Ga naar inhoud

Black Back Pack Man

Lid
 • Aantal items

  123
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Black Back Pack Man

 1. Zojuist de laatste aflevering bekeken van seizoen 4, vraag me af of er een vijfde seizoen komt... De eerste 2 seizoenen met Dave Canterbury en Cody Lundin vind ik de beste van de reeks. Lundin bijt weer van zich af tegen de producenten van Dual Survival. https://www.facebook.com/pages/Cody-Lundin-Aboriginal-Living-Skills-School-LLC/124508247561387
 2. Het Youtube kanaal van Dave Canterbury volg ik met enige regelmaat, Dave heeft tegenwoordig lang haar, nog even en hij doet er vlechtjes in en gaat op blote voeten lopen:) De eerste 3 afleveringen van seizoen 4 staan op Youtube, zolang het duurt. http://www.youtube.com/watch?v=ydhYZSnG_CI Ik kan best begrijpen dat Lundin in verweer gaat tegen Discovery, in de promo word Cody neergezet als iemand die onnodige risico's neemt. Althans, daar lijkt het op.
 3. Ik heb inmiddels de eerste twee afleveringen gezien van het nieuwe seizoen, wat opmerkelijk is is dat de afleveringen begonnen met een ruzie tussen Joe en Cody. Daarna kwam de tekst, dat iemand van Dual Survival niet langer deel uitmaakt van de show. Opgezocht wat ze daarmee bedoelen en ik ben er achter gekomen dat Cody Lundin is ontslagen uit het programma. Op zijn Facebook pagina schrijft Lundin wat er aan de hand was https://www.facebook.com/pages/Cody-Lundin-Aboriginal-Living-Skills-School-LLC/124508247561387 Ik ben wel een beetje geschokt door het nieuws, eerst Canterbury en nu Lundin... Dual Survival zal niet meer hetzelfde zijn zonder zo'n kleurrijk figuur als Cody Lundin
 4. Inderdaad, bijna alle bewoners zijn psychisch niet in orde en horen thuis in een inrichting. Ik heb ze drie weken gevolgd en ben sinds vandaag volledig afgeknapt op het programma, paspoort heb ik gestopt.
 5. Ja, deze schede word er standaard bijgeleverd. Maar moet er wel bij zeggen dat het mes erg losjes in de schede zit, eruit vallen zal hij niet doen maar wel rammelen en geluid maken. Ik heb het probleem opgelost door een stukje leer in de schede te doen zodat het mes wat steviger erin zit. Ik had ergens gehoord of gelezen dat de gaten en gleuf in het mes er zitten voor duikers, zodat ze hun flessen oid kunnen opendraaien. Kan me vergissen maar volgens mij had het met duikersuitrusting te maken.
 6. Vaseline had misschien gekund, het was een plastic flesje. Het ging mij erom dat het flesje niet zou lekken in de tas, lekken heeft het in ieder geval niet gedaan Maar goed, nu heb ik die kleine flesjes, als ze leeg zijn kan ik ze eventueel weer bijvullen.
 7. Het is in feiten zoals je een mes slijpt met een aanzetstaal, de twee snijkanten van de messen zet je in de juiste hoek tegen elkaar en vervolgens maak je een zigzaggende beweging.
 8. Voor de tandpasta uit de mini verpakkingen moet je inderdaad op de houdbaarheid letten, op een gegeven moment word de pasta kurkdroog. Het flesje wat ik gebruikt heb om de Fa in te gieten kwam niet bij Xenos vandaan, het was van één of andere winkel die spullen van een executieverkoop had. De dop kreeg ik in ieder geval er niet meer af, ik heb een mes in het flesje moeten zetten om de zeep eruit te krijgen.
