Ga naar inhoud

CarMa97

Lid
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

CarMa97's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

39

Community reputatie

 1. Bedankt voor de reacties. Is erg stimulerend. Op de vraag: Reeds door anderen beantwoord, maar dit is inderdaad aanwezig.
 2. Dit wordt mijn eerste review en gelijk al van een item dat zo goed als uitverkocht is. Toch wil ik mijn ervaring met jullie delen. In het foldertje van de Lidl trof ik aan: Bresser Verrekijker • Compact Design, ideaal voor wandelingen en uitstapjes • Omkeerbare oogkappen, ook geschikt voor brildragers • 12-voudige vergroting • 32 mm objectief • Zichtveld 84 -1000 m • Incl. opbergtasje Per stuk €8,99 Het merk Bresser trok mijn aandacht. Dit is geen onbekende in de optiek wereld het Duits bedrijf maakt al vele jaren goede verrekijkers, microscopen, telescopen, etc. Omdat ik naast mijn reguliere en redelijk zware verrekijker een licht alternatief zocht, kon ik het voor de prijs niet laten. Op de website van Bresser is een gelijkende verrekijker al gauw 20 euro. (Bron: http://www.bresser.de ) Er zijn natuurlijk verrekijkers te vinden in alle maten en soorten met diverse coatings verschillende prisma’s en natuurlijk de bijbehorende prijskaartjes. Ik had dus geen hoge verwachtingen. Thuis gekomen het doosje uitgepakt en daarin vindt ik naast de verrekijker zelf een handig tasje om hem in te stoppen en aan je riem te hangen en een reinigingsdoekje. Zo’n kleine verrekijker met zulke vergroting is erg moeilijk stabiel te houden als je wat verder weg kijkt, maar als je met je ellebogen ergens op rust, is het goed te doen. Ik heb in de paar uur dat ik aan het stoeien ben met deze kijker, geen vervelende kleurschiftingen gezien. De hoofdlenzen zijn niet ontspiegeld en dat kan eventueel reflecties geven als je aan het spieken bent richting een lichtbron/zon. Vanzelfsprekend nooit met een verrekijker in de zon kijken. De lenzen combinatie is met name geschikt voor overdag. hoewel het schemergetal op 19,5 (wortel van 12x32) uitkomt, wat impliceert dat hij ook in het schemer nog goed bruikbaar zou zijn, is dat niet het geval. Bij een schemertest kan ik alles wat ik met het blote oog kan onderscheiden, met de verrekijker scherpstellen, m.a.w. als het donker is, is het ook donker in de verrekijker. Voor een alledaagse/backpack verrekijker is dit voor mij een ideaal kijkertje. Het draagkoorde had iets dikker gemogen, ik vrees namelijk dat deze kan gaan irriteren in de nek. Het tasje kan gemakkelijk aan een riem bevestigd worden. De lenzen kunnen goed op de ogen worden afgesteld, de oogstukken kunnen zo dicht bij elkaar gebracht worden dat ook mijn dochter van 4 met goed fatsoen er doorheen kan kijken. De verrekijker is voldoende bedekt met rubber om goed grip te hebben. De hoofdlenzen zitten een stukje in de behuizing zodat je niet snel direct zonlicht in de lens zult krijgen. De scherpstelknop is ook bedienbaar met klamme handen. Hier nog even wat dimensies en gewichten: Zonder tas: 275 gram Met tas: 312 gram Lxbxh: 13,5x11x4,7 uitgeklapt ,13,5x8x4,7 ingeklapt Hieronder wat foto’s:
 3. Meegenomen voor de volgende generatie (ga eerst zelf even oefenen)
 4. Ook hier goede ervaringen met lampeolie (Blanke Farmlight) in een petroleumstel. Geen stank, mooie regelmatige vlam mits niet te hoog ingesteld want dan gaat ie kwalmen. @Raycoupe Mooi verslag!
 5. Om weer on-topic te komen: ooit na mijn diensttijd bij de knatres gegaan. Was nog in de tijd dat je de fall mee naar huis kreeg en gedemonteerd op verschillende plekken in het huis moest bewaren. Eens per maand samen komen en de skills oefenen. Wat ik mij nog kan herinneren is dat wij in tijd van militaire dreiging een fake doel moesten beveiligen om de "vijand" op een verkeerd spoor te zetten. Vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Je krijgt tegenwoordig het wapen niet meer mee naar huis en ik heb de behoefte ook niet meer. Op de vraag op do of don't. Als je de tijd hebt en geen enkele ervaring op militair gebied, dan zou ik een paar jaar bij de natres gaan. Je zit er niet je hele leven aan vast en die paar jaar dat je het doet, kun je best wel wat zaken leren. Ik verwacht niet dat er binnen nu en 5-10 jaar een militair conflict onstaat in Nederland. Dus daar hoef je geen risiko te lopen want uitzending naar het buitenland is altijd in overleg. my2cents
 6. Leuk draadje dit. Heeft iemand het document nog beschikbaar? De link komt niet meer bij het document uit.
 7. Ook hier op zowel een samsung galaxy sII en de samsung galaxy mini met de juiste instellingen, wederom geen bericht.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...