FincaInSpanje Geplaatst: 18 oktober 2013 Delen Geplaatst: 18 oktober 2013 Ingrediënten: 400 gram gekookte kikkererwten 300 gram biologische scharrelkipfilet in blokjes 100 gram chorizo in blokjes 1 gesnipperde ui 1 rode paprika in stukjes 4 geperste tenen knoflook 2 el olijf olie 120 ml gevogeltefond ( of kippenbouillon van een blokje) 3 el sherry 100 ml rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 laurierblaadje ½ tl scherpe paprikapoeder 1 tl gedroogde tijm ( of 2 takjes verse) peper en zout uit de molen Bereidingswijze Bak de kipblokjes in de helft van de olie lichtbruin en schep ze in je Sudderpan. Bak in de rest van de olie de chorizo, ui,paprikapoeder, knoflook, paprika en voeg als dit licht begint te bruinen tot slot de gevogeltefond\kipbouillon toe. Roer goed door en schep het mengsel ook in de Sudderpan. Voeg daarbij de wijn, sherry, tijm, tomatenblokjes, het laurierblaadje en de kikkererwten. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Schep alles voorzichtig door elkaar, sluit je schaal en laat het geheel 30 minuten door sudderen op een zacht vuurtje. Bij het Wecken rekening houden dat het in de pot nog doorkookt, dus dan laat je het geheel iets minder lang sudderen in de pan. Eet Smakelijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 18 oktober 2013 Delen Geplaatst: 18 oktober 2013 Weer een lekker recept . Wil nog een paar tips bij geven . A. Voeg nooit bindmiddel toe als je het gaat wecken . Meel mengt zich niet met de rest en kan dus bederven . B. Vul de glazen tot max. 3 cm van de rand . Omdat bij het wecken vet kan opborrelen die tussen de ring kan komen . En een schijn sluiting kan geven . C. Zorg dacht vlees gaar is rood vlees gaat ook bederven . D. Controleer de deksels zeker 10 dagen na het wekken op dicht heid . E. Vullen de glazen zo heet mogelijk . Geert 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 18 oktober 2013 Auteur Delen Geplaatst: 18 oktober 2013 Bedankt Geert. Het is de bedoeling dat ik volgende week de ketel ga testen met een stoofschotel van rundvlees. Ik wilde echter ook een kipschotel op het forum plaatsen en later zal ik nog iets van vis, vegetarisch en zeevruchten doen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lindaja Geplaatst: 18 oktober 2013 Delen Geplaatst: 18 oktober 2013 hmm klinkt lekker denk je dat rundersalami inplaats van de chorizo het goed zou doen ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.