is er iemand die juridisch goed genoeg onderlegd is om te vertellen of het mogelijk is een process te beginne jegens 'nalatigheid' of 'plichtsverzuim' oid? Kijk naar Ierland, de enige manier om deze criminelen te stoppen is om de schuldigen zeer zwaar te straffen, laat ze ons maar terugbetalen! >
 4. Pjotr

  Oproep tot boycot

  Hmmm... Wij hebben sinds iets meer dan een jaar geen auto meer, met de fiets naar het werk, de winkel en de action;-) bevalt prima en je merkt snel dat waar je eerst de auto pakte, je nu gaat fietsen of niet gaat! Alleen voor tochtjes naar onze bol huren we wat. Mochten we besluiten een auto te kopen is een old timer een serieuze optie (vanwege geen belasting en gen computers aan boord;-) Moraal van het verhaal: verminder ie afhankelijkheid vh systeem door slim keuzes te maken, soms wat in te leveren en goed te weten waar de 'gaten' zitten. Doen de bankiers ook! Ik zeg: voorkomen is beter dan niet betalen!
 5. Hi mason, Wat zoek je precies, en wat is je budget? Mij lijkt het dat eea afhangt of je iets kunt kopen dat al min of meer af is, vs een opknappertje. Met daarbij ook de vraag of je meteen al kan verhuizen, of nog inkomsten hebt via een baan in NL Indien genoeg budget, en al meteen kunnen verhuizen denk ik wel dat je in portugal meer kunt krijgen voor je geld. Indien je nog in NL werkt zul je meer rekening moeten houden met reistijd, zeker bij een opknappertje. De keuze is uiteindelijk heel persoonlijk. Wij hebben spanje/portugal en italie overwogen, maar uiteindelijk voor midden frankrijk gekozen vanwege de afstand 6-7 uur rijden (zou zelfs op de fiets kunnen als het echt misgaat), de taal/cultuur en het klimaat. Net wat warmer dan NL, maar niet kurkdroog zoals het echte zuiden in de zomer kan zijn. Bijkomend voordeel is dat we wat landgenoten in de buurt hebben zodat het net wat makkelijker is om eea te regelen vanuit NL, maar dat bzou natuurlijk ook in Portugal kunnen... Ik zou als ik jou was een lijstje maken met wensen van belangrijk naar minder belangrijk en deze een voor een vergelijken met een project in portigal en frankrijk. Mocht je inspiratie zoeken, green-acres.com is een site waar ik nog steeds wel eens een kijkje neem, heeft veel in zuid frankrijk. Succes!
 6. Het is interessant te lezen dat dit onderwerp ook (of moet ik zelf zeggen 'zelfs' ) de prepper community sterk verdeelt. Daar maak ik mij wel zorgen om. Het past precies in een 'verdeel en heers' politiek waar in de geschiedenis meer dan genoeg voorbeelden van zijn. Ik vrees dan ook dat dit nu precies is wat de huidige elite voor ogen heeft. Op deze manier kunnen ze stap voor stap onze vrijheid verder beteugelen. Het niet toestaan van demonstraties lijkt mij daar een eerste stap. Als prepper twijfel ik hoe hier mee om te gaan. Aangezien wij niet heel ver van de schilderwijk wonen is het voor ons ook helaas geen verweg show. Zelf zit ik te denken aan een alarmpistool en extra sloten minimaal, maar omgetwijfeld zullen we meer gaan doen. Eigenlijk zou ik wel activer willen meewerken om alle zooi aan te pakken, falende politicy, extremisme (alle vormen!), criminele bankiers etc....probleem dat ik heb is dat het mij en mijn familie erg zichtbaar maakt en dus in mijn ogen zeer kwetsbaar.....dus heb ik de neiging om me koest te houden en de aandacht te richten op het verder preppen van onze bol. Echter dan voel ik me weer schuldig dat ik me verberg en niets doe het tij te keren...zeker nu het steeds dichter bij lijkt te komen... Typisch preppers dilemma? Wat je kun je doen, zonder de aandacht op je te vestigen???
 7. Pjotr