 9. Geen probleem prespass, elke mening en ervaring is voor iedereen anders. Soms ben je het met elkaar eens en soms niet. Wou alleen maar in dit topic laten zien dat het merknaam Walther niet specifiek op vuurwapens hoeft te staan. De verrekijker doet in het veld goed zijn werk, uit de zaklamp komt genoeg licht en het mes snijd goed genoeg. (uit de verpakking is hij trouwens niet zo scherp, paar keer met een ander mes eroverheen gegaan en hij is nu vlijmscherp) Afwerking had zoals gezegd beter gekund, bv de schroefjes die de clip aan het handvat bevestigen hadden wat scherpe braampjes die de kleding kunnen beschadigen, die heb ik met een vijltje verwijderd. De meerwaarde van de youtube reviews vind ik dat je kan zien hoe het mes (of een ander product) geleverd word, hoe het eruit ziet van alle kanten en hoe groot of klein het is, en eventueel de werking. De meningen van de mensen die de filmpjes plaatsen hecht ik niet zoveel waarde aan, want (wederom) elke mening is verschillend Vooral als je spullen online koopt waar je meestal maar 1 of 2 foto's van het product kan zien zijn de youtube clipjes een uitkomst.
 10. Fan is wel een heel groot woord, het feit dat ik een mes er cool uit vind zien betekent niet automatisch dat ik het koop. Fan zijn van matig materiaal en dan zeggen dat je niet met materiaal werkt slaat natuurlijk nergens op, ik kijk altijd eerst naar functionaliteit en de prijsverhouding. Kwaliteit en duurzaamheid word mede bepaald hoe je met het materiaal omgaat, ik heb dit mes niet gekocht om zware klussen mee te kunnen doen. Ik heb meer dan genoeg materiaalkennis in huis om te weten hoever ik iets kan belasten... Op youtube zijn verschillende reviews van Walther producten te vinden, mede dankzij die filmpjes heb ik besloten om de Sub Companion aan te schaffen. https://www.youtube.com/watch?v=bSaNgGz37go Mora's zijn inderdaad vaste messen die niet echt te vergelijken zijn, wel qua kwaliteit en prijsverhouding. Het lock mechanisme van de Walther SC is hetzelfde als de Gerber Paraframe, waarvan ik nog de mini versie heb liggen. Als dit mes mij in de toekomst niet bevalt, prima, kopen we geen Walther messen meer.
 11. Tja, zo zal Mora ook mijlen ver voorop de Walther liggen. Alleen op die messen staat geen Walther erop gedrukt
 12. Gisteren tijdens boodschappen doen stond ik voor de kassa en daar lag een bak met allemaal kleine reisverpakkingen voor persoonlijke verzorging. Fa Double Power had ik toevallig al in mijn BOB zitten, probleem was dat het potje waar ik het ingegoten had niet meer open te krijgen is Deze 50 ml verpakking is een stuk handiger, heb een aansteker erbij gelegd zodat je kan zien wat het formaat van de verpakkingen is. Ik heb ze gekocht bij de Vomar voor 1 euro per stuk, als iemand nog ergens dit soort producten in reisverpakkingen ergens is tegengekomen, gooi het in de groep.
 13. Dank je wel Heksenboot. Oog schroeven had ik nog liggen en dacht ik doe ze erbij, inderdaad misschien handig voor een trap-wire of voor de hengel. Het doosje zit klem tussen het elastiek en de sluiting, verliezen is praktisch onmogelijk. Het elastiek is door het doosje vrij gespannen dus ik verwacht niet dat ik het lampje en firesteel ga verliezen, eerst zat het Potter's doosje er niet in waardoor het elastiek veel slapper zat. Ik kan nog wat kwijt in het doosje, watten om het vuur te starten zou inderdaad een goede toevoeging zijn.
 14. Hee wat vreemd, ik had 3 foto's in de eerste post geplaatst maar er zijn er maar twee zichtbaar. [EDIT] Foto opnieuw ge-upload, nu doet hij het wel
 15. Volgens mij ben ik niet de enige met een Short Nighthawk op het forum, wou even voor inspiratie laten zien welke zaken ik heb toegevoegd aan de schede. Een polskompasje van Coghlan's past er mooi omheen, Tussen het elastiek zit een metaal doosje Potter's, past er precies tussen zonder dat hij uitsteekt, Het doosje heb ik gevuld met waterproof lucifers, visdraad, haakjes, loodjes en een aantal schroeven met een O ring, Verder zit er nog een slijpsteentje in, een Fenix E01 LED zaklampje van 1 lumen (als ik me niet vergis), en nog een firesteel van Coghlan's In de 4 gaten van de schede heb ik nog een lange veter geweven, altijd handig.
 16. Dit vind ik trouwens een erg cool zakmes, hij is alleen nog niet leverbaar, http://www.products4security.nl/Zakmessen/Walther%20zakmessen/P99%20Folding/ Denk dat deze rond de 30 euro's gaat kosten.
 17. Klopt, het is allemaal made in China. De afwerking van het mes en de verrekijker is niet geweldig, had meer aandacht aan besteed kunnen worden. Maar als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding is het zekers niet slecht, natuurlijk zal tijd moeten uitmaken hoe duurzaam het spul is. Walther vuurwapens staan los van deze uitrusting, maar ik geloof niet dat ze hun merknaam op rommel laten zetten. Walther wapens heb ik over het algemeen goede ervaringen mee, maar goed, meningen verschillen.
 18. Ik dacht ook dat dit setje het delen waard zou zijn. Het mes heb ik online aangeschaft bij Hes van Zweeden, de verrekijker en zaklamp komen bij Conrad vandaan.
 19. Sommige mensen zullen het merk Walther wel kennen van de schietijzers, maar Walther heeft ook interessante producten die niet wapengerelateerd zijn. Ik heb 3 zaken aangeschaft die allemaal rond de 20 euro hebben gekost, een verrekijker, een vouwmes en een zaklamp. De verrekijker is een Walther Backpack 10X25, robuust niet te groot niet te klein met een rubbere behuizing. Er zat ook nog een nekkoord bij maar die heb ik weggelaten. De zaklamp is een Xenon Tactical van 60 lumen, geen LED maar een xenon lampje zit erin. De lens kan versteld worden van groot/breed naar klein/smalle lichtbundel. Last but not least, een Walther Sub Companion zakmes met een rvs blad. Het mes heeft een handige clip zodat je hem aan de riem kan hangen. De verrekijker en zakmes kwamen samen met een tasje, jammer genoeg werd de zaklamp niet geleverd met een tasje. Het tasje voor het zakmes vind ik een beetje overbodig omdat er een clip op het mes zit, ook moet je hard drukken of rukken om dat tasje open of dicht te krijgen. Tasje voor de verrekijker heeft een klittenbandsluiting, die werkt prima. Vroeger heb ik vaak met Walther vuurwapens geschoten en weet dat die van een goede kwaliteit waren, of deze producten ook een goede kwaliteit zijn, tijd zal het leren. Deze spullen voelen en zien eruit als goede kwaliteit, ze zijn in ieder geval betaalbaar.
 20. Kwam toevallig een filmpje tegen waarin Joe Teti de inhoud zijn BOB laat zien. Nog 5 minuten dan begint weer een nieuwe aflevering van Dual Survival op Discovery Channel :-)
 21. Ik heb er ook één van Action, na plusminus 10X gebruikt te hebben zit het firesteel nog steeds in het handvat. De firesteel van Coghlan's vloog na één keer strijken al uit het handvat, heb hem vervolgens vastgelijmd met epoxy sindsdien zit hij muurvast.
 22. Wat de motieven ook mogen zijn, veranderd dat iets aan het feit dat de hoofdpersoon in de film zich aan het voorbereiden is ? De één prept bijvoorbeeld voor een zombie aanval, de ander voor een alien invasie of het ineenstorten van het financiële systeem, of misschien een storm die nooit gaat komen. Alle preppers hebben het zelfde doel/motief, zien te overleven.
 23. Ik had gezocht via de zoekmachine van het forum maar had niets gevonden, nu begrijp ik waarom, alle films worden in één topic gegooid. Dat maakt het niet echt overzichtelijk... Over de film, het eerste uur heb ik nu gezien. De man gooit zijn winkelwagentje vol met blikvoer en gaat een zeecontainer ingraven in zijn tuin ivm een storm. Dat heeft zekers met preppen te maken, misschien niet om de juiste reden maar dat hij zich aan het voorbereiden is, is een feit. Morgen het volgende uur bekijken.
 24. De film (uit 2011) heb ik nog niet gezien maar de trailer ziet er veel belovend uit. https://www.youtube.com/watch?v=I5U4TtYpKIc
×
×
 • Nieuwe aanmaken...