Ga naar inhoud

SotekOne

Lid
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Randstad
 • Nieuwsbrief
  Nee

SotekOne's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

14

Community reputatie

 1. Alleen sterk zijn is niet genoeg, ik denk dat de mensen die overleven ook hard en egocentrisch zullen zijn. De strijders zeg maar. Of dat dan ook de meest ideale mensen zijn om een maatschappij mee op te bouwen...
 2. Mijn reddingsboot in geval van overstroming: Moet ik wel binnen een paar dagen een plek vinden om te landen, maar het is beter dan niets.
 3. Niet? Ik stond er echt van te kijken hoeveel herrie er uit zo'n ding kwam. Kan me niet voorstellen dat je dat niet hoort als het een beetje in de buurt is. En ja, het ding is zo uitgeschakeld, maar als het goed is ben je dan al gewaarschuwd toch?
 4. Ik heb een tijd terug wat alarmpjes besteld bij een Chinese webshop, deze om precies te zijn --> http://dx.com/p/wireless-entry-alarm-826 Ik had er eigenlijk geen erg hoge verwachtingen van, wat kan het nou helemaal zijn voor die prijs? Maar ik ben (erg) aangenaam verrast en wil het daarom jullie ook als tipje meegeven. Het ding bestaat uit 2 delen en beide hebben een plakstripje. Je plakt het ene deel op de deur/raam/deksel/whatever en het andere stuk ernaast op het kozijn/omlijsting/whatever. Vervolgens aanzetten, en als beide delen dan van elkaar af bewegen begint het alarm te piepen. En het is echt een piep die door merg en been gaat, daar valt niet doorheen te slapen. Heel simpel, maar erg effectief om een deur, raam, kist o.i.d. te beveiligen. Geruststellende gedachte toch, dat je niet beslopen kan worden in je slaap? Batterijtje zit er bij, geen verzendkosten, kost vrijwel niets... Wat mij betreft gouden tip.
 5. Mwah, ik denk dat je dat meer moet zien als een grijze stroom naast de normale vaccinatieplannen. Er komen 10 dozen vaccins uit het lab, 9 gaan de normale stroom in, 1 doos wordt zwart gekocht door de rijken en machtigen. Zoiets. Maar ze zullen wel zorgen dat zij en hun directe familie veilig zitten ja. Zou ik ook doen, jij waarschijnlijk ook. Zo werkt de wereld nou eenmaal. No plan survives first contact with the enemy he. Maar het is beter dan niets.
 6. Als het zover komt (en dan heb ik het over het einde van de menselijke beschaving, niet over een lokale ramp), dan wordt iedere andere mens een potentiele tegenstander voor mij. Ik heb dingen, zij willen dingen, geen goede combinatie. Ik zal dan ook, zeker in het begin, zoveel mogelijk uit de buurt van mensen en groepen blijven. Niemand is te vertrouwen, iedereen gaat in de eerste plaats voor zichzelf.
 7. Dan zal je waarschijnlijk niet eens te horen krijgen dat het vaccin er is. Dat is dan voor de paar mensen die diep in de overheidsbunkers zitten. Maar gelukkig is bij iedere ziekte 3% van de mensheid van nature immuun voor die ziekte, dus je hebt nog een kansje.
 8. Tsja, preventieve aanvallen... ja, het moet kunnen, maar echt als laatste redmiddel. Het zou niet te licht ingezet moeten worden. Zeker niet na het Amerika/Irak debacle.
 9. Kan dat? Pensioenafdracht is toch verplicht? Ik zou het ook liever zelf op een spaarrekening hebben staan ergens, want ook ik zie het somber in met de pensioenfondsen (europa confisqueert die en dan krijg je een (lager) europees pensioen ) maar volgens mij is het een verplicht spelletje?
 10. Dat is de kern van het verhaal toch? Mensen die kunnen bijdragen aan het in stand houden van de maatschappij staan bovenaan de lijst. Als je wil dat een dokter mensen redt moet je wel zorgen dat hij niet als eerste omkiept. Eerlijk? Misschien niet. Logisch? Ja. De plannen liggen er allemaal, op gemeente-, regio- en hoger niveau. Als je weet dat jij niet bovenaan de lijst staat kan je beter zelf iets regelen. Maar daarom zijn we hier toch, om ons voor te bereiden?
 11. Ik ben bang van niet. De collapse kan misschien nog een tijd worden uitgesteld, maar de kern van het probleem (de megaschulden) wordt niet aangepakt. Er wordt wat aan symptoombestrijding gedaan en in de marge gebroddeld, maar niemand in de Amerikaanse politiek durft de zo nodige harde maatregelen te nemen, want dat zou politieke zelfmoord zijn en een automatische megazege voor de andere kant. Ik zie op de korte termijn geen oplossingen en ben bang dat het bij economisch dweilen met de kraan open blijft.
 12. Sowieso Chinese webshops (Dealextreme, Focalprice, etc). Al die websites hebben erg goedkoop spul. Het is geen topkwaliteit (afwerking is niet altijd optimaal), maar voor die prijs vaak erg goed. En ze verzenden gratis naar Nederland, ook een niet te onderschatten voordeel.
 13. Dit gaat hem volgens mij ook worden. Globale economische meltdown. Amerika heeft haar problemen nog een tijdje enigszins in de schaduwen kunnen houden omdat de focus op Europa (Griekenland e.d.) lag, maar ook dat kan niet blijven duren. Er moet ooit afgerekend worden, en als blijkt dat dat niet kan beginnen de dominosteentjes te vallen. Wat me dan nog meer zorgen baart; Amerika heeft het machtigste leger op de wereld. Die gaan vast niet staan toekijken hoe Amerika omvalt...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...