  Impact van TTIP

  Ik heb even gezocht op TIPP, maar kon geen bestaand draadje vinden. Ik vind het verontrustend steeds meer te lezen over dit verdrag en hoe het ons uitlevert aan de multinationals. Zie ook http://stopthebanksters.eu/het-ttip-verdrag-gaat-zijn-stempel-drukken-op-alle-mogelijke-vlakken-van-onze-samenleving/ Voor meer uitleg... Wat kunnen we hiertegen doen? Iemand goede ideeen?
 8. Lastige is dat het systeem niet (meer?) werkt. Stel we zouden een prepperspartij oprichten (de PPP, lol!) dan is de kans groot (ondanks alle goede bedoelingen) dat we net zo corrupt worden als de huidige politieke elite...daarnaast zijn veel belangrijke zaken zo complex, dat het voor veel mensen ook gewoon niet meer te begrijpen valt. Persoonlijk proberen we zo onafhankelijk mogelijk te worden van het systeem, eigen voedsel, energie etc. Zorgen voor een minimale belastingdruk, door bv ook veel 2e hands te kopen. Ik hou er nu al rekening mee dat de (toekomstige) zorg voor mijn ouders op onze eigen schouders komt te liggen, dus dat nemen we nu al in onze plannen mee. Hoe meer mensen dit gaan doen hoe minder de belastinginkomsten. Ik weet niet wat daaruit gaat komen, maar bij genoeg mensen die dit volgen moeten er dan zowiezo zaken veranderen....hoe we die massa gaan bereiken? Het verhaal blijven vertellen en geduld hebben... op een wat grotere schaal kan ik me voorstellen dat het helpt om weer echte communities te organiseren waar men elkaar kent en bijstaat. Huidige politiek state wat mij betreft helemaal los van de echte wereld en maakt veel mensen (jong en oud, rijk en arm) gemakzuchtig inde zin dat ze wijzen naar den haag en dat ze daar de problemen maar oplossen. Je zou belasting zelfs kunnen zien als een soort afkoopsom om de zorg voor je 'naasten' niet zelf te hoeven doen. We moeten dus meer beseffen dat we met z'n allen de oplossing in handen hebben, en kleine dingen kunnen doen om de verandering in gang te zetten. (Voel me nu vreselijk hypocriet, gezien ik dit op een ipad aan het typen ben.....ach, onderdeel van de transitie zeg ik maar)
 9. De BBC heeft sinds 2009 een aantal interessante documentaires uitgezonden op het leven op een boerderij tijdens WOII, Victoriaanse tijd (19e eeuw), Edwardian tijd (begin 20e eeuw) en Tudor tijd (15-16e eeuw): http://en.wikipedia.org/wiki/Tudor_Monastery_Farm http://en.wikipedia.org/wiki/Edwardian_Farm http://en.wikipedia.org/wiki/Victorian_Farm http://en.wikipedia.org/wiki/Wartime_Farm In elke serie zitten wel interessante en nuttige elementen mbt tools, voedsel etc. Nadeel is dat je UK ip address nodig hebt om ze online te kijken, of het moet downloaden via newsgroups/torrents, maar zeker de moeite waard!
 10. Heb ook gelezen dat 1 van de oorzaken van WO1 het grote overschot aan jonge werkeloze mannen was. Dat de elite niet wilde dat deze zich tegen hen ging keren en het daarom wel een goed idee vond om deze groep elkaar te laten afslachten....dit wordt nu ook gezien als een factor bij de verschillende arabische lentes. Wat betreft zijn er dan wel weer overeenkomsten!
 11. Misschien is de klassieke opstand a la occupy en demonstraties op dit moment niet het meest effectief. Het was al eerder genoemd, maar ik voel meer voor een 'silent protest': onafhankelijkheid van vadertje staat en desnoods zelf nieuwe communities opzetten met eigen betaalmiddelen, watervoorziening, energieopwekking en voedsel verbouwen...dat duurt misschien nog wel even om te realiseren, maar het is volgens mij de reden dat griekenland zo rustig is: mensen hebben zich terug getrokken uit de staat! Intussen zijn wij heel bewust bezig ons daarheen te bewegen...kopen bijna alleen nog maar op marktplaats bijvoorbeeld, zoveel mogelijk delen etc. Daarmee kunnen we al een flink statement maken!
 12. Interessante discussie! Wij zijn op dit moment bezig te kijken naar zonne-energie voor onze BOL. Al heel wat doorgelezen, ook op dit forum. Gelukkig heb ik een gedegen natuurkundige achtergrond, want je moet met veel verschillende aspecten rekening houden. Gisteravond kwamen we echter tot de kern van de discussie: hoeveel elektriciteit heb je na/tijdens een shtf echt nodig? Uitgaande van verwarming en koken op hout. Tv/internet werkt dan toch niet meer. Koelen is met name in de zomer fijn, gelukkig heb je dan de meeste zonne uren! Maar stel je kijkt echt naar het absolute minimum dat je in de winter nodig hebt....een paar ledlampjen...1x per 2 dagen een wasmachine en/of droger? Of zijn dat al luxes die we moeten vergeten? Punt is levenduur van panelen en accus....wat als ik nu alles neerzet en het pas over 5 jaar misgaat? Dan heb ik 'nog maar' een levensduur van 5 jaar voor mijn elektrische installatie... Voor nu zit ik te denken aan een kleine installatie met teruglevering aan het net, ook om kosten te besparen en daarnaast een kleine (1000 wp?) volledige stand-alone installatie, incl accus, die ik in de verpakking laat en pas installeer wanneer het net wegvalt. Een goede agm accu hoef je in ruste maar 1-2 keer per jaar op te laden, en misschien blijven PV cellen dan ook langer goed?
 13. In onze bol komt inderdaad ons oude ikea hemelbed waar we gordijnen aan de zijkant en boven het bed kunnen ophangen indien nodig, in de middeleeuwen waren ze zo gek nog niet!
 14. @Cyberbeer, goede punten, voor ons geldt: 1. Frankrijk 2. Kan beter (=understatement) hoewel er volgens mij een groot verschil is tussen de grote steden en het platteland 3. Lokatie is super, in klein dorpje verscholen in een dal, niet op de doorgaande weg 4. Kosten erg laag, mits je de renovatie niet meeneemt:-) komende 3-5 jaar gaat er al ons spaargeld heen 5. Groot! De hele naaste familie kan mee (liefst wel met caravan;-) 6. Tja...6 uur rijden, 1 week fietsen...plan is om in iedergeval op tijd weg te gaan, of zsm permanent daar te gaan wonen 7. De meest foute die je kunt bedenken, een hybride lease auto, maar dat gaat wellicht nog veranderen...wens is een oude jeep/landrover oid 8. Kan alleen nog maar beter worden! 9. Wordt ook aan gewerkt, we hebben in iedergeval een afsluitbare 'court yard'
 15. Hmmm, geen elanden waar wij gaan zitten...Noord Frankrijk. Heuvels, bossen, riviertjes en maar 6 uurtjes rijden vanaf NL. 10 min rijden van een stadje van misschien net 2.000 inwoners en verder alleen maar dorpjes. de eerstvolgende echt grote stad is 1,5 uur over de snelweg. Misschien niet een echte droom lokatie, aangezien we graag wat meer zon hadden gehad, maar je moet ook realistisch zijn (qua financiƫle mogelijkheden) en we moeten de boel nog gaan opbouwen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